07-08-2007, 16:56
Öncelikle herkese MERHABA
Zamanımın müsaade ettiği kadar sitede dolaştım ve ihtiyacım olan bilgiye ulaşamadım.
Anladığım kadarıyla yere göre tutulan balığın cinsi ve tutma tekniği değişebiliyor.
Bundan dolayı yeni bir konu açıyorum.
Kardeşime Tekirdağ – Yeniçiftlik’de bir tekne alındı ve ben de vakit buldukça Tekirdağ merkezden Yeniçiftlik’e gidiyorum.
İstavrit: Şu anda istavrit tutmak konusunda bir sıkıntım yok.
Çapari ile tutuyoruz.
19:00 ile 20:30 saatleri arasında tutuyoruz.
Ama 1 ay sonra lüfer için yem olarak bile istavrit tutulması zorlaşacak diye duydum. Bu doğru mudur? 1 ay sonra istavrit tutabilmek için etkin bir yol var mı?
Lüfer: Yaklaşık 7 yada 8 defa lüfer tutmaya çalıştık.
20:30 ile 23:00 saatleri arasında tutuyoruz.
İlk iki gün etrafına yaldızlı metalik folyo sarılmış mantar ve ucunda iğne olan bir düzenekle tutmaya çalıştık. Yanlışmış.
Zoka ile tutmaya başladık. (2 numara iğneli sarımsak zoka diyolar)
Kardeşim 3 deneme önce 1 tane ve ben de geçtiğimiz pazar 1 tane lüfer (sarı kanat diyorlar) tutmayı başardık.
Balık tutmakta performans diye bir şey yok diye düşünüyorum (Balıkçı değiliz sonuçta). Ama bu işten zevk alabilmek için de arada bir tutmak gerektiğini düşünüyorum.
Düşünsenize 7 – 8 gece duruyorsunuz totalde 2 lüfer.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
(Lütfen balığın Tekirdağ – Yeniçiftlik’de ve tekneden tutulduğunu göz ardı etmeyin.)
Başka hangi balıklar hangi zamanlarda hangi teknik ile tutulur.
Şimdiden teşekkürler.
Zamanımın müsaade ettiği kadar sitede dolaştım ve ihtiyacım olan bilgiye ulaşamadım.
Anladığım kadarıyla yere göre tutulan balığın cinsi ve tutma tekniği değişebiliyor.
Bundan dolayı yeni bir konu açıyorum.
Kardeşime Tekirdağ – Yeniçiftlik’de bir tekne alındı ve ben de vakit buldukça Tekirdağ merkezden Yeniçiftlik’e gidiyorum.
İstavrit: Şu anda istavrit tutmak konusunda bir sıkıntım yok.
Çapari ile tutuyoruz.
19:00 ile 20:30 saatleri arasında tutuyoruz.
Ama 1 ay sonra lüfer için yem olarak bile istavrit tutulması zorlaşacak diye duydum. Bu doğru mudur? 1 ay sonra istavrit tutabilmek için etkin bir yol var mı?
Lüfer: Yaklaşık 7 yada 8 defa lüfer tutmaya çalıştık.
20:30 ile 23:00 saatleri arasında tutuyoruz.
İlk iki gün etrafına yaldızlı metalik folyo sarılmış mantar ve ucunda iğne olan bir düzenekle tutmaya çalıştık. Yanlışmış.
Zoka ile tutmaya başladık. (2 numara iğneli sarımsak zoka diyolar)
Kardeşim 3 deneme önce 1 tane ve ben de geçtiğimiz pazar 1 tane lüfer (sarı kanat diyorlar) tutmayı başardık.
Balık tutmakta performans diye bir şey yok diye düşünüyorum (Balıkçı değiliz sonuçta). Ama bu işten zevk alabilmek için de arada bir tutmak gerektiğini düşünüyorum.
Düşünsenize 7 – 8 gece duruyorsunuz totalde 2 lüfer.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
(Lütfen balığın Tekirdağ – Yeniçiftlik’de ve tekneden tutulduğunu göz ardı etmeyin.)
Başka hangi balıklar hangi zamanlarda hangi teknik ile tutulur.
Şimdiden teşekkürler.