Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ustalardan yardim
merhaba arkadaslar ben yeni üyeyim, uskumru avi hakkinda bilgi rica edecektim.usta balikcilardan yardim istiyorum.tsk.
Bul
mustafa bey aramıza hoşgeldiniz,
uskumru ve kolyoz gibi balıkları eskiden çok tutardım,babamla sabah 5 te balıkta olurduk ve balık baya bir açıkta olurdu siyah tüylü büyük kancalardan oluşan çapari kullanırdık 20 kanca 30 kancalı çaparilerdi.
balık çapariye bindiği zaman çapari önce birden çok ağırlaşır çekerken aniden sanki takım kopmuş gibi hafifler balıkların hepsi birden aynı hareketi yaparlar bir yukarı bir sağa bir sola bir aşağı hareket ederler.avı çok zevklidir.ben bu şekilde avlanırdım başka nasıl avlanılır cevaplar gelecektir.
en az 20 yıldır tutmuyorum haa pardon geçen sene ozan ve rusanla sarozda tutmuştuk yine çapariyle.
rastgele Gulumse
Bul
06ankara yazdı:merhaba arkadaslar ben yeni üyeyim, uskumru avi hakkinda bilgi rica edecektim.usta balikcilardan yardim istiyorum.tsk.

Mustafa bey aramıza hoşgeldinizSeerfBen hazır aldığım kancalı kırçıllı tüyden on veya onbeşli çapari hazırlayıp kolyoz,uskumru avı yapıyordum.rastgele.
Bornova - izmir
Bul
mustafa öncelikle sitemize hoşgeldin,Seerf gerekli bilgiler gelecektir..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
öncelikle hoş geldiniz
siyah tüylü çapari iyi iş yapar birde kurşunu ağır kullanın tutulan balık direk yukarı yüzmeye çalışır
Dalış Eğitmeni
Bul
Mustafacım,
Öncelikle ailemize hoş geldiniz hoşluklar getirdiniz.
Bu avı nerede yapmayı planlıyorsunuz?...
Bir kaç gün içinde küçük sarımsak zoka ve taze hamsi 0.20 misina ile uskumrunun en keyifli avı başlar.Bir taraftan o asılır bir taraftan siz.
Büyük keyif verir avı.Umarım bereketli avlar yaparsınız.Rastgele.
Bul
Aramıza hoşgeldiniz...

Emrah77
YALOVA

Zor bize kolay gelir...İmkansızsa biraz zaman alır...
Bul
hoşgeldin amatör balıkçı ailesine..rastgele..
Bul
arkadaslar mesajima cevap yazdiginiz icin cok tesekkür ediyorum.gecen cumartesi hollandanin lahey kentinden sabah 8 de büyük tekneyle denize acildik.tekne bayagi kalabalikti yaklasik 100-120 kisi vardi.bir saat kadar acildiktan sonra ilk oltamizi atmaya basladik.deniz gercekten cok güzeldi,adeta carsaf gibi dalgasizdi.bu sene gercekten uskumru boldu biz dört acemi arkadas,adam basi 100e yakin uskumru yakaladik.tabii gemideki usta balikcilar 300-350 balik yakaladilar.bizim oltalarda sorun vardi galiba,yakaladigimiz kadar da oltadan kaciyordu,oradaki abiler oltamizin kücük oldugunu ondan cok kactigini söylediler,oltanin boyunun enaz 2.70 olmasi gerektigini söylediler,10 luk capari takiyorlardi,bizimkisi 5lik 6lik di bir defasinda arkadas dan 2,70 lik oltayi aldim 10 luk capari takdim 9 uskumru takildi oan o zevki tatmak bambaska bir sey.10 luk capariyi kullanmak ustalik istiyor gercekten daha ilk denememde capari dolasti,ogün 6 tane caparim dolasti cöpe attik.yorucu ve güzel bir gün gecirdik.öglen 3de limana geri döndük.
Bul
Uskumruda kurşunu ağır takıp, balık gelince boşluk vermeden çekerseniz dolaşma olmaz.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Lütfen Yardım (: emrecengiz 12 2,567 06-03-2013, 00:27
Son Yorum: Antepli 27
  olta sallama yardım.... muradaydogan 5 2,099 23-12-2012, 20:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  İST/AVLAK tatlısu YARDIM ring 6 1,582 27-10-2012, 21:51
Son Yorum: ring
  Mırmır hakkında yardım Erkan123 20 4,534 18-01-2011, 23:14
Son Yorum: Erkan123
  YARDIM windsurfer 3 1,280 28-08-2007, 16:03