Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Albatros-gr paragat & sirti
6/10/2012 Fener limani
Saat 19:30...150 kancalik buzlu mamun ile yemli olan paragatimi taslik meraya birakip,limana geri geliyorum
7/10/2012 pazar
Saat 09:30 ..Paragatimi toplamaya basliyorum..Once 1-2 ispari geliyor...Devaminda sargos-cipura..v.s.Cok balik yok,ama buradaki meralara bakarak bereket versin diyorum.Bir kac kesik kanca geliyor..2-3 tane de kesik balik kafasi..derken bir anHi,paragat agir geliyor..kafa atma yok...benim paragattaki baliklara ortak giren arkadaslardan bir tanesiSiyirdim,mamunu yutmamis,bu onun icin kotu olmus..kancayi dudaga yemis ve bu durumda da kostegi tabiiki kesemiyor..yinede her ihtimale karsi kepce ile tekneme aliyorum...simdi kare tamamlandiSeerf...Toplamayi bitirdigimde,sirti dolasmaya basliyorum..once mirmir merasina dogru..bir kolyos aliyorum..buzlu mamun ile mirmira yemli takiliyoprum..netice almayincaSnifsinf..sirtiye devam...
Hava sakin,gunes yakiyor..bu kadar yeterli deyip,rotami limana cevirdigimde,sirti tahtasinin biri havalaniyor..tamam diyorum kaptim luferi..cekmeye basliyorum..balik su ustu yapmiyor..gelen cok buyuk bir trakonya...simdi dedim artik bu baligin etini deneme 78zamani geldi...dikenini kesmek yerine ne olur ne olmaz diye baligi yaridan kestimHappy..diken ile beraber baligin yarisini attimSiyirdim.lezzetine gelince,beyaz bir eti var..fakat balik eti olarak biraz sert(balik mangalda pismistir)..bana gore 5/10.

Bundan iyi avlar sizlerin olsunSeerf

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
berketli olsun Faruk abi, yine ustalığını konuşturmuşsun.

levrekçi pozu süper çıkmış Alkis avatarlık resim olmuş.
abi trakonyanın boyu kaç cm idi merak ettim.
Bul
Tebrikler Faruk abi.
Paragat sonucu harika olmuş, bonusu da notu sınıfta kalan trakonyaSmile
Keyifli avların daim olsun.Afiyetle...
Sevgi ve selamlar.AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
meteor yazdı:berketli olsun Faruk abi, yine ustalığını konuşturmuşsun.

levrekçi pozu süper çıkmış Alkis avatarlık resim olmuş.
abi trakonyanın boyu kaç cm idi merak ettim.

tesekkurler Orhan..
iste senin sordugun soruya cevap olarak ihmalcilik yaptim...bir dakika dur baligin sahte ile bir fotosu var...sahte 3 kancali olarak 13 cmlik sahtelerden..fotoda yarisini olcu olarak aliyorum...neyse baligin buyuklugunu buradan az cikaririsin herhalde..
ama ben bu yasima kadar bu buyuklukte trakonya tutmadim
sizlerde rastgele(trakonya degil tabiikiSiyirdim)

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Tebrikler Faruk abi.
Paragat sonucu harika olmuş, bonusu da notu sınıfta kalan trakonyaSmile
Keyifli avların daim olsun.Afiyetle...
Sevgi ve selamlar.AlkisSeerf

tesekkurler Bahadir..
ilk defa denedim trakonyayi..ama pek begenmedim...benim acimdan siinifta kaldi..
ha simdi baska bir tarifi varsa bilemem..
sizlerede rastgele
Bul
Bereketli olsun Faruk abi, güzel av olmuş. Afiyet olsun
Sazanları özledim...
Bul
Bereketli olsun Faruk,lüferli cupralı mangal keyfi afiyetleSeerfbeyaz sert eti olan dragon mangalda değilde buğulaması daha lezzetli oluyorGulumse
Bornova - izmir
Bul
faruk abi paraketede kofana biraz bal işi olmuş şanslıymışsın ama bence paraketeyi yemlerken bi 10 tane kancayı çarpraz kanca kullanıp 10cm kadar çelik taksan birde kancalaın altına mantar koysan lüfer alma şansın artar,orada lüfer olduguna göre uzun olta ilede sonuç alabilirsin.
trakonyayı ilk kez sarozda yemiştim yağda yapmışlardı fena olmamıştı,belki o balığında yağlı yağsız zamanı olabilir.
bereketli olsun rastgele AlkisSeerf
Bul
mükemmel av olmuş farukcum.tam çeşit.trogonya yağda daha güzel olurdu.ama lüferin ve çipuranın yanında sınıfta kalması çok normal.afiyetle.Gulumse
Bul
rusan yazdı:Bereketli olsun Faruk abi, güzel av olmuş. Afiyet olsun

orhanekmekci yazdı:Bereketli olsun Faruk,lüferli cupralı mangal keyfi afiyetleSeerfbeyaz sert eti olan dragon mangalda değilde buğulaması daha lezzetli oluyorGulumse

LeVrEkCi yazdı:faruk abi paraketede kofana biraz bal işi olmuş şanslıymışsın ama bence paraketeyi yemlerken bi 10 tane kancayı çarpraz kanca kullanıp 10cm kadar çelik taksan birde kancalaın altına mantar koysan lüfer alma şansın artar,orada lüfer olduguna göre uzun olta ilede sonuç alabilirsin.
trakonyayı ilk kez sarozda yemiştim yağda yapmışlardı fena olmamıştı,belki o balığında yağlı yağsız zamanı olabilir.
bereketli olsun rastgele AlkisSeerf

yycolak yazdı:mükemmel av olmuş farukcum.tam çeşit.trogonya yağda daha güzel olurdu.ama lüferin ve çipuranın yanında sınıfta kalması çok normal.afiyetle.Gulumse

yorumlariniz icin tesekkurler beyler..
yagda veya bugulama .kesin daha guzel olur...her nedense bu balik zehirli oldugundan(gerci dikeninde zehiri ama)tedirginlikle yaklasiyorum...
Nihat evet biraz bal olayi olduSiyirdim
kancalar o dedigin gibi kesin olur..fakat o paragat toplandiginda ayiklanmasi cok zor olur..o 10 kanca o sekilde paragati karistirir
nasil olur...
ayri bir paragat olur..burada lufer icin esiden bende yapardim..kostekleri celik ozel ince telden yapardik..fakat o kancaya da migri tutuldugunda ..aman AllahSiyirdimkostegide ..ana misineyide mafferderdi...

sizlerede rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Greek team..paragat avinda Albatros-gr 28 2,106 11-11-2016, 02:05
Son Yorum: Albatros-gr
  Albatros-gr guzel bir hafta sonu Albatros-gr 23 2,355 27-11-2015, 00:07
  Albatros-gr ucundan basladik :)) Albatros-gr 18 2,120 16-08-2015, 22:38
  Albatros -gr uzun zaman sonra paragat Albatros-gr 21 2,068 22-06-2015, 23:31
  Albatros-gr ancak bu kadar Albatros-gr 19 3,142 28-12-2014, 16:02
  Albatros-gr az oltacilik Albatros-gr 19 2,361 22-12-2014, 22:50
Son Yorum: fish or die
  Albatros- gr Her bollugun bir Kıtlıgi :) Albatros-gr 21 2,764 01-12-2014, 20:21
  Albatros-gr kaliteli bir paragat avi Albatros-gr 20 2,821 21-11-2014, 22:38
Son Yorum: turna
  Albatros-gr Pargat..tam keyif Albatros-gr 19 2,091 12-11-2014, 18:34
  Albatros-gr Parcalar kalite ve guzel Albatros-gr 23 2,774 27-10-2014, 16:19

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi