Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
14 Ekim Turna Avı
Öncelikle raporu geç yazdığım için kusura bakmayın. iş yerimin taşınması, şehir dışındaki işlerim vs.. derken ancak fırsat bulabildim.

Tam turna zamanı olduğundan benim turna meramı Erdem ve Erhan abim yoklamaya karar verdik. Cumartesi akşamı ani bir kararla avlağa vardık. Gece 3 oltaya boili takıp attık. Boili ve çeşitli yemlerle yemledik. Kendi yaptığımız boilileri ilk kez deneme fırsatımız olduğundan neticeyi çok merak ediyorduk. Gerçi merada pek sazandan eser yoktu ama olsun denemeye değerdi. Gece çok soğuktu ve dayanamayıp arabaya uyumaya çekildik. Sabah gözlerimi açtığımda biri turna yakalamış oltadan çıkartmaya uğraşıyordu. Hemen Erhan abiyle birlikte arabadan inip kaşık takmak için geceden attığımız oltaları çekmeye başladık. Kendi yaptığımız boililere sazan gelmedi ama resimdeki yakışıklı yemlerin güzelliğine dayanamamışSiyirdim Daha sonra Erdem de uyandı ve üçümüz bir kaç saat daha kaşıkla at-çek yaptık. turnalar çok hareketliydi, suda hoplayıp zıpladılar fakat başka balık alamadık.
Tesadüf eseri yan tarafımda avlananların iş yerimden eski arkadaşım olduğu gördüm. Çok güzel bir tesadüftü. Balık tutmayı bırakıp muhabbete koyulduk. Bana güzel bir mera anlattı. Dayanamayıp oraya gitmeye karar verdik. Yanımda sazan için pek birşey yoktu. Amacım daha çok keşif yapmaktı. 2 araba uzun bir yolculuktan sonra meraya vardık. Bulunması ve gidilmesi çok zor olan tepelerin içinde ufacık bir göl. Hepimiz meraya hayran kaldık. Tam bir doğa harikasıydı ve kafa dinlemek için harika bir yer. Oltalarımızı solucan ile yemleyip fırlattık. Anında vuruşlar başladı. Fakat gelen balıklar hep israil sazanlarıydı Snifsinf Balık çok boldu fakat israil sazanı dışında birşey gelmyiordu. İyi boy yayınlar varmış fakat ne bunun için vaktimiz ne de hazırlığımız vardı. Yaklaşık 2 saatte 15 e yakın balık aldık ve balıkları bizi oraya götüren arkadaşlara bırakıp meradan ayrılmaya karar verdik. Sonuç olarak güzel bir hafta sonuydu. Belki bir gün o meraya yayın için tekrar giderim.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Sazanları özledim...
Bul
tam maceracı oldunuz rusanım,size ayak uydurmak zor her şartta avdasınız maşallah.afiyet olsun kardeşim rastgele.Seerf
Bul
manzara muhteşem,hava mis gibi eh balıkta var.daha ne olsun ruşancım.muhabbet ağırlıklı olmuştur mutlaka.turna tavada daha güzel görünüyor.afiyet olsun kardeşim.ekibe selamlar.76
Bul
Çok güzel bir hafta sonu geçirmişsin ki resimdeki doğa harikasına hayran kaldım. Turnanın da boiliye gelmesini ilk defa duydum belki işin acemisiyim ondandır. Siyirdim

Rapor çok güzel okurken yaşadım. Teşekkürler.. Alkis

(İnşallah birgün Turna için at-çekte buluşuruz) Wink
NEREDE İSENİZ RASTGELE ! msn&mail: metinavda@hotmail.com
Bul
maxtar yazdı:Çok güzel bir hafta sonu geçirmişsin ki resimdeki doğa harikasına hayran kaldım. Turnanın da boiliye gelmesini ilk defa duydum belki işin acemisiyim ondandır. Siyirdim

Rapor çok güzel okurken yaşadım. Teşekkürler.. Alkis

(İnşallah birgün Turna için at-çekte buluşuruz) Wink

Teşekkürler Metin abi, boiliye gelmesi çok ilginçti zaten ben de ilk defa gördüm. Hele boilileri kendimiz yapınca daha da mutlu olduk Gulumse İnşallah bir gün birlikte de avlanırız Seerf
Sazanları özledim...
Bul
Kardeşim sizde balığınızda süper AlkisSeerfAlkis daha irilerini dilerim Smile
Afiyet olsun...
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Ruşan manzarımı desem balıkmı yoksa pişmiş halimi hepsi süper eline emeğine sağlık daha bol ve büyük avların olsun.Gulumse
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
tebrikler Ruşan, senin şu balıkçılık hırsına hayranım uzak yakın gece gündüz farketmiyor.. gölet gerçekten çok güzel tam kafa dinlemek için. Alkis

afiyet şeker olsun.
Bul
kardesim sen araba falan alma yoksa eve hasret kalirsin, bu hirsindan dolayi seni kutluyorum Alkis
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
monawar yazdı:kardesim sen araba falan alma yoksa eve hasret kalirsin, bu hirsindan dolayi seni kutluyorum Alkis

Az kaldı Ali abi inşallah yakında o da olucak. Birazcık daha kendimi toparlayayım yurt dışından getiricem. Türkiyeden alabilmem için daha çook çalışmam lazım Snifsinf
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bilecik 3/5 haziran mini turna organızasyonumuz BABUÇ 16 1,474 30-06-2016, 19:43
Son Yorum: yalova tatar
  17 ekim haftasonu avımız. ANTALYALI07 14 1,627 27-10-2015, 14:48
Son Yorum: ANTALYALI07
  19 Ekim 2013 '' Çift Çapa-1 '' Dolunayda Sargoz Geçidi.... Sargoz35 10 2,053 28-11-2013, 16:31
Son Yorum: Sensei1903
  Ekim - Kasım 2013 Kısa Av Güncelerinden Fotoğraflar... Sargoz35 2 900 09-11-2013, 12:02
Son Yorum: YaKaMoZ
  Turna Avı tedirgin SaZaN 11 1,774 02-11-2013, 20:47
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Turna avi 20.10.2013 kovboy 8 1,691 02-11-2013, 02:41
Son Yorum: Cihan Deniz
  2013 bayramında kasna ve turna avlarımız muratcoskun 9 1,938 13-09-2013, 20:49
Son Yorum: muratcoskun
  Turna avi kovboy 12 2,523 02-09-2013, 21:41
Son Yorum: turna
  TURNA avından canlı yayın. muratcoskun 10 2,389 25-06-2013, 22:55
Son Yorum: Mustafa DEDEMLİ
  09.12.12 turna sezonu finali sciftcan 17 2,600 13-12-2012, 16:20
Son Yorum: Albatros-gr

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi