Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çaparide Uskumru, Kolyoz, avlarım, yöntemlerim, uygulamalarım.
istavritci yazdı:yer çanakkale balıkta bol olunca manzada güzel ulyor tabiki afiyet olsun

Çok haklısın, zaten ben de sırf bu balık için emekliliğimi burada geçirmeye karar verdim...en dorusunu yapmışım. Sevgiler.Gulumse
Orhan Küçükbiçmen 1950 İstanbul-Karagümrük
Bul
6 Haziran 2009 Çaparide gelen melanurlar.

Sevgili arkadaşlar,
Bir kaç günden beri çaparide uskumru alıyoruz, bu günde sabah erkenden, sevgili kardeşim Mercan Kenan ile baliğa çıkıyoruz, hava çok müsait, limandan çıkıyoruz, diğer arkadaşlarda bizlerle beraber motorlarını çalıştırmaya başladılar,bazıları bizden evvel yola koyulmuşlar bile, ben tekneyi sürüyorum, Kenan kardeşimde çapariyi teknenin arkasından denize bırakıyor, avlak yerine gelincede, kurşunu takıp takımı suya bırakıyoruz, şu anda uskumru avlayan 12 tekne sayıyorum, bütün tekneler balıkları aramakla meşguller, balık bulucumuzdan gelecek sinyali beklemekteyiz, bende bir elimde teknenin dümeni
diğer elimde ise, çapari takımım,

çaparı takımımızdan biraz bahsetmek istiyorum, iğneler VMC 1/0 beyaz iğne, hindi tüğü ve yeşik ağırlıklı 25 adet ince sim ile donatılmış, köstekler 12 cm boyunda olup, 035 kalınlığında misina ile bedene 30 tene olarak dizlmiş, beden ise 045 asso misina, ağırlık 750 gr sivri kurşun, ana misina ise 090 asso, çile misina,

[Resim: 017xhtfzp.jpg]

su üstü balığıda olabilir diye, her an tetikteyim, fekat balık yok, daha açıklara giden, diğer teknelerin peşine takıldık, hatta Yunanistan sularındayız, yanımızda yunan balıkçılarda var, onlarada el sallayarak selamlarımızı verdik, onlarda güler yüzle bizleri selamladılar, iki ülkenin insanları hep beraber teknelerimizle balık avlıyoruz, teknelerin bazıları yemli yapıyor, mercan bakıyor, bazıları ise çaparide uskumru arıyor, bu arada bizim balık bulucumuz ötmeye başladı, tamam Kenancığım, balıkları bulduk diye bağırmaya başladım, derinlik 40 metrelerde, fakat oltama gelen balıklar çok hareketli, bunlar uskumru değiller, yavaş, yavaş cekiyorum, kenan kardeşimde derinden gelen balıkları izlemekle meşgul, gördüm, gördüm diyor, Melanur bunlar , melanur yavaşçacık tekneye alıyorum, ve fotoğraflar ve video çekimleri yapıyoruz, ikinci seferdede bir kaç balık alıyoruz, beş adet melanurla avımıza devam ediyoruz, fakat başka balık tutamadık, Sabah erkenden denize açılmak kolay değil, biraz yorulduk, Sivrice balıkçı kahvesinde demli çaylarımızı yudumluyarak yorgunluğumuzu atıyoruz. Blık tutmak çok güzel, sizlere de nasip olsun. Hoşçakalın.

Çaparide gelen melanurların Videosu, tıklayın.

http://picasaweb.google.com/orhan.kbicme...4816772018

[Resim: 002qbc.jpg]

[Resim: 004zph.jpg]

[Resim: 006cfn.jpg]

[Resim: 016kip.jpg]

Teknede avlanan komşularımız var, sevgili Bülent Yarar kardeşim, yani Arka sıralar dizisinin Kemal öğretmeni, talebeleri ile balık avındalar, sizlere çok selamları var.
Bul
Orhan abicim teşekkürler, daha niceleri rastgele AlkisAlkis
Bul
Salih Reis yazdı:Orhan abicim teşekkürler, daha niceleri rastgele AlkisAlkis

Sana da güzel avlar dilerim, hoşça kal Salih kardeşim.GulumseGulumseGulumse
Bul
15 Eylül 2009 Kuzey Egede Çapariye gelen kolyozlar.

[Resim: 030prh.jpg]

Torunum Kaan'dan çok selamlar, hepinizin ellerinizden öpüyor...Smile

Sevgili arkadaşlar,
Çok güzel bir hava, ben ve Askerlik arkadaşım, aynı zamanda Sivrice'de yan komşum olan İrfan kardeşimle beraber bu güzel havayı kaçırmayalım dedik, daha önceden hazırladığımız takımlarımızı alarak tekneye atladık.
Bugün çok güzel sırtı avı olur diyoruz,canlı yemle zargana ile uzun olta yapacağız, takımlarımız hazır fakat zarganamız daha hazır değil, ipek bağlı zargana takılarını suya bıraktık, ben sağ taraftan İrfan sol taraftan çekiyoruz, bana hemen bir zargana geldi, biraz uğraştıktan sonra, aynı anda oltamıza gelen iki zarganayı aldıktan sonra, ver elini sırtı meramıza diyoruz ve basıyoruz gaza, meramıza geldik,canlı zarganayı, bir iğne kuyruk üstü, ikinci iğne sırttan ve son iğne gagadan taktık, gaganın uç tarafını kırdık ve takımı denize sarkıttık, 20 metreler civarında dolaşıyoruz, kurşun arada sırada taşlara vura vura yol alıyor, çok umutluyuz heyecanlıyız, mutlaka bir balık gelecek diyoruz, ben akya diyorum, hemde 10 15 kiko, İrfanda sinarit olsun diyor ve avımız üç saattir devam ediyor, yok, yok, yok balık olmadığına karar veriyoruz, hava gene güzelliğini devam ettiriyor, çok güzel ve balıkçılığa çok uygun bir hava, yeni bir kararla çapari diyoruz, Çaparide bu sabah balık olduğunu haberinide almıştık, evvelden hazırladığımız, hindi tüyü ve simlerden oluşan köstekler 035 beden ise 045 olan takımımızı suya indiriyoruz, balık bulucumuzla aramaya başlıyoruz, ilk meraya geldik fakat balık yok, ikinci mera bir mil uzakta, doğru diğer meraya, geldik ve gelir gelmez balık bulucu sirenini öttürmeye başladı, ekranda balık sürüsünü gördüm ve tamam şimdi oldu, ıskarmoza takılı olan çapariyi suya bıraktım, orta suda takım durdu, bende gülerek, Tamam oldu bu iş diye nara atıyorum, balıkalar geldi oltadan ayıklıyoruz, çok güzel bu senenin ilk kolyozları geliyor, arada ufak uskumrularda var, bir iki çapari daha alıyoruz, yeterli deyip, ben takımları sararken İrfan da Kolyozlardan flato çıkarıyor, akşam yemeğimizde hazır, Ankara'dan kızım ve torunum Kaan'da geldiler, bu akşam balık hemde taze, taze, kolyoz, bu arada bize devamlı, tentemizin üzerinde refakat eden dost martımızda, tutulan balıklardan doyuncaya kadar yiyip nasibini alıyor, çok güzel bir av gününü noktalıyoruz, Sevgili İrfan kardeşimin yüzü gülüyor ve limanın yolunu tutuyoruz. Sizlere de güzel balık avları dileriz, Çok selamlar sevgiler, hoşçakalın.SmileSmileSmile

[Resim: 025ic.jpg]

[Resim: 019gy.jpg]

[Resim: 024td.jpg]

[Resim: 028t.jpg]
Bul
30 Mayıs 2009 Sivrice Çaparide uskumruları böyle aldık.

Sevgili arkadaşlar,
Bu sabah erkenden ben, ve Mercan Kenan kardeşim ile denize açıldık,
takriben 3 km bir yolculuktan sonra dün akşam balık aldığımız yere geldik, çaparilerimizi indirdik, balığı aramaya başladık, bizimle beraber diğer teknelerde arıyorlardı, fakat bir türlü balığa rastlayamadık, ve mera değiştirmeye karar verdik, bu sefer 2 km. gittikten sonra, nihayet aradığımız balığı bulduk, çaparilerimiz top haline geldi, uskumrular gördüğünüz gibi 3 tanesi bir kilo geliyor, çapariler salçım sacak gelirken bizlerde bayram yapıyorduk, çok güzel bir çapari avı gerçekleştirdik.
Sivrice'den çok selamlar ve sevgiler, sizlere de rastgelsin, hoşçakalın.SmileSmileSmile

[img width=450 height=600]http://img20.imageshack.us/img20/2991/055qor.jpg[/img]

[Resim: 047w.jpg]
Bul
31 Mayıs 2010 Nihayet kocaman, kocaman Kolyozlar.

Bugün hava biraz kapalı, deniz de biraz çalkantılı, kahvede oturmaktansa denizde tamiz hava almak daha iyidir diye düşünüyorum.
İki gün evvel çok güzel kolyoz almışlar, dün Sezgin kardeşlerimle beraber saatlerce dolaşmamıza rağmen rastgelmeyen kolyozlar bu sefer gelirmi diyorum ve doğru meraya, takımımı denize salıyorum, çok geçmeden 6 aydan beri bulamadığım kolyozlar gelmeye başldı, gerçekten çok büyükler, bir ara bunlar uskumru olmasın dedim ama kolyozlar geldi, fakat arkası kesildi bende yemliye ve sırtıya başladım, bolca hannosla birlikte oltama takılan küçük bir fangriyi tekrar yavaşçacık denize bıraktım, denizin karanlıklarında kaobolurken, tekrar hürriyetine kavuşmanın heyecanını onda gördüm ve kendi kendime ne kadar vahşi insanlarız bu güzel balıkların neden canına kıyıyoruz deyip kendimi eleştirmedende yapamadım.
Yemek için nevaleyi doğrulttuk, uzun zamandan beride hanımın beklediği kolyozlar, hem bizleri hemde bahçemizdeki Gina, Vovin ve cızbızı sevindirdi.
Sizlere de güzel balık avları dilerim, sevgilerimle hoşçakalın.

[Resim: 004gbh.jpg]

[Resim: 005bqz.jpg]

[Resim: 008vb.jpg]

[Resim: 009aw.jpg]

[Resim: 010uoz.jpg]

[Resim: 012coy.jpg]
Bul
Hepsi birbirinden güzel anılar.Tebrik ediyorum değerli ağabeyim.Avlarına şapka çıkarılır sadece.Torunun harika.Öp o yumurcağı benim için.Daha doğrusu YE....
Bul
Cahit Acun yazdı:Hepsi birbirinden güzel anılar.Tebrik ediyorum değerli ağabeyim.Avlarına şapka çıkarılır sadece.Torunun harika.Öp o yumurcağı benim için.Daha doğrusu YE....

Çok teşekkürler sevgili Cahit kardeşim, eski avlarla avunuyoruz.
Torunlar çok seviliyor, darısı senin başına.Gulumse
Bul
13 Haziran 2010 Çaparide Kolyoz heyecanı.

Sabah saat 07.30 da çalan telefon ile uyandım, Serdar Altınbilek kardeşim arıyor, - Orhan abi ben yola çıktım, limanda buluşalım diyyor, bende hemen kahvemi yudumluyorum ve doğru limana, Serdar kardeşim teknenin içinde beni bekliyor, çalıştırıyoruz motoru açılıyoruz mavi sulara, o kadar güzel bir gün ve o kadar güzel bir deniz ki, tam balık havası diyorum, zaten bizler amatörler güzel havaların balıkçılarıyız, bugün ilk başta çapari yapacağız,

[Resim: 002isa.jpg]
Serdar çapari takımını açmaya başlıyor bile, 2.500 metre yol aldıktan sonra meradayız, kolyoz veya uskumruları aramaya başlıyoruz, çok geçmeden balık bulucumuz bağırmaya başlıyor, işte sonrası.

Çapariyi sarkıttık tam balıkların üzerindeyiz, balıkların geldiğini hissetiğimiz yukarıya doğru çekerek balıkları aldık balıkların çaparideki hareketleri inanılmaz bir güzellikteydi.SmileSmileSmile
[Resim: 0035z.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

Balıkları Serdar ile beraber çapariden ayıklıyoruz, kovalar dolmaya başladı.

[Resim: 006kf.jpg]
avımıza devam ediyoruz, iki çapari daha aldıktan sonra, yemli oltayla mercana döndük, iki mercan aldık, birisini tekrar denize iade ettik, birazda sırtı denedik olmadı bu arada eşşek imbatıda gelince avımızı sonlandırdık.

[Resim: 007et.jpg]
Serdar kardeşim ile çok güzel bir çapari avından sonra limandayız.

[Resim: 008k.jpg]
İşte hasılat, sizlere de güzel balık avları dileriz, hoşçakalın.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,277 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Barakuda Avlarım, Kullandığım Rapalalar ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 48 8,768 04-12-2012, 13:28
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Mercan avlarım, kullandığım takımlar, yemler ve uygulamalarım. Torik Orhanbaba 64 14,911 03-12-2012, 09:45
  Sinarit Avlarım, kullandığım yemlerim ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 38 7,292 27-11-2012, 09:58
  Hem kıyı hem Tekne ile olan avlarım sessizkuşçu 24 3,185 15-11-2012, 23:31
Son Yorum: sessizkuşçu
  tekne ile balik avlarim ciko 8 2,013 27-07-2011, 15:48
Son Yorum: Albatros-gr
  2010 yılı tekrar saroz 2 günlük avlarımız=mercan, karagöz, melanur, sarıgöz, uskumru semihkaptan 17 4,245 11-06-2010, 13:34
Son Yorum: dincobey
  15,06,08 - Gümüş + kolyos ( uskumru ) ilerya 25 5,185 27-07-2008, 11:08
Son Yorum: kovboy
  Hollandadan Uskumru Avi Yaban Avcisi 37 5,372 12-07-2008, 16:16
Son Yorum: Yaban Avcisi
  yeniçiftlik sahili çaparide istavrit eşref sürek 13 2,844 16-09-2007, 22:34
Son Yorum: eşref sürek

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi