Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TROFE ORFOZ AVIM (jigging)
AVIN VİDEOSU
http://vimeo.com/17050216
AV GÜNÜNÜN HİKAYESİ.Bayramın ücüncü günüydü Bayram farizesini yerine getirmiş gelenler gidenler bayramlaşmalar geride kalmıştı.o gün birde tüm aile piknik yapalım dedik 3 nr torunun ateşi cıkınca vaz gecilmişti (şimdi iyi) .Hava güzeldi güneşli ve hafif cırpıntılı bir deniz vardı.Oğlum dedim kendi kendime kalk miskinliği bırak DENİZ seni bekliyor.Sallana sallana Takımları kaptım teknenin yanına vardım hazırlıklardan sonra saat 7.30 da motoru ateşledim.
Nereye gitsem acabaa? sanki cok bi kerteriz biliyomuşum gibii! Yaa işte bu sefer şu yana cıkayım belki değişik bir mera bulurum bulamassamda HAVA alır gelirim.Yarım yol gidiyorum etrafta kimse yok Smile ohh deniz bana ait sonarda derinlik 40-50 metrelerde görünüyor balık malık sinyali yok zaten aradığım yer böyle değil cabuk derinleşen ucan yerler oraların yamacları.Derken birden sonarda yer tabanı güzel bir eğimle derinleşmeğe başladı 90 metrelerde tekneyi bu eğime paralel dümen tutup biraz öyle gittim hızım relanti kuvvetinde sonraları yamacın hafif 60 metrelerine doğru yükselip yeniden derine zig zak yaparak giderken aniden balık alarımı vermeye başladı sonar hemen tornistan yapıp tekneyi hareketsiz duruma getirdim ve jig sahtesini saldım diplediği zaman hop,hop,hop malum kamış hareketlerini yapıyorum az doğu akıntısı var CBS ye balık sinyali aldığım yere kerterizi aldığım icin yer kaybolunca yeniden aynı noktaya cıkıyorum jig sahtesi yarım su yaptığı zaman yeniden dip yaptırıyorum zira orta suda balık yok balık dibin az üstünde 8-10 metrelerde.Bu şekilde avım sürereken bizim koldada az biraz sızlama tam başladığı anda KÜTT balık zokaladı ohh be valla uğraşmaya değdi heyecenla ve sabırla zevkine vararak balığı yukarı aldım.
[Resim: grnt010p.jpg]
Bakmayın videoda 4-5 kilo diye söylediğime 2 kiloluk bir TAŞ HANİSİ yani şeytan.
[Resim: b1290243878618658032.jpg]
Dururmuyum hala dönüyorum merada az aşağı az yukarı devamlı jig durumları hay Allah aşağıda balık var ama almıyor neden acaba jig sahtesinimi değiştirsem büyükmü geliyor?diye hem düşünüyorum hem jigliyorum hava ısındı ilk balıktan sonra baya zaman gecti dilim damağım kurudu pasa su icip duruyorum Tongue saat 11 e geliyor artık döneyim nasılsa nevaleyi kaptım diye düşünüydumkii :blink: Bizim kamış U şeklini aldı hemen başladım sarmaya ilk etapta ne kadar kaldırsam balığı o kar bunu biliyorum balık kuvvetli kolamadan alıyor ipi kolomo yu biraz daha sıkıyorum bir yandanda kendime kızıyorum mücadele kemerini üşenip takmadığım icin Blush Al sana kamış göbekte bir delik acmassa iyidir diye düşünüyorum.Ama hic boşluk vermeden kamışı yukarı cekip devamında hemen indirirken makinenin kolunu 2-3 defa cevirerek sarıyorum balıkta kafa atmalar azalması balığın kesildiğine delalet ha gayret diyorum.sanırım 6-7 dakikalık heyecenlı mücadeleden sonra teknenin iki metre önünde FAŞŞ diye elamet bir nesne renginden belli İRİ KIYIM BİR ORFOZmisinayı cekip tekneye yaklaştırıyorum gazlamasına elimi gecirip tekneye alıyorum.
[Resim: 49161873.png]
Jig sahtesinin iki iğneside ağzında iyi sokalanmış ben nefes nefese balık şişmiş bir iki kuyruk atıyor benim ayaklar yukarıda ne olur ne olmaz kılcıklarından veya jig iğnelerinden nasibimizi almıyalım hemen motoru calıştırıp dönüş yoluna başlıyorum yolda birazda video kayt edip limana bağlama yerime ulastım buradada bir kac resim cekeyim dedim bir baktım telefonun baterisi yetersiz iyiki iki kelam videomuz var diyerek seviniyorum Ama Hatıra resmi olmadan olurmu? olmaz ne yapmalı bu gün bayramın 3 günü Remzi dükkanı acmıştır ona gideyim yoksa!! ee o zaman bahcede bizim hanıma poz vericeğiz anlaşılan diye düşünmüştüm neyseki Remzi acıkmış bana Boynuzun kulağı bu kadar gecmesine inanamıyorum Big Grin diye sitem etmesine karşın fotoları orada cekildik.ORFOZ 8.250 KG geldi Bu benim bu seneki yani 2010 senesi icinde yakaladığım en iri balığım gecen seneki rekoru kırmasa bile bu familyanın en irilerinden.
[Resim: kopyasb1290243873352967.jpg]
[Resim: b12902438842011360512.jpg]
Fotolar bu kadar herkeze cok selam rastgelsin.
Videoda,anlatımda çok güzel.Balıklar ise muhteşem.Yine tebrikler Rauf abicim.Eline sağlık.Afiyetle.
Bul
abi tam muhteşem olmuş vallhi eline emeğine sağlık Alkis Seerf
bide o orfozu yedinmi kaç porsiyon olur .gerçi bizim buralarda bulunmaz ama belki Affet daha güzel avların olsun AlkisAffet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
rauf abi eline sağlık.güzel balık valla.
Bul
Rauf abi, bayramın iyice güzelleşmiş bu balıklarla.

Darısı bu balıkları tezgahta görüp iç geçirenlere Smile benim gibi. Afiyet olsun.
Bul
hey maşallah rauf abi nazlana nazlana gitmişsin kuzuları almışsın ya helal olsun güzel iş olmuş AlkisAlkis
Bul
rauf abi, ellerin dert görmesin, iğnen her zaman keskin olsun.AlkisAlkisAlkis
[SIGPIC][/SIGPIC]
önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
Bul
rauf abi kaptanlığını göztermişsin eline sağlık .AlkisSeerf
Bul
yine cok guzel bir av ..bir o kadar da guzel bir paylasim..Alkis
tebrikler Rauf abi..Alkis
afiyet olsunSeerf
daha da buyuklerine
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
tebrikler Rauf abi herzamanki gibi süper av.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  16/10/2016 Haftasonu akşam sarıkanat - lüfer avım uerol67 15 908 24-10-2016, 21:16
Son Yorum: YaKaMoZ
  bodrum avım (4) bucalıfikret 20 3,216 14-12-2014, 00:32
Son Yorum: bucalıfikret
  bodrum avım (3) bucalıfikret 20 3,852 27-11-2014, 23:59
  çupra avım. bucalıfikret 26 3,232 15-11-2014, 02:05
  çupra avım bucalıfikret 19 2,302 09-09-2014, 10:24
  24 ağustos trofe turnasi 87cm 4.250 gr. kovboy 8 1,332 27-08-2014, 00:57
Son Yorum: rusan
  bir trofe de benden maceratorr 19 2,925 04-02-2014, 01:37
Son Yorum: HastaRuH
  Ilk jigging avi deneyimi... YaKaMoZ 14 2,503 12-11-2013, 00:28
Son Yorum: YaKaMoZ
  04.08.2012 antalya jigging team av raporu ANTALYALI07 45 6,207 07-10-2013, 17:08
Son Yorum: ANTALYALI07
  temmuz başı kasna avım. muratcoskun 5 2,104 30-08-2013, 02:31
Son Yorum: muratcoskun

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi