Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıkçı Çantasında Neler Bulunmalı ?
sevimli34 yazdı:Ahmet abi ben balık tutmak için gereken balıkçılık malzemelerinden bahsetmiştim.
Kamp kurulduğunda yanımızda götürecekleririmiz değil balık tutarken gerekli olan malzemelri yazmanızı istemiştim.
Sizlerin yazacaklarınıza göre konu başında hepsini toparlayıp bir çanta muhteviyatı çıkarmayı düşünmüştüm. Sizin deneyimlerinizin yeni başlayanlara ışık tutacağına eminim.

Cem ben siteye girmeden önce tatlısuya giderdim şimdi organizasyonlarda deniz balıkçılığı yapmaya başlayınca bir çantada bunun için hazırladım o yüzden çanta sayıları artıyor, kişilerin avlanacakları tercihe göre çantalarda olması gerekenler değişecektir, kıyı balıkçısı için başka tekne balıkçısı için başka hele birde sırtı veya rapala veya roglo hele son günlerde jig olayı patlak verdi bu yüzden çantalarda ne olması gerektiği tercihe vede maddiyata göre değişir diyorum..

Ama genel olarak olması gerekenleri sen yazmışısın bunun dışına fazla çıkılmaz diye tahmin ediyorum..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
ustam61 yazdı:Siyirdimonun için balığa gittiğinde tek cins için gideceksin.sazan için başka malzeme yayın için ayrı malzeme,turna için ayrı malzeme.hepsini doldurursan bir arabaya aha böyle tır bile zor alır.AlkisSeerfSalih kardeşime katılıyorum mutlaka bir ağrıkesici olmalı çantanda.

Galata köprüsünde avlansan heralde bir çapari bir kamış yeterdi Siyirdim
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
bu yapılacak avcılıga göre değişir,
benim teknemde en ucuzundan 2 kamış herzaman bulunur bu kamışları çalınmaya karşı ucuz alırım,istavrit ve zarganaya kullanırım,kepçe (kepçe çok çok önemlidir),kürek,kürek ipi,can yeleği,kurşun kutum (en az toplamda 3 kg çeşitli ağırlıkta kurşun olur),bende orhan abi gibi el oltasıyla avlandığım için bir kutu içinde 6-7 tane 70-80 numara sarılı kasnak bulunur,
turuncu ipek mutlaka 3-4 paket bulunur,en önemli olmazsa olmazlardan ufak bir pusula mutlaka bulunur.
kıyı avına gideceksem olta çantama malzemeleri koyar çıkarım 1 çanta yeterlidir ama bagajda kamışlar,kurşunlar,açılır koltuk,kamış sehpası,termos,mangal,kömür her daim mevcuttur kş bu nedenle yakında büyük bir arabayla arabamı değiştirebilirim mümkün olursa bi partner tarzı büyük olmalı ki içine birde yatak koyabileyimGulumseSeerf
Bul
ustam61 yazdı:AlkisNihat 1990 da Antalyada bir minübüs (ww transp) gördüm hasta olmuştum.içinde karşılıklı iki çekyat,üst tarafta dolaplar,arka tarafta 2 gözlü bir ocak altında piknik tüpü,arabanın dış üstüne komple 10-15 cm yüksekliğinde tank yaptırmış.dıştan marpuc(seyyar hortum bağlantısı) takıp duşunu alıyor bulaşığını yıkıyordu. normal giderken çekyatlar koltuk vazifesi görüyor.açtığında tabanı komple kapatıp 4 kişilik yatak oluyordu.muazzam bir dizayn yaptırmış.çok isterdim öyle bir aracım olmasını.AlkisSeerf
transporter benimde hayalim ama istanbul içi için uygun değil ancak gezilerde kullanmaya uygun,şimdilik araba planım ok ama olursa partner,kangoo,connect tarzı bir araba yani senin araba tarzı bişeyler düşünürüm.
Bul
Ben balığa giderken çanta almıyorum.
Fiko varya . . .Wink
Bul
ustam61 yazdı:Siyirdimelleşme Fiko ya morali sıfırın altında.ne yani balığa gideceğimiz zaman izmir e gelip fikoyumu alalım yanımıza?SiyirdimSeerf

Ne olmuş Fikonun moraline Ustacım.
Evet.İzmire balığa gelinbce fikoyu alacaksın yanına.
Bul
ustam61 yazdı:Alkisfiko yu ellemişler okumuşsundur yardım istiyordu.mailini yürütmüşler ,fiko dan küfürlü müfürlü mail gelirse aldırma.
ee ben kızılırmağa gideceğim zamanda mı fikoyu alacam yanıma.SiyirdimSeerf

Bana kötü söz söyleyemez.Acı biber sürerim ağzına.BabyRolleyes
Her yere rahatlıkla götürebilirsin kardeşim sözle çalışıyor.Fiko oltayı ver,Fiko yemleri hazırla,Fiko çayı koydunmu ?Bobo
Bul
sana tıy lazım ustam karavan tipi yapacaksın iki oda gibi SiyirdimBobo bitane bedford kara şanzıman kamyon arkasına bi konteynır oldu sana seyyar ev
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yycolak yazdı:Ben balığa giderken çanta almıyorum.
Fiko varya . . .Wink
Naptın sen şekerim,Siyirdim
reis duymasın sakın. HappyHappy
ustam61 yazdı:SiyirdimEeee cem karar verdin mi balığa giderken çantanda neleri götüreceğine.Aslında bir kamış,iyisinden bir makina,kaliteli misina,8-9 iğne,3 kurşun ,bir şamandıra ,balığa göre yem aldınmı tamam.AlkisSeerf

Ustam listeyi hazırladım eksiklerimi tamamlıycağım inşallah. Bayağı eksiğim varmış.
Bende senin değin gibi bir kamış,iyisinden bir makina,kaliteli misina,8-9 iğne,3 kurşun ,bir şamandıra ,balığa göre yem alıp gidiyordum ama biraz daha geliştirmek gerekince ihtiyaç listesi çarşaf gibi uzuyor.Siyirdim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balıkçı terimleri sözlüğü style_ouf_5 9 3,808 07-12-2010, 19:57
Son Yorum: style_ouf_5

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi