Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tekne tutması miğde bulantısına bir çare
Bende ilaç kullanılması taraftarı değilim.
Genelde midesi bulananlar ilk defa tekne ile balığa çıkanlarda oluyor. Ne ile karşılaşacakalrını bilemediklerinden dolayı. Özellikle bu ilk girilen seferde deniz de dalgalıysa iş daha da zorlaşıyor. Böyle durumlarda balıkçılığı kısa tutmakta fayda var.

Balığa tekne ile çıkmazdan önce az yemek, balıkçılık sırasında aralıklarla bisküvi ve muz tüketmek mide bulantısına iyi gelir diye düşünüyorum.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
Teknede mide bulantısını önlemenin en güzel yolu bir avuç sarı leblebi veya bir avuç deniz suyu için, suya mümkün oldu kadar fazla bakmayın devamlı uzağa bakın.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
selam arkadaşlar benimde mide bulanıyordu, 12 yaşında oğlum var onunda aynı hem denizde hemde arabada. Bir gün otobüsle İzmire giderken yanımda oturan bir amca oğlum dedi sana bir tavsiye çok az çay bardağının içine mazot koy bir kere iç hiçbirşeyin kalmaz dedi ama önemli olan onu içebilmek bende köye gelince hemen denedim inanın oh be dedim senelerce boşuna çekmişim dedim şimdi ne bende nede oğlumda hiçbirşey kalmadı. rahat rahat hem otobüste hemde teknede hiçbir sorun kalmadı.Ama dikkat bir yudum içseniz yinede yetiyo.teşekkürler iyi günler....
Bul
[quote=HAŞİM77]Bigilere teşekkürler ercan bende şimdiye kadar hiç problem olmuyordu fakat yarım asıra yaklaştığımız bu yaşta teknede uzun süre kalınca aynı sallantı evdede oluyor.Siyirdim[/quotilahi haşim abi

beni tutmak ne kelime deniz manyagı yapıyor Nayirolamazonun için kış balıkçılıgına pek çıkmam
ERDEK TURAN KÖYDEN SELAMLAR
Bul
mehnur yazdı:selam arkadaşlar benimde mide bulanıyordu, 12 yaşında oğlum var onunda aynı hem denizde hemde arabada. Bir gün otobüsle İzmire giderken yanımda oturan bir amca oğlum dedi sana bir tavsiye çok az çay bardağının içine mazot koy bir kere iç hiçbirşeyin kalmaz dedi ama önemli olan onu içebilmek bende köye gelince hemen denedim inanın oh be dedim senelerce boşuna çekmişim dedim şimdi ne bende nede oğlumda hiçbirşey kalmadı. rahat rahat hem otobüste hemde teknede hiçbir sorun kalmadı.Ama dikkat bir yudum içseniz yinede yetiyo.teşekkürler iyi günler....

Mazot mu Smile abi yanlış okumadım değil mi ??
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
mehnur yazdı:selam arkadaşlar benimde mide bulanıyordu, 12 yaşında oğlum var onunda aynı hem denizde hemde arabada. Bir gün otobüsle İzmire giderken yanımda oturan bir amca oğlum dedi sana bir tavsiye çok az çay bardağının içine mazot koy bir kere iç hiçbirşeyin kalmaz dedi ama önemli olan onu içebilmek bende köye gelince hemen denedim inanın oh be dedim senelerce boşuna çekmişim dedim şimdi ne bende nede oğlumda hiçbirşey kalmadı. rahat rahat hem otobüste hemde teknede hiçbir sorun kalmadı.Ama dikkat bir yudum içseniz yinede yetiyo.teşekkürler iyi günler....
mehmet bilgiler için teşekkürler mazot'u ilk defa duyuyorum ilginç geldi.
Bul
Mide bulantısına mazot !!!
Arkadaşlar böyle şeylere,söylentilere kulak asmayalım lütfen.Nane-limon gibi halk dilinde kocakarı ilacı denilen bitkisel karışımlara bir derece evet ama petrol türevi olan mazotu içmek ciddi sağlık problemlerine neden olur.Biz burada böbrek taşı için eşkina taşı arayan arkadaşlarımıza dahi bu önce mutlaka doktora görünmelerini tavsiye ediyoruz (ki bu taş zararsız ve faydasını gördüğünü söyleyen yakınen tanıdığımız çok arkadaşımız var) siz mide bulantısına mazot için diyorsunuz.Nayirolamaz
Bul
valla bulantı için tek ilaç org.larda gelsede gelmesede farketmiyor bir ay denizde durayım bi şey olmaz yanımdaki stepne sağlam olsun yeter Seerf

arkadaşımı sandala aldım biyol gittik hemen daha çapa bile atmadan geri döndüm .başka arkadaşımı oturttum sandala dize gelmiyor yani derinlik ama arkadaş orda bile yattı kaldı.Siyirdim
pisikolojik bi olaydır ne ilaç ne diğer tavsiyeler vız gelir AlkisSeerf
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
kardeş mazot iç dediysek bir şişe 70 lik iç demedik bir yudum yetiyor dene gör sonra gel bana teşekkür edersin yoksa ömür boyu çekersin sanki doktorun verdiği ilaçlar çok yararlı...saygılar
Bul
Benimde bir önerim var.
Av sabahı kalkar kalkmaz bir adet kuru fasulyeyi ilaç yutar gibi bir bardak su ile mideye yuvarlayın rahat rahat tekne keyfini çıkartın.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  uzaktan kumandalı balıkçı tekne uninstall 2 1,770 16-01-2014, 13:51
Son Yorum: LeVrEkCi
  izmir / güzelbahçe kiralık tekne taylankskn 2 3,986 12-09-2013, 16:14
Son Yorum: Salih Reis
  kazıklıdan tekne ile kafile götürülür iaksoy 1 1,976 08-03-2012, 15:14
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Tekne için yardım... Zıpkıncı 14 3,779 27-08-2011, 23:13
Son Yorum: LeVrEkCi
  Tekne mi bot mu? laruz 41 11,193 25-08-2011, 17:14
Son Yorum: yycolak
  kiralık tekne tanrıdağı 21 5,739 07-07-2011, 16:32
Son Yorum: Uzun_ahmet
  tekne için yardım serkan1974 14 4,012 04-10-2010, 17:26
Son Yorum: serkan1974
  tekne ile balığa giden arkadaşlar, aman dikkat.... Salih Reis 28 11,806 05-11-2009, 22:37
Son Yorum: deniz aşığı
  Tekne Tutması, mide bulantısı na bi çözüm varmı alien13 54 12,780 03-03-2009, 09:54
Son Yorum: fotokopici
  Tekirdağ - Yeniçiftlik'de Tekne ile Balık Avı Patriot Ayhan 19 8,224 13-08-2007, 09:19
Son Yorum: Patriot Ayhan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi