Ahmet abi yine muhteşem bir sovra ve süper bir avla karşımızdasın


avın bereketsiz sofran muhabbetsiz olmasın

.
O sardelemona balığına bizim buralarda Tırsi derler ve ben o balığın hastasıyım

belki sizin oralarda yağlı olmadığı için yenmiyor olabilir ancak Karadenizden avlanmış olanını buldummu kar kış demem uygun bi arziye gider ızgara yapar yerim

.
Bu balığı yapmayı bilirsen tadından, yapmayı bilemezsen kılçığından yiyemezsin derler

ve çok doğru bir teşhisdir. Balığı güzel bi temizleyip pullarından arındırdıktan sonra fleto yapıp (orta kılçığı çıkarmadan ızgaraya koyarım ve iyice pişirdikden sonra servis ederim çünki az pişerse ince kılçıkları yedirmez ama iyice pişirince sade orta kılçık kalır geri kalanı muhteşem bir lezzet kazanır, yanlız baştada dediğim gibi kardenizden avlananları süper yağlı olur ve arazide pişirmek gerekir çünki 15-20 saniyede bir ızgaradan kaldırıp yağını akıtmak gerekir. Ayrıca Trabzonda bu balık hale indiğinde biter ki fazla geldide balıkçıya düştü diyelim zaten o balık için balıkçının özel müşterileri vardır ve telefonla çağrılıp tezgah görmeden satılır

.
Tekrar ediyorum abi bir daha denk gelirse lütfen ızgarada dene ve yak yakabildiğin kadar, yağı derisinin altındadır ama dediğim gibi oradaki balıklar yağsız ise yüksek ateş kızgın yağda çok kızartarak deneyebilirsin,

emin ol pişman olamayacaksın...