uzağa atış yapmak için bir surf kamış ve makina almak istiyorum ancak surf kamışın ne oldugunu bilmiyorum alttaki resimde de nerenin geniş olması gerektigini bilmem gerekiyor bunun için sizden yardım istiyorum
1. de gösterdigim makara çemberinin çapı mı
2. de gösterdiğim misina sarılacak bölgenin genişligi veya derinligimi
yada 3. de belirttigim makaranın bilya rulman vs diye geçen özelliklerimi
bunlardan hangisinin fazla veya az olması gerekiyor
Surf kamışlar uzak atış amaçlı kamış türüdür.100-250gr atış aralığına sahip teleskopik
veya parçalı ve boyunuza bağlı olarak 3.90-5.00m arasında olan kamışlardır.Misina halkaları sürtünmeyi azaltmak için aralıklı olarak ve genelde destekli olurlar.Uzun mesafe atış için bilinenin aksine sert formda kamış tercih edilmelidir.Kısacası amaç en uzağa istediğin(100-250 gr) ağırlığı atabilmek ve kamışın kırılmamasıdır.Bu nedenle en çok hangi ağırlığı kullanacaksan ona göre kamış seçmek gerekir.
Surf makinaya gelince ;
Şekildeki makinada genişlik kısmının büyük ölçüde olması ve oradaki derinliğin az olması gerekir.Yani geniş ama sığ kafalı olmalıdır.
Ayrıca surf makinaların bazılarının kafası koniktir.Misinanın kolayca açılıp makaradan çıkması için konik yapılır.
Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar kardeşim.
Rastgele..
Ufuk hocam bide şuraya bi cevap yazsan sana zahmet;
Senin konik diye bahsettiğin alttaki fotoğrafta sağdaki okla gösterilen eğim mi ? yoksa başka bi şeymidir bu fotograftaki makaranın hafif açı vererek kapatılması misinanın atış anında kolay çıkmasını saglayacağı için bir nebze olsun daha ileri atmayı saglayabilir bumudur konik dediginiz.
Malum makara almaya gittigimiz zaman satıcılar biraz art niyetli olabiliyor defalarca surf makara almak istememe ragmen hiç surf makina alamadığımı farkettim al bu senin işini görür bu surf makina deyip veriyorlar ancak işimi görmüyor bu sefer kesinlikle surf makara alacağım aynı durum kamış içinde geçerli hep işimi görecegini söylüyorlar ama olmuyor ileri atamıyorum
Evet Mete aynen dediğin gibi.Misinanın sarıldığı makara uca doğru konik olur.Resimdeki ok yönünde. Biraz beklersen resim de eklemeye çalışayım.Satıcılar malı satmak için yanlış davranışlarda olabiliyor maalesef,haklısın.
Çok yararlı bir konu olmuş,cevaplayan ustayada saygılar yararlı cevapları için.Eski bir konuyu tekrar hortlattığım için kusura bakmayın yeni üye oldum , gerekli ve güzel bilgileri sömürmek amacındayım