Yorumları: 3,396
Konuları: 133
bahriyeli yazdı:ilgine çok teşekkür ederim ahmet abicim.
o kadar çok etken varki ,gerçekten dediğiniz gibi açıklaması zor.cinsiyet farkı olmasıda kuvetli bir ihtimal.mevsimsel değişiklik dedim, beslenme dedim , yöre farkı dedim,ama aynı yerden aynı besinlerle beslendikleri halde, renkler yine farklı.emeğinize sağlık çok teşekkürler selamlar...
Vazifemiz İsmail kardeşim..selamlar..
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Balıklar genelde bulundukları ortama uyuyorlar diye biliyorum gerçi sadece balıklar değil genelde bazı hayvanların çoğu diyebiliriz, Alabalıkta aynı yerde tutulmasına rağmen demekki farklılıklar olabiliyor..
Değişik bir konuya değinmişisin ahmet abi teşekkürler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Bu balıklar çiftliklerden kaçanlarla eşleşebiliyorlarmı acaba.
O da etki edebilirmi...
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Diskus balıkları , amazon nehrinde yaşayan ve akvaryumlarda çokça beslenen ve dünyanın en değerli balıkları arasında. onların da çeşitli desenleri var. her biri birinden farklı. fakat bu işi profesyonel anlamda yapanlar desenlerinin düzgünlüğüne göre 2 balığı çiftleştirir ve hep daha iyi desenli balığı ve daha saf ırkı üretmek için çabalar. tabi çıkan yavruların da desenleri birbirinden farklıdır. alabalıklarda da durum böyle olabilir.
Sazanları özledim...
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Evet, aynı dereden farklı benekli alalar her zaman karşımıza çıkıyor.
Hem benekte, hem de yanakta fark.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
Uzun_ahmet yazdı:Balıklar genelde bulundukları ortama uyuyorlar diye biliyorum gerçi sadece balıklar değil genelde bazı hayvanların çoğu diyebiliriz, Alabalıkta aynı yerde tutulmasına rağmen demekki farklılıklar olabiliyor..
Değişik bir konuya değinmişisin ahmet abi teşekkürler..
Sevgili Adaşım..
Bence Alabalığın derisinin zemin rengi, yaşadığı ortama uyma konusunda farklı olabiliyor ama beneklerin bu konuda etkin olduğunu sanmıyorum.Çünkü kırmızı rengin kamuflaj ile bir alakası yok.
Konu benim değil, İsmail'in konusu..)))
Selamlar..
yycolak yazdı:Bu balıklar çiftliklerden kaçanlarla eşleşebiliyorlarmı acaba.
O da etki edebilirmi...
Sevgili Yalçın.
Ben, özellikle çiftleşme konusunda, Alabalıkların başka bir alt tür ile çiftleşmesine imkan olmadığını biliyorum.Yaradılış özelliği buna imkan vermiyor.Daha sonra daha net olarak açıklarım.
Sevgiler..
28-05-2011, 12:00
(Son Düzenleme: 28-05-2011, 20:37, Düzenleyen: aygroup.)
[quote=turna]Evet, aynı dereden farklı benekli alalar her zaman karşımıza çıkıyor.
Hem benekte, hem de yanakta fark.
Mehmet Bey..
Başka bir forumda bana hitaben yazdığınız
"Sizin için, bir sitede başkaları tarafından yapılmış çok ağır suçlamalar var.Onlara neden cevap veremiyorsunuz"
şeklindeki yazınızdan sonra, sizinle muhatap olabileceğim bir konu kalmamıştır.
Bu söz sizin ise, siz soracaksınız.Hakettiğiniz cevabı alacaksınız.
Bu söz başkasının ise konudan size ne..
Şimdi size sorunun hakkı olan cevabı versem, rezilliği üstlenmeyip "bana ne başkası demişti" diyeceksiniz.
Cevap vermesem, hiç bir bedel ödemeden çamuru attığınız ile kalacaksınız.
63 yaşında biri olarak kişiliğinizin ve karakter yapınızın geliştiği en son nokta bu mu..???
Sizi, bir daha, benim açtığım bir konuda muhatap olarak görmek istemiyorum..
Bilgilerinize...
rusan yazdı:Diskus balıkları , amazon nehrinde yaşayan ve akvaryumlarda çokça beslenen ve dünyanın en değerli balıkları arasında. onların da çeşitli desenleri var. her biri birinden farklı. fakat bu işi profesyonel anlamda yapanlar desenlerinin düzgünlüğüne göre 2 balığı çiftleştirir ve hep daha iyi desenli balığı ve daha saf ırkı üretmek için çabalar. tabi çıkan yavruların da desenleri birbirinden farklıdır. alabalıklarda da durum böyle olabilir.
Sevgili Ruşan..
Çok haklısın.Saf kan kavramının, en rahat tayin edilebilecek kısmi kanıtı fiziksel özelliklerdir.Bir çok hayvanda renk dağılımı, renk tonu , başlıbaşına aranan kriterlerdendir.Ama bunun Alabalıkta olabileceğini hiç düşünmemiştim.
Bu güzel ve mantıklı yorumun için özellikle teşekkür ederim.Bu güne kadar hiç düşünmediğim bir konuyu düşündürdün bana..
Dediğin gibi düşünürsek...
Benekleri sık ve büyük olan balıkların çiftleşmesi sonucu daha büyük ve sık benekli balıkların doğması kuvvetle muhtemeldir.Tabii bunun tam tersi de olabilir..
Teşekkürler..Sevgiler..