Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıkçı Çantasında Neler Bulunmalı ?
Ustalarım forumu araştırdım internette araştırdım fakat bulamadım.
Bir amatör balıkçının çantasının olmazsa olmazları bulunmasında fayda bulunan alet edevatlar ve gerekli malzemeler nelerdir sırasıyla yazabilirsek herkese faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Herkesin çantasında mutlaka birşeyler vardır ama bizlerin bilmediği sizlerin kullandığı balıkta faydası dokunabilecek malzemelerinizi tüm amatör balıkçı arkadaşlarla paylaşmanızı istiyorum.
Saygılarımla....76
Bul
--Balıkcı Cantası--
Bir adet yağmurluk
Bir adet çakı(falçata,bıçak türü kesici alet) (Tirbişonlu)
Bir adet tırnak makası
Bir adet çakmak
Bir adet kafa lambası ve yedek pil
Bir adet kargaburun
Bir paket .........
Değişik numara olta iğneleri(bol miktarda)
Değişik kalınlıkta misina (En az 5 adet 100m.)
Değişik ağırlıkta kurşun (bol miktarda)
Değişik büyüklükte fırdöndü.
Tutulacak balığa göre hazır bağlı takım(Çapari,dip takımı,vs...)
Tutulaacak balığa göre sahte balık,kaşık,rapala,cam sahte,vs...
Birkaç çeşit şamandıra
İlk yardım için gereken malzeme
Küçüğünden bir şişede kolonya ve yarabandı
Açılır koltuk,
Kamış sehpası
Yem tahtası
Livar
Kepçe
Termos
Boş poşet
Bul
İyi akşamlar Cem. En önemlisi Tirbüşonlu çakı Siyirdim

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
bol kurşun bol iğne yanındada ilk yardım için gereken malzeme yaterlidir..AlkisSeerf
Bul
Olmazssa olmazlardan benim için tabiki bu diğer arkadaşları bilmem CAM SAHTE

[Resim: zarganacamsahte.jpg]

[Resim: picture.php?albumid=521&pictureid=3146]
[Resim: seabass.gif]
Bul
[Resim: resim199453-1.jpg]

buda şart benim için abi, Murat abiden (murki) erdek te görmüşsünüzdür, balığa sadece çanta-olta gitmezler,çanta olarak bagajı kullanırlar, herşey dağınık olmasına rağmen ufak bir kurşunu bile anında bulurlar,bagajda olta ve malzemeler dışında kesinlikle kendi dizaynları olan mangal, sac tava gibi şeyler,meşhur kara çaydanlık,hususi olarak neredeyse çürütülmüş mısırlar, sılaj denilen o iğrenç kokulu acaip yemleme nanesi vs.. gibi ıvır zıvırlar da bulundurulur,saysam alayını sayfa yetmezSiyirdimHappy
Bul
Teknede el oltasıyla(kasnak) avlandığımdan yukarıda yazılanların yanında,yanımda ve çantamda bulunan malzeme yem tahtası bıcak,makas,ayrıca tırnak makası,kasnağa sarılı en az 5 adet değişik kalınlıkta 100 m misina,çeşitli sahteler kalamarda dahil,ahtapot takımı tel rivar,kepce,kürek ipi,bayrak,şapka(son üçü yedek)
Bornova - izmir
Bul
Bence bir balıkçıya kamyon lazım, çünkü yanında olacak şeylerde sınır yok. Mesela ben arkadaşlarla yılda 4-5 kez kamp yapmaya gideriz, Bir arabaya 3 kişi sığmayacak kadar malzeme, 5 kişi gidiyorsan, kesin iki araba. Öyle oluyorki bir dünya eşya birde bakıyorsun bazen yem almayı unutmuşsun.Bobo
Bul
ustam61 yazdı:SiyirdimMurad ım demekki sade ben değilmişim.3 arkadaş geceden anlaştık.sabah güneş doğarken 1 kova solucan çıkarttık.benim araba dizel,arkadaşın araba tüplü olduğu için onunla gitmeye karar verdik.benim arabayı evin önüne park ettim.arkadaş arabayla geldi.benim malzemeleri aktardık.eve bir girip çıkmam icap etti.arabaya bindik ırmağa geldik.oltaları çıkardık kamışları atmaya hazır hale getirdik.solucanları takıp atacağız.ara tara kova yok.en son evin önünde arabanın üstüne koyduğumuzu hatırlıyoruz kimse ben bağaja koydum demiyor.evi aradım.kapının önünde yerde bir kova yatık duruyor dediler.otobüse verin gönderin dedim yarım saat sonra benim oğlan aradı."kovada ne var diye sordular solucan deyince almadılar" dedi.pikniğimizi yapıp kurşunları suya değdirmeden geri gelmiştik.SiyirdimSeerf
Büyüksün abicim, çupracı abim, ekmek yokmuydu ki.
Bul
ustam61 yazdı:AlkisÇok denedim ekmekle kızılırmakta balık yakalayamadım.Ama egenin balıkları ekmeğe hasta oluyorlar.İzmirli arkadaşların "yok olmaz yakalanmaz "dediklerine bakma.SiyirdimSeerf
Kesinlikle bakmıyorum, 3 görgü tanığından birisi benim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balıkçı terimleri sözlüğü style_ouf_5 9 3,898 07-12-2010, 19:57
Son Yorum: style_ouf_5

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi