Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarıkanat-Lüfer takımı
Arkadaşlarım ve abilerim satın aldığım sarıkanat ve lüfer takımlarının ya kösteği kısa oluyor yada kancaları sıkıntılı oluyor bende kendim yapayım takımı istediğim gibi olsun diye bir düşünceye daldım sizden de bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum sorularım şu şekilde;
1-takımın misinası kaç mm olacak.
2-İkili iğne kullanırsak iğneler kaç numara ve ne renk olacak
3-İğneler arası ne kadar mesafe olacak
4-Takımın uzunluğu ne kadar olacak.
5-Kullanılacak mantarın herhangi bir özelliği var mı yoksa standart mı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bul
Merhaba Gökmen abi;

1-Kaliteli bir 0.24 mm misina bence yeterli olacaktır.
2-Beyaz, uzun pala ve çapraz iğne tercih ediyorum. İğne numarası yakalanan balıkların boyuyla ve takılan yemle alakalı. 3 numara iğneden 3 iğneli takım da yapıyorum 1 numara iğneden 2 iğneli takımda.Buna göz kararıyla karar verebilirsin. Ya da daha önce kullandığın takımlardaki iğne boylarını baz alabilirsin.
3-Daha önce kullandığın takımları baz alarak göz kararı ayarlayabilirsin.
4-Takımı hazırlayıp 20 cm kadar arkasına fırdöndü bağlıyorum. Gittiğim yerdeki derinliğe göre devamına ek yapıyorum.
5-Bu konuda pek birşey diyemeyeceğim. Fakat boyutları ve parlaklığı balık yakalama şansını etkileyecek kriterler içindedir. Standart mantarların etrafını kendim kaplayarak hazırlıyorum.

Umarım faydası dokunur. Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
Teşekkürler Ruşan akşam bir iki takım yapacağım birde sponsor firmada hazır takımlar var çelik telli çinekop sarıkanat takımları onlardan sipariş versem mi acaba tavsiye edermisiniz.
Bul
Bu konuda birşey diyemem Gökmen abi orası sana kalmış, daha önce onları denemedim. Zaten ben en çok kendi yaptığım takımlarla avlanmayı seviyorum. Bu bana daha çok keyif veriyor.
Sazanları özledim...
Bul
İkili takımda 1. iğne 2. iğneden küçük olmalı mı yoksa ikiside aynı boyuttamı olmalı ?
Bul
Gökmen öncelikle kolaylıklar dilerim Smile kancasıda, bağlamasıda, yemide, yemi takmasıda misina boyu ayarlayıp atmasıda başlı başına uzmanlık ve deneme yanılma gerektiren bir avcılıktır bu av Gulumse.

Kanca boyuna gelince 1-2 numara demekten öte model ve kalite önemli Wink her modelin numaraları be boyutları farklılık göstermektedir misal ben alt kanca olarak MUSTAD 496 kısapala çapraz siyah iğne (1-2 numara) üstede 2. veya 3. iğne olarak CANNELLE 1325B siyah 1/0 veya 2/0 kullanıyorum.

Kancaları bağladıktan sonra bu tuafiyelerde (her yerde bulunmuyor) satılan ve kaşık zokalarında ucu zarar görmesin diye takılan şeffaf içi delik boruyu kancadan geçirip misina bağlantı yerinden alt tarafındaki misinayıda kaplayacak şekilde yerleştiriyorum.

Kanca büyüklüğünü takma kafana önemli olan ince ve ucu keskin olsun yeter çünki balık istedimi mantara kadar yutabiliyor bir sarıkanatı kancalar miğdesinde mantar diklerinin arasında almıştım.

Birde hem sen hemde bir çok arkadaşımıza tekrar hatırlatmak isterimki çinekop avı tebliğe uygun değildir 20 santim altı balık tutulur ve resmi yayınlanırsa kaldırılacaktır ve başlık yada konularda çinekop kelimesini kullanmazsak iyi olur, ben düz<eltmeyi yapıyorum.

Rast gelsin...
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
rasgelsin gökmencim.varken sadece lüferleri kovaya atarsın değilmi kardeşim.Wink
Bul
Her iki şekilde de yapıyorum Gökmen abi, çok fazla fark edeceğini sanmıyorum. Ama öndeki iğnenin küçük olması sanki yemi daha güzel takmada bir avantaj gibi.
Sazanları özledim...
Bul
Anlaşılmıştır teşekkürler uyarı ve bilgiler için..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Surf Takımı.. Gkmn34 7 2,653 02-10-2012, 10:11
Son Yorum: orhanekmekci
  bir olta takımı toplamak istiyorum bilgi abilerimden yardım bekliyorum sss45 17 3,682 10-08-2012, 17:01
Son Yorum: sss45
  Rapala Takımı Gkmn34 20 6,119 29-06-2012, 21:32
Son Yorum: Mufi
  LÜfer,sarikanat,Çİnekop İÇİn acİl yardim shipmen 13 3,499 03-10-2009, 19:16
Son Yorum: istavrit
  olta takımı BABUÇ 5 2,137 29-09-2009, 12:42
Son Yorum: u_boy
  izmarit takımı acemikaptan 6 2,753 28-08-2009, 18:56
Son Yorum: lazman
  karagöz takımı yardım harslan1978 3 2,088 28-11-2007, 17:53
Son Yorum: activist
  levrek,lufer,palamut cannn1980 24 3,880 11-06-2007, 21:21