Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kıyıdan rapala uzağa atış
Arkadaşlar benim bir sorum olacak inşallah yakın zamanda kıyıdan rapala ile at-çek denemelerim olacak ,rapalarım ağırlıkları genelde 10-20 gr arasında değişiyor dolayısıyla kıyıdan uzağa atışlarımı arttırmak istiyom ayrıca rüzgar faktörünüde eklersek uzağa atışlarımızı etkiliyor, acaba kurşun ilave edebilir miyim rapalanın yüzüşünü bozmadan nasıl bir şekil yapmam lazım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Gulumsel
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Bul
Korhan benim bu konuda tecrubem yok..
fakat bak sana asagida Bahadir`in actigi ilgili bir konu buldum..
bir goz at istersen..belki yardimci olur

At-çekde(Bait casting) tekniği - Amatör Balıkçı
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:Korhan benim bu konuda tecrubem yok..
fakat bak sana asagida Bahadir`in actigi ilgili bir konu buldum..
bir goz at istersen..belki yardimci olur

At-çekde(Bait casting) tekniği - Amatör Balıkçı

Faruk abi,teşekkür ederim gerçekten bahadır abi çok faydalı bilgiler vermiş ama maalasef sorduğum sorunun cevabını bulamadım,kıyıdan rapala ile atış yaparken atış menzilimizi arttırmak için kurşun ilave edebilir miyiz ?böyle birşey mümkün mü? nasıl bir şekil yapmamız lazım ki hem rapalanın yüzüşü bozulmasın hemde yeterince uzağa atış yapalım.
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Bul
albatros41 yazdı:Faruk abi,teşekkür ederim gerçekten bahadır abi çok faydalı bilgiler vermiş ama maalasef sorduğum sorunun cevabını bulamadım,kıyıdan rapala ile atış yaparken atış menzilimizi arttırmak için kurşun ilave edebilir miyiz ? nasıl bir şekil yapmamız lazım ki hem rapalanın yüzüşü bozulmasın hemde yeterince uzağa atış yapalım.

tmm..bu konuda arkadaslardan yardimlar gelir..
ben burada at cek yapanlarin,sahteden once bir plastik su topu koyduklarini gordugum var..fakat nasil dir uygulamsi detay veremem..cunku bu sekilde avlanmadim..
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:tmm..bu konuda arkadaslardan yardimlar gelir..
ben burada at cek yapanlarin,sahteden once bir plastik su topu koyduklarini gordugum var..fakat nasil dir uygulamsi detay veremem..cunku bu sekilde avlanmadim..

Faruk abi,tekrardan teşekkür ederim.saol.Gulumse
Bul
korhan benim bildiğim 2 türlü rapala atılır 1. si uygun boyda (240-270)kamış ve iyi bir spin makineye ip misina sararak uzak atış yapma şansınız artar,
2.si rapalanın 2,5-3 metre gerisine sallama kurşun koyarak uzağa atıp dibe inmesini sağlayabilirsiniz.
resimi elimden geldiği kadar çizdim Gulumse

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
LeVrEkCi yazdı:korhan benim bildiğim 2 türlü rapala atılır 1. si uygun boyda (240-270)kamış ve iyi bir spin makineye ip misina sararak uzak atış yapma şansınız artar,
2.si rapalanın 2,5-3 metre gerisine sallama kurşun koyarak uzağa atıp dibe inmesini sağlayabilirsiniz.
resimi elimden geldiği kadar çizdim Gulumse

Nihat abi,teşekkür ederim.bunu deneyecem inşallah faydalı olur.Gulumse
Bul
korhan kardeşim sıyırtma kurşunu ile atış yapmayı denedinmi?burda esas olan konu şudur:rapalanın hafif olması gerektiği.yani önde sıyırtma kurşunu ardından 2 metre sonra rapalayı salladığını düşün.ikisinin ağırlığı birbirine yakın olursa atamazsın.yani kurşun 50-60 gr ağırlığındaysa rapala 5-10 gr falan olmalı.bir de kurşun atış esnasında suya düşmeden önce kontra verirsen rapalanın kurşunun arkasına düşmesini sağlayabilirsin.
Bul
Korhan ben palamutu nihat abinin çizdiği resimdeki gibi at-çek yaparak aldım.rapalayı misinaya bağlayıp yaklaşık 1,5 kulaç ara vererek 60gr kurşunla attım.Bazen rapala kurşuna felan takılıyor ama o kadarda sorun olmuyor.
Bul
maceratorr yazdı:korhan kardeşim sıyırtma kurşunu ile atış yapmayı denedinmi?burda esas olan konu şudur:rapalanın hafif olması gerektiği.yani önde sıyırtma kurşunu ardından 2 metre sonra rapalayı salladığını düşün.ikisinin ağırlığı birbirine yakın olursa atamazsın.yani kurşun 50-60 gr ağırlığındaysa rapala 5-10 gr falan olmalı.bir de kurşun atış esnasında suya düşmeden önce kontra verirsen rapalanın kurşunun arkasına düşmesini sağlayabilirsin.

Rıfat,teşekkür ederim bu yöntem de gayet mantıklı geldi bunu da deneyecem saol.Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kuşadası kıyıdan balık avı Cihan Deniz 21 3,766 02-07-2012, 10:35
Son Yorum: yycolak
  Rapala Takımı Gkmn34 20 6,119 29-06-2012, 21:32
Son Yorum: Mufi
  Rapala yardımı maceratorr 16 4,443 19-08-2011, 08:44
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Rapala nedir ? RastGele 13 4,052 18-02-2010, 17:36
Son Yorum: FuRkAn *
  kıyıdan kaşık ya da rapala atmak aynı zamanda çapari için kamış önerisi alperturk 20 5,815 29-04-2008, 23:19
Son Yorum: alperturk
  Avcılar - Silivri arası kıyıdan çapari roka 13 4,214 29-08-2007, 01:18
Son Yorum: çatalca 84
  karadenizde kıyıdan nasıl balık tutulur. GÖKSEN 22 8,007 31-07-2007, 14:35
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Rapala İçin Yardım Boğaziçi 10 3,750 20-01-2007, 17:44
Son Yorum: ozoca51

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi