Yorumları: 8,454
Konuları: 99
sevimli34 yazdı:Ahmet abi ben balık tutmak için gereken balıkçılık malzemelerinden bahsetmiştim.
Kamp kurulduğunda yanımızda götürecekleririmiz değil balık tutarken gerekli olan malzemelri yazmanızı istemiştim.
Sizlerin yazacaklarınıza göre konu başında hepsini toparlayıp bir çanta muhteviyatı çıkarmayı düşünmüştüm. Sizin deneyimlerinizin yeni başlayanlara ışık tutacağına eminim.
Cem ben siteye girmeden önce tatlısuya giderdim şimdi organizasyonlarda deniz balıkçılığı yapmaya başlayınca bir çantada bunun için hazırladım o yüzden çanta sayıları artıyor, kişilerin avlanacakları tercihe göre çantalarda olması gerekenler değişecektir, kıyı balıkçısı için başka tekne balıkçısı için başka hele birde sırtı veya rapala veya roglo hele son günlerde jig olayı patlak verdi bu yüzden çantalarda ne olması gerektiği tercihe vede maddiyata göre değişir diyorum..
Ama genel olarak olması gerekenleri sen yazmışısın bunun dışına fazla çıkılmaz diye tahmin ediyorum..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bu yapılacak avcılıga göre değişir,
benim teknemde en ucuzundan 2 kamış herzaman bulunur bu kamışları çalınmaya karşı ucuz alırım,istavrit ve zarganaya kullanırım,kepçe (kepçe çok çok önemlidir),kürek,kürek ipi,can yeleği,kurşun kutum (en az toplamda 3 kg çeşitli ağırlıkta kurşun olur),bende orhan abi gibi el oltasıyla avlandığım için bir kutu içinde 6-7 tane 70-80 numara sarılı kasnak bulunur,
turuncu ipek mutlaka 3-4 paket bulunur,en önemli olmazsa olmazlardan ufak bir pusula mutlaka bulunur.
kıyı avına gideceksem olta çantama malzemeleri koyar çıkarım 1 çanta yeterlidir ama bagajda kamışlar,kurşunlar,açılır koltuk,kamış sehpası,termos,mangal,kömür her daim mevcuttur kş bu nedenle yakında büyük bir arabayla arabamı değiştirebilirim mümkün olursa bi partner tarzı büyük olmalı ki içine birde yatak koyabileyim 
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Ben balığa giderken çanta almıyorum.
Fiko varya . . .
ustam61 yazdı: elleşme Fiko ya morali sıfırın altında.ne yani balığa gideceğimiz zaman izmir e gelip fikoyumu alalım yanımıza? 
Ne olmuş Fikonun moraline Ustacım.
Evet.İzmire balığa gelinbce fikoyu alacaksın yanına.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
sana tıy lazım ustam karavan tipi yapacaksın iki oda gibi   bitane bedford kara şanzıman kamyon arkasına bi konteynır oldu sana seyyar ev
* Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 491
Konuları: 36
ustam61 yazdı: Eeee cem karar verdin mi balığa giderken çantanda neleri götüreceğine.Aslında bir kamış,iyisinden bir makina,kaliteli misina,8-9 iğne,3 kurşun ,bir şamandıra ,balığa göre yem aldınmı tamam. 
Ustam listeyi hazırladım eksiklerimi tamamlıycağım inşallah. Bayağı eksiğim varmış.
Bende senin değin gibi bir kamış,iyisinden bir makina,kaliteli misina,8-9 iğne,3 kurşun ,bir şamandıra ,balığa göre yem alıp gidiyordum ama biraz daha geliştirmek gerekince ihtiyaç listesi çarşaf gibi uzuyor.
|