Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mırmır hakkında yardım
Arkadaşlar ben amatör bi balıkçıyım Smile Öyle çok seviyorum balık tutmayı Smile sizden öğrenmek istedigim şey bu mırmır balıgı mevsimi nedir , nasıl avlanır biraz bilgi verirseniz sevinirim.Şimdiden teşşekürler.
Bul
Birinci bölümünde bulunan olta çeşidi,daha çok sert yemlerle kullanılan olta çeşididir.(sübye,madya,kalamar,tuzlu sardalya) Bu oltada dikkat edilmesi gereken hususlar iki iğnenin ayrı ayrı bağlanması,sıkma kurşunların 10 gramdan az olmaması ve beden misinasının 0,40 tan ince olmamasıdır.Bu oltada kullandığınız iğne ve yeminizde büyük olmalıdır.Sıkma kurşun yapmamızın amacı oltanın tabanda düz durması ve tamamen tabana oturmasıdır.Bu olta çeşidi düz kayalık ve kumluk olan yerlerde kullanılırsa daha iyi randıman verir.

Resmin ikinci bölümünde bulunan olta,daha çok yumuşak yemlerle kullanılan olta çeşididir.(Borukurdu,Sülünez,Midye,Çimçim,Mamun,Teke)Bu oltada dikkat edilmesi gereken hususlar,resimde görünen kurşun aralıklarının ölçülerinde olması, mini fırdöndünün misina üzerinde gezmesi,beden misinasının belirtilen ölçüden ince olmaması ve iğnelerin biribirine dolaşmaması.Bu oltaya mini fırdöndüyü eklememizin amacı,iştahsız olan balığı kandırmak içindir.Mırmır yemle oynamayı sever,oltayı çeker bırakır bir türlü iğneyi yutmaz.Bunun içindir ki mırmır yemle oynadığı zaman,çektikçe yemi peşinden geliyor sanır ve iştahlı olarak oltaya vurmaya başlar.Mini fırdöndü,beden misinasının üzerinde gezdiği için,kol misina gezer görevi üstlenir.Balık yakalandığında fırdöndü,sıkma kurşuna dayanır ve oltanıza asılır.Bu oltayı genellikle kumluk veya yarı kumluk yerlerde denerseniz güzel sonuç elde edeceksiniz.

NOT:Mini fırdöndü en ufak boyda olmalıdır.

[Resim: adszair.jpg]
Uploaded with ImageShack.us
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Erkan hosgeldin..Seerf
Bahadir abinden gereken yardim gelmis..Alkis
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Sağolun teşşekürler. Ayrıca şunu sormak istiyorum mırmır balıgı için bi mevsim var mıdır , yoksa her zaman tutabilir miyim ?
Bul
Erkan123 yazdı:Sağolun teşşekürler. Ayrıca şunu sormak istiyorum mırmır balıgı için bi mevsim var mıdır , yoksa her zaman tutabilir miyim ?
bizim buralarda,kis aylari mirmir avi icin en verimsiz sezondur..
verimli oldugu diger mevsimlerdir..
ozellikle yaz ve sonbahar
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Hmm abi peki ben bu mevsimde kıyıdan nasıl bir av yapabilirim? Mesela hangi balığı daha çok avlayabilirim?
Bul
Erkan123 yazdı:Sağolun teşşekürler. Ayrıca şunu sormak istiyorum mırmır balıgı için bi mevsim var mıdır , yoksa her zaman tutabilir miyim ?
Hoşgeldin ErkanAlkismırmır balığı hala çıkıyor,anlayacağın yılın büyük bölümünde av veriyorGulumse
Bornova - izmir
Bul
Sağol orhan abi teşşekürler , abi ayrıca sen izmirlisin bana şöyle mırmır için güzel bi yer söler misin ? Ben İnciraltını düşünüyorum ama....Senin bi tavsiyen olur mu abi ?
Bul
Erkan123 yazdı:Sağol orhan abi teşşekürler , abi ayrıca sen izmirlisin bana şöyle mırmır için güzel bi yer söler misin ? Ben İnciraltını düşünüyorum ama....Senin bi tavsiyen olur mu abi ?
Uzun zamandır karaburunda avlandığımdan bir şey söylemem yanlış olur.Kumluk alanlarda mırmırı bulursun İnciraltıda kumluktur.
Bornova - izmir
Bul
peki orhan abi levrek için ne diyorsun? Hangi yeme gelr,nasıl avlanılır? Ayrıca narlıdere tarafı naasıl abi av için?
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Antalyada verimli mırmır merası kaldımı merihcan 10 3,131 06-10-2013, 00:49
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Lütfen Yardım (: emrecengiz 12 2,567 06-03-2013, 00:27
Son Yorum: Antepli 27
  olta sallama yardım.... muradaydogan 5 2,099 23-12-2012, 20:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  İST/AVLAK tatlısu YARDIM ring 6 1,582 27-10-2012, 21:51
Son Yorum: ring
  Kurbağa (balon) balığı hakkında bilmediklerim.. dodidodi 9 2,668 10-10-2011, 03:55
Son Yorum: merttekol
  hayalet avcılık hakkında AFALA 20 6,847 06-06-2011, 08:44
Son Yorum: hasansenturk72
  İstavrit , Levrek,Mırmır Erkan123 9 2,299 21-01-2011, 12:53
Son Yorum: Atakan_YeniFoca
  Küspe ile Avlanmamnın yasak olup olmaması hakkında rasgelebalıkçılık 21 4,480 25-08-2010, 18:02
Son Yorum: araphüso26
  ustalardan yardim 06ankara 11 2,825 07-07-2009, 20:52
Son Yorum: orhanekmekci
  Bazı Balıkların Yaş, Ağırlık ve Boy Oranları Hakkında Boğaziçi 10 2,855 26-11-2007, 11:22
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi