Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kış mercanlarını özlemişim
Bereketli olsun Ahmet, çilingir eşliğinde güzel balıkçılık olmuş tebrikler, arkadaşların sorduğu balık TİRSİ olsa gerek ona benzettim.Akdenizde 50-60 cm. olanlarına rastlanabiliyormuş. Aynı sardalya azmanı. Yalova'da zaman zaman istavrit çaparimize senin avladığın boyutta olmasa da 15-20 cm.olanları denk geliyor.Tirsinin irisine '' ada lüferi'' de deniyor.
Bul
Kaptanım ile aynı anda yorumlamışız Gulumse salise farkı ile o daha hızlı çıktı..Smile
Bul
ALTAYLI yazdı:Kaptan tebrikler bizde sizlerin avlarını özlemiştik mercanlar harika.
Sardelomana dediğiniz balığa bizler burada TİRSİderiz ve makbul değildir. Senin yakaladğın balğın küçüklerini[SIZE="4"] maalesef sardalya diye satarlar[/SIZE].
Afiyetler olsunSeerf

buradada ayni Ercan abi..onun kucugune burada FRISA derler..ve dedigin gibi satarlarHadiordan
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Mehmet abi..Ercan abi
forumda,deniz baliklari konusunda TIRSI icin yaziyor ..
fakat bu detay gozume takildi..yanlis bilgimi..yoksa bana mi oyle geldi..
bir bakarmiisniz

Alosa Fallax,Finte, Maifisch,Alose Feinte
Boyları 30 - 33 cm'e ulaşabilen Tirsi bir Karadeniz balığıdır. İstanbul Boğazı ve Marmara'da az bulunur. Kıyıya yakın yerlerde sürü ile yaşarlar. Üreme mevsimleri ilkbahardır. Yumurta bırakmak için acısu bölgelerine ve nehirlere girerler. Sardalya ailesinden bir balık olan Tirsi taze, tuzlama ve tütsülü olarak yenir. Ekonomik değeri yüksektir.

Pişirme Biçimi
Izgara ve tuzlama

Dönem
Eylül, Ekim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
ahmet abi tebrik ederim güzel av olmuş daha bollarına ratgele...
ANKARA Serkan ÇİFTCAN eski nick rocero
Bul
Sevgili Ahmet abi,
Bereketli ve afiyet olsun. Çok güzel kırmızılar...Seerf
Bu arada Yamashita beyaz olan mı? Bir de motor kapağı kullanmıyorsun anlaşılanSiyirdim
Herdaim keyifli avlara...AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Albatros-gr yazdı:Mehmet abi..Ercan abi
forumda,deniz baliklari konusunda TIRSI icin yaziyor ..
fakat bu detay gozume takildi..yanlis bilgimi..yoksa bana mi oyle geldi..
bir bakarmiisniz

Alosa Fallax,Finte, Maifisch,Alose Feinte
Boyları 30 - 33 cm'e ulaşabilen Tirsi bir Karadeniz balığıdır. İstanbul Boğazı ve Marmara'da az bulunur. Kıyıya yakın yerlerde sürü ile yaşarlar. Üreme mevsimleri ilkbahardır. Yumurta bırakmak için acısu bölgelerine ve nehirlere girerler. Sardalya ailesinden bir balık olan Tirsi taze, tuzlama ve tütsülü olarak yenir. Ekonomik değeri yüksektir.

Pişirme Biçimi
Izgara ve tuzlama

Dönem
Eylül, Ekim
Hangisi doğru söylüyor sen karar ver artık : Smile
Benim avladıklarımın tavasının gerçekten lezzetli olduğunu söyleyebilirim..
Tirsi Balığı hakkında ansiklopedik bilgi
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=tirsi
tirsi balığı nedir, tirsi balığı ne demek - Nedir Ne Demek (NND Sözlük)
tirsi balığı - Balık Çeşitleri - Yelkenci.org... Yelken Sporu ve Denizcilik hakkında bilmek istedikleriniz...
Balık Türleri
Bul
Ahmet abi süper bir av olmuş elinize sağlık
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
Güzel bir av olmuş Ahmet abi, tebrikler AlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
Adaşınla soğuk günlerde denizin keyfini çıkartmışsınızAlkismercan bereketi varmış maşallah,afiyetle kaptanımSeerf
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Özlemişim ! ( mariner8 , 6/8/2014 ) mariner8 17 2,978 20-08-2014, 23:24
Son Yorum: mariner8
  kefalı özlemişim kefalcı ibo 17 2,915 15-05-2012, 17:27
Son Yorum: ALTAYLI
  çok özlemişim erdekli yücel 35 5,182 13-03-2009, 21:25
Son Yorum: Krizoberill

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi