Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cucun`un toplanmasi ve korunmasi
Oncelikle cucun daha oncede Hakan (naxos5)in actigi konularinda da
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=8749

http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=8753

bilgilendirdigi gibi,bol fosforlu ve sert bir balik yemidir.

Cucunun ciktigi yerler...

Kis,aylarinda..ozellikle,aralik ocak ve subat aylarinda..kuvvetli lodoslarda,en az 8-9 kuvvetinde,deniz bu yemleri sahile cikariyor.tabii ki butun sahillere degil.Oncelikle o denizin sigi ve kumsal bir deniz olmasi gerekir.Cunku bu yem dipte bulunur.Kuvvetli dalgalar dipten bu yemi koparip sahile atar.Arayacaginiz sahilde,eriste(fikia) de olmasi gerekir.Sadece eristeler yesil degil..daha onceden kopmus siyah renkte olanlarin arasinda cikarlar.asagidaki fotolarda gozuktugu gibi..
Bu eristelerin arasinda buldugunuz cucunlar canlidir.Ilk yerde dudurken salik bir solucan gibi dururlar..fakat elinize aldiginizda sertlesirler.Elinizde serlesen cucun canli bir cucundur.
Genelde kuvvetli lodosun,patladigi anda degilde..bir gun sonra deniz yatmaya basldiginda cikar...ki yine denizde az da olsa dalga olmasi gerekir..cunku bu dalgalar,kiyiya vurup eristelerin icndeki cucunlari..ve kiyiya yakin olan suyun icindeki cucunlari meydana cikarir.
Cucunun korunmasi..
Bu canli topladiginiz cucunlari eger bir hafta icinde kullanacaksaniz,canli korumak cok basittir.Bir gazete kagidini islatip,cucunlari icine saracaksiniz,fakar saririken,cucunlar biribirine degmesin..yani rolo halinde sarirken,aralikli olarak cucunlari kagidin arasina yerlestirin..ve buzdolabinin normal rafina koyun.
Eger bunlari uzuzn zaman sonara kullanacaksaniz...cucunlari bir makas veya bicak ile kesip,icindeki suyunu akitip..uzunlamasina boydan -boya kesin.Tuz atip,bir defa karistirin.Bu kesilik cucunlari bir gazetenin uzerine koyup,kagidin bunlarin saldigi suyu emmmesi icin 10-15 dakika tutun.sonra bir poset icine koyup..buzdolabinin bu defa buzluguna koyun..bunlari 1 yil sonra da kullanabilirsiniz.

Umarim,bu bilgiler dahilinde denizin kis aylarinda sundugu bu yemden sizlerde faydalanirsiniz.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
değerli bir paylaşım olmuş faruk abi teşekkürler,
daha önce dikkat etmemiştim bundan sonra bakalım bizim buralardada çıkıyormu.teşekkürler Alkis
Bul
Çok değerli paylaşım için teşekkürler Abi AlkisAlkisAlkis

Bundan sonra resimdeki gibi lodos sonrası sahillere ben de dikkat edeceğim . Eğer çıkarsa bu yemi levreğin bile yiyeceğini düşünüyorum Smile
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
LeVrEkCi yazdı:değerli bir paylaşım olmuş faruk abi teşekkürler,
daha önce dikkat etmemiştim bundan sonra bakalım bizim buralardada çıkıyormu.teşekkürler Alkis

thunderbolt yazdı:Çok değerli paylaşım için teşekkürler Abi AlkisAlkisAlkis

Bundan sonra resimdeki gibi lodos sonrası sahillere ben de dikkat edeceğim . Eğer çıkarsa bu yemi levreğin bile yiyeceğini düşünüyorum Smile
bu cucun yemini tazesi ile,kis aylarinda lodos varken dalgali denizden sahilden cok iyi levrek aliyorlar..kisacasi bu yemin tazesini levrek seviyor..
tabii bunun ile avlanmak icin sadece sahilden toplamak gerekmiyor..bunlar yemcilerde de satiliyor..her zaman
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Lodos sizdeki gibi bolca ot artıkları getiriyorHappycucuna rastlamadım,ben genelde süpye kemiği topluyorum.Bunun en büyük nedeni kumluk alanın burada az olması.Bugün bulduğun cucunlar yarın için iri mercan balıkları olurlar inşallah.Paylaşım için teşekkürlerFarukSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Lodos sizdeki gibi bolca ot artıkları getiriyorHappycucuna rastlamadım,ben genelde süpye kemiği topluyorum.Bunun en büyük nedeni kumluk alanın burada az olması.Bugün bulduğun cucunlar yarın için iri mercan balıkları olurlar inşallah.Paylaşım için teşekkürlerFarukSeerf
insallah Orhan abi..
sadece sizin orada deniz derin sanirim..sizde ,eger deniz derin ise,cikarmasi imkansiz...
bu foto daki sariyer sahilinde..100 metre iceri git..su 2 metreyi gecmez
Bul
Degerlı bılgıler ıcın tesekkurler Faruk abı bır yem daha ogrenmıs oldum
Sazanları özledim...
Bul
akrabam marmarada varsa şayet bu cucun nihatların yazlık bunlar için çok uygun aynen anlattığın gibi bir yer 76
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
faruk paylaşımın için teşekkürler.Alkis
Bul
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Türkiyede satan varmı acaba?
[Resim: seabass.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mamunlarin buzlukta korunmasi Albatros-gr 21 3,833 10-01-2010, 03:59
Son Yorum: yycolak
  çuçun 2 naxos 5 8 2,323 26-11-2008, 16:39
Son Yorum: balıkcı uğur
  çuçun balık yemi naxos 5 11 7,526 26-11-2008, 14:53
Son Yorum: orhanekmekci

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi