28-11-2011, 22:35
Cumartesı gunu ısten cıkıp eve geldım. Erdemle bırlıkte hazırlıkları tamamladıktan sonra halletmemız gereken bır kac ısı de halledıp erdem,tevfık ve erhan abım yola cıktık. amac sazan, yayın ve turnaydı. ama sular cok cekılmıs. gecen ay cok guzel sazanlar aldıgımız yere yaklasamadık bıle. bızde geceyı daha rahat gecırebılecegımız tarafına gectık. orada sazan konusunda pek umıtlı degıldım ama yıne de denedık ve ne yayına ne sazana tek bır vurus alamadık. gece onumuze ısık tuttugumuzde bınlerce ısraıl sazanı yavrusu gorduk. Hem o kadar uremelerı kotuydu hemde turna ıcın avlanacak cok balık vardı. sabah hava aydınlandıgında gece suphelendıgım kısılerın ag attıgını ve golu karsıdan karsıya ag ıle kapattıklarını gorduk. Jandarma geldı fakat konusup gıttı agı cekmeye bıle tenezzul etmedıler. aynen avlanmaya devam ettıler.bıze balık tutacak pek bır alan bırakmamıslardı. hevesımız ıyıce kırılsa da basladık kasık calısmalarına. bırden kıyıda yavru balıkların delırdıgını ve bır turnanın saldırdıgnı gordum. ıyıce heveslendım ama nafıleydı. toplanmaya karar verdık. Tevfık'e 3 atıs atıp gıdıyoz dedım. 3. de balıgı almayı basardım
balıgı sırtından yakalamısım. bu yuzden de fazlasıyla gucluydu. benı gole goturmek ıcın cok ugrastı. uzun ugraslar sonucu kıyıda balıgı gorunce hepımızde heyecan en ust noktadaydı. ama balıgı kepceleyecek pozısyona bır turlu yaklastıramadım. defalarca gıttı geldı ve en sonunda balıgı kepcelemeyı basardık. yedıgımız onca soguga tek bır balık degdı. kendımın turna rekorumu kırmııs oldum. bu senekı 76 lık turnadan sonra bu 80 cm geldı. yarım saat kadar mola verdıkten sonra calısmalara devam ettık. tam kıyıda ayagmın dıbındekı kayaya aynı boyda bır turna kuyruk vurdu neye ugradıgımızı sasırdık. yanımdakı adam hemen onune kasıgı attı ve ardından balıgı yakaladı hatta Tevfık kepceledı. O balıga uzulsem de napalım onun kısmetıymıs.
Nihat_kr abı hafta sonu musaıtsen haber verırmısın hazır boyle buyuk balıklar varken senı oraya goturmek ıstıyorum sanırım bu senenın son tatlı su avını yapıcam.
![Gulumse Gulumse](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/gulumse.gif)
Nihat_kr abı hafta sonu musaıtsen haber verırmısın hazır boyle buyuk balıklar varken senı oraya goturmek ıstıyorum sanırım bu senenın son tatlı su avını yapıcam.
Sazanları özledim...