Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
olta-paraketa-sirti bereketi
Cuma gunu aksam Adnan abi ile hafta sonu anlasiyoruz.Niyetimiz oltacilik, paraketa ve pazar sabahi sirti yapmak.Ben cumartesi gunu oglene yakin malzemeleri hazirlayip denize yola cikiyorum ve Adnan abide saat 3 (15.00) gibi geliyor ben hazirliklari tamamladim ve paraketalari yemlemeye basliyoruz, Adnan abi cucunla ve ben de yani yaptigim paragati (lufer icin) sardalya ile yemlemeya basliyorum ve aksan karanlik basmadan meraya varmak icin erkenden yola cikiyoruz, lodos var ve deniz biraz dalgali. Luferleri sirtide tuttugumuz meraya gelince lufer paragatini birakiyoruz ve diger meraya dogru yola cikiyoruz, etrafta samandra yok ve paraketayi birakmaya basliyoruz, GPS'in ekraninda gordugum kadariyla cok iyi kayalik bolgeden geciyoruz(bu bolgeyi sinarit ararken bulup isaretlemistim) ve umutlaniyoruz hadi hayirlisi.Paraketa bitince biraz ileride yeni bir olta merasi deniyoruz(bu aksam denemeler aksami).Saat 9 (21.00) gibi ava basliyoruz mera biraz acikta olunca denizde dalali bizi biraz rahatsiz ediyor ama ava devam.Bu merada biraz balik aliyoruz, eskina. karagoz iskorpit,mercan, deniz dalgali olunca iyi baliklar cikiyor.Saat 00.30 karsidan gordugumuz kadariyla kiyidan bir tekne cikiyor ve sanki birseyler arar gibi dolasiyor, guclu isigiyla.Daha once o bolgede paraketalardan baliklari aldiklarini duymustum.Amacimiz paraketayi sabaha kadar birakmakti, lufer paraketasini toplamakti ama simdi isler degisti,Adnan abi ile paraketalari toplamaya karar veriyoruz saat 01.00 ve poyraz esiyor ve deniz calkantili.
Paraketayi toplamaya basliyoruz ve baliklar sira ile tekneye aliniyor, bir iki defa dalgalar bizi karistiriyor ama kotu degil toplamaya devam.paraketada balik var ve sirayla geliyorlar, bazen takilan paraketa bizi ugrastiriyor ama ana misinayi koparmadan paraketayi toplamayi basariyoruz, teknenin ici balik dolu hepsi canli,paraketayi sabah toplariz diye yanimizda malzemeler eksik kova doluyor.Tekneyi biraz toplayip diger paraketaya dogru ilerliyoruz hadi hayirlisi deyip toplamaya basliyoruz, sardalyalar duruyor, acaba geri mi biraksak diyoruz ama sonra vaz gecip toplamaya basliyoruz cunku sabah bu bolge lufer yapiyor ve pazar.Toplamaya devam 3 iri lufer aliyoruz, igneler eksik luferler tutulup misina ipi kopartmislar yedi igne eksik, diger paraketanin bulundugu bolgeden de gecmisler ve cok balik yenmis.
Sabah saat 04.00 sabah 06.30 gibi uyanip sirtiye gitmeyi planlayip yatiyoruz ama nerdeeeeeee.Saat 08.00 telefonum caliyor Serkan(cranium) nerdesin diye soruyor arabami limanda goremeyince aramis sagolsun ve bizi uyandirdi.
Sirtiye giriyoruz sahteler suda ve birsuru tekne var luferler o bolgede ama cok cabuk yer degistiriyorlar yetismek mumkun degil, ben 4 tane kaciriyorum 3 tane teknede Adnan abi de bir tane aliyor, karar verip saat 12 gibi avi sonlandiriyoruz.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
vay vay vay..Burhan -Adnan ikilisi super av olmus..tebriklerAlkis

ah ulan ahhhhhhh Imaret....nerede o eski meralarim SnifsinfSnifsinfSnifsinf...
bu arada luferleri fenere dogruda salin Siyirdim
saka saka ..bizim yerimizede tutun nasilsa biz tutamiyoruz..Siyirdim
rastgeleyin
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
AlkisAlkisAlkis Tebrikler Burhan , bu sefer turnayı gözünden vurmuşsunuz Alkis eeee nede olsa yanında eski kurt Adnan aretlik var ondan bu bereket Gulumse bereketli ve afiyet olsun Seerf
Bul
masallah abi kac cesit balik cikmis oyle tebrikler guzel av olmusAlkis
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
Albatros-gr yazdı:vay vay vay..Burhan -Adnan ikilisi super av olmus..tebriklerAlkis

ah ulan ahhhhhhh Imaret....nerede o eski meralarim SnifsinfSnifsinfSnifsinf...
bu arada luferleri fenere dogruda salin Siyirdim
saka saka ..bizim yerimizede tutun nasilsa biz tutamiyoruz..Siyirdim
rastgeleyin

sagol faruk abi evet imaret gibisi yok be abi, yeni meram cok bereketli cikti bakalim devami nasil olacak.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
mariner8 yazdı:AlkisAlkisAlkis Tebrikler Burhan , bu sefer turnayı gözünden vurmuşsunuz Alkis eeee nede olsa yanında eski kurt Adnan aretlik var ondan bu bereket Gulumse bereketli ve afiyet olsun Seerf

Ahmet abi tesekkurler cok iyi av oldu.Eski kurt bu isi biliyor.Smile
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
monawar yazdı:masallah abi kac cesit balik cikmis oyle tebrikler guzel av olmusAlkis

tesekkurler Ali, saymadim ama cesit cok.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
Of of off ya bu ne bereketmiş maşallah diyelim imrendim doğrusu
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
Ah be abicim bu ne muhteşem bir sergidirAlkis Allah kısmetinizi arttırsın tezgahta yok yokGulumse Tek kelime HARİKA HARİKA76
Bul
Afiyet olsun .. Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Albatros-gr Olta+Paragat... Albatros-gr 16 3,242 27-08-2014, 01:01
Son Yorum: Albatros-gr
  Albatros-gr paragat-sirti 1-0 Albatros-gr 22 3,607 28-09-2013, 15:57
Son Yorum: Cahit Acun
  Albatros -gr sirti avi Albatros-gr 30 4,311 17-05-2013, 20:34
Son Yorum: Salih Reis
  Albatros-gr 18/11/12 olta Albatros-gr 30 4,269 30-11-2012, 21:10