Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kıyıdan rapala uzağa atış
arores yazdı:Korhan ben palamutu nihat abinin çizdiği resimdeki gibi at-çek yaparak aldım.rapalayı misinaya bağlayıp yaklaşık 1,5 kulaç ara vererek 60gr kurşunla attım.Bazen rapala kurşuna felan takılıyor ama o kadarda sorun olmuyor.

saol yakup,bakalım 2-3 tane takım hazırlayıp deneme yapıcam hangisinden randıman alırsam öyle devam edicem.cevap veren arkadaşların hepsine teşekkür ederimGulumse.saolun.herkese rastgele.
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Bul
arores yazdı:Korhan ben palamutu nihat abinin çizdiği resimdeki gibi at-çek yaparak aldım.rapalayı misinaya bağlayıp yaklaşık 1,5 kulaç ara vererek 60gr kurşunla attım.Bazen rapala kurşuna felan takılıyor ama o kadarda sorun olmuyor.

yakup 60 gram taktıgın için palamut aldın 100 gram veya daha üstü kurşun takıp dibe inip çinekop,lüfer alıyorlar üsküdar,sarayburnu ve emirgandan.
Bul
LeVrEkCi yazdı:yakup 60 gram taktıgın için palamut aldın 100 gram veya daha üstü kurşun takıp dibe inip çinekop,lüfer alıyorlar üsküdar,sarayburnu ve emirgandan.

Nihat abi,bu yöntem sadece boğaz için mi geçerli yoksa marmara da uygulayabilir miyiz.
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Bul
LeVrEkCi yazdı:yakup 60 gram taktıgın için palamut aldın 100 gram veya daha üstü kurşun takıp dibe inip çinekop,lüfer alıyorlar üsküdar,sarayburnu ve emirgandan.

Abi bende azlında 100gr kurşunla denemek istedim yanımda yoktu bide bendeki kamış 4,20 çok yoruyor Gulumse
Bul
albatros41 yazdı:Nihat abi,bu yöntem sadece boğaz için mi geçerli yoksa marmara da uygulayabilir miyiz.

heryerde geçerli ama sığ sularda spin kamışla kurşunsuz olarak at çek ile avlanılıyor.
Bul
Sevgili korhan bende senin gibi atçekte şimdiye kadar turna rapalaları hariç denizde rapala kullanmadım kaşık kullandım ama faruk abinin söylediği aksiyonlu levrek için kullanıyorlar içi su dolup derinliği bile ayar veriyorsun izmitte bulamadım bunu bir araştır sana ileri atma konusunda yardımcı olacağını sanıyorum ön tarafa taktıgın kurşun sahtenin aksiyonunu bozabilir dedigim şamandıra sahtenin aksiyonunu bozmuyor ve ileriye atmanıda sağlıyor rastgelsin.Gulumse
Muhammer yılmaz
1958 Kocaeli
Bul
muhammer41 yazdı:Sevgili korhan bende senin gibi atçekte şimdiye kadar turna rapalaları hariç denizde rapala kullanmadım kaşık kullandım ama faruk abinin söylediği aksiyonlu levrek için kullanıyorlar içi su dolup derinliği bile ayar veriyorsun izmitte bulamadım bunu bir araştır sana ileri atma konusunda yardımcı olacağını sanıyorum ön tarafa taktıgın kurşun sahtenin aksiyonunu bozabilir dedigim şamandıra sahtenin aksiyonunu bozmuyor ve ileriye atmanıda sağlıyor rastgelsin.Gulumse

Muhammer abi saol bunu araştıracam gerçekten onu bulursam iyi olur.
Bul
Üsküdar'da (kulenin civarı) Nihat'ın çizdiği takımı çinekop,sarıkanat,palamut zamanı çok kullanan var.Bunlardan biride forumumuzdan HaRuN arkadaşımız.Tabi bunun için surf takım gerekiyor.150-200 gr. kurşun kullanılıyor.Oltayı savururken de kurşundan geriye de kopmaması için 3-4 kulaç şok misina (makinaya sarılı misinadan kalın,sağlam) ekliyorlar.Geçen yıl sarıkanat zamanı ben bizzat gözlemledim.Avlak yerinin çok akıntılı ve derin olması vede çok ileri atış için kurşun kullanımını zorunlu kılıyor. Kurşunsuz sahteyi silikon olsun rapala olsun en iyi spin takım ile atabilirsin..
Bul
Lakerda yazdı:Üsküdar'da (kulenin civarı) Nihat'ın çizdiği takımı çinekop,sarıkanat,palamut zamanı çok kullanan var.Bunlardan biride forumumuzdan HaRuN arkadaşımız.Tabi bunun için surf takım gerekiyor.150-200 gr. kurşun kullanılıyor.Oltayı savururken de kurşundan geriye de kopmaması için 3-4 kulaç şok misina (makinaya sarılı misinadan kalın,sağlam) ekliyorlar.Geçen yıl sarıkanat zamanı ben bizzat gözlemledim.Avlak yerinin çok akıntılı ve derin olması vede çok ileri atış için kurşun kullanımını zorunlu kılıyor. Kurşunsuz sahteyi silikon olsun rapala olsun en iyi spin takım ile atabilirsin..

mehmet abi,Teşekkür ederim.Gulumsefaydalı bilgiler verdiniz herkese teşekkür edrim.
Bul
Hedef balık yüzeyde ise lastik top,sulu şamandıra v.b. ağır yardımcılarla rapalayı uzağa atabilirsin.Rapala dibe inmeyeceğinden yüzeyin çok az altından veya yüzeyden gelecektir. Rastgele GulumseSeerf
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kuşadası kıyıdan balık avı Cihan Deniz 21 3,953 02-07-2012, 10:35
Son Yorum: yycolak
  Rapala Takımı Gkmn34 20 6,255 29-06-2012, 21:32
Son Yorum: Mufi
  Rapala yardımı maceratorr 16 4,558 19-08-2011, 08:44
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Rapala nedir ? RastGele 13 4,188 18-02-2010, 17:36
Son Yorum: FuRkAn *
  kıyıdan kaşık ya da rapala atmak aynı zamanda çapari için kamış önerisi alperturk 20 6,013 29-04-2008, 23:19
Son Yorum: alperturk
  Avcılar - Silivri arası kıyıdan çapari roka 13 4,372 29-08-2007, 01:18
Son Yorum: çatalca 84
  karadenizde kıyıdan nasıl balık tutulur. GÖKSEN 22 8,245 31-07-2007, 14:35
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Rapala İçin Yardım Boğaziçi 10 3,894 20-01-2007, 17:44
Son Yorum: ozoca51

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi