Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yarım Ayda Pazartesi İspendekleri 06-07-2010
Av yeri : Çeşme- İzmir
Hava : 3-4 Bft Kuzey(Avlak 1-2 Bft Kuzey)
Ay konumu : Yarım ay
[Resim: 2r3kzs7.jpg]

Av saati: : 01.30- 07.00 (İspendekler 06.10’da yakalanmıştır)
Kullanılan takım : Şeytan oltası
[Resim: vnph60.jpg]

Kullanılan misina : Beden Ф 0,28 mm Yo-zuri Mirage(%100 Fluorocabon)
Kullanılan İğne : Gamakatsu LS 5253N Size:2
[Resim: f52a01.jpg]

Kullanılan yem : Dondurulmuş sardalya (Balık kafa kısmı ile alınmıştır.)
[Resim: 2e0p9ow.jpg]

[Resim: 207s5dk.jpg]

Merhaba amatör balıkçı dostlar,
Hafta sonu balığa çıkamamış olmam, Pazartesi iş yoğunluğu ve stres ile birleşince; “ akşam seni en iyi balık avı paklar” şeklinde düşünerek arayışlara giriştim. Giriştim ama, ne yem var, ne de eküri. Saat 22.00. Kullandığımız yem sardalya veya hamsi. Bu saatte anca stok yapanlardan bulabilirim. Telefon trafiği sonucunda, sağolsun Yılmaz kardeşim imdadıma yetişti. Bir kilo sardalyam hazırdı. Hafta arası olduğundan eküri işi oldukça zor olacaktı. Levrek için kıyıdan yemli dip avını, bu avı bana öğreten Tahsin ve Ramiz abi yapıyoruz. Tahsin abinin cep telefonu kapalı olunca vardiyada olduğunu anladım. Geriye üstad Ramiz abiyi aramak kaldı. Yaklaşık 25-30 yıldır Ege’de avlanmadığı yer kalmayan üstad Ramiz abi 55 yaşında olmasına rağmen beni kırmayarak “hadi gel gidelim” deyince organizasyon tamamlandı…Yol üstü Urla’dan Ramiz abinin arkadaşı Fevzi Beyi de alarak avlağımıza doğru yollandık.

Çeşme’deki avlağımıza varışımızda saatler 01.30’u gösteriyordu. Hep birlikte avlağımızı gezerek yer seçimlerimizi yaptık. Tam bir av tutkunu Ramiz abiden her avda bir şeyler öğrenmişimdir. Bu avda da bir usta olarak; biz çömezlerini tek tek yerleştirdikten sonra kendi av mahalline giderek bana bir ustanın yapması gerekenler konusunda bir şey daha öğretmiş oldu.

Avladığımız yaz aylarının gelmesi sebebiyle gece 04.00’e kadar oldukça gürültülüydü. Sonrası tam bir dinginlik ve kafa dinleme. Gece avlarının bence en güzel kısmıda bu. Ay ışığında, düşünce deryanızda levreğin atak hareketiyle misinanızı yürütmesini beklemek….Daha güzel ne olabilir ki….

Avımıza gelince; Avlağımız ezanın okunmasının ardından hareketlenmeye başladı. Küçük balık kısa bir süre kesti. O sırada iki ispendek aldım. Ardından almış olduğum 25cm’lik küçük yavru palaz itinayla denize salındı.

[Resim: 6tg4s0.jpg]

[Resim: azcj0h.jpg]

Otuzbeş santimlik ispendekler ise 35’lik eşliğinde afiyetle götürülmeyi bekliyorlar.Seerf
Herkese keyifli ve bizden daha bereketli avlar dilerim.
Selamlarımla…

[Resim: 1191p1v.jpg]

[Resim: 2zfmxyq.jpg]
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
raporun böyleside insana keyif veriyor her ayrıntıyı bir sonra ne yazıoyor acaba diyerek okudum ilgine alakana bizlere verdiğin degere teşekkürler bahadır,
bol balıklı trofeli avların olsun inşallah rastgele.Seerf
Bul
Anlatımın çok güzel Bahadır abi , balıklar da güzelmiş tebrikler , afiyet olsun
Sazanları özledim...
Bul
aha rapor bööle olur dedirtecek cinsten bi rapor olmuş bahadır teşekkürler avın içinde tebrikler afiyet olsun.
Balık avlamaya hastalık diyorlar ama balık avlamak bir tutkudur ve tutukular asla iyileşmez. [Resim: c61fg.jpg]
Bul
cidden bu rapor işinde prof oldun arkadaşım balıklarda harika teşekkürler.. emeğine ellerine sağlıkAlkisWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Av için tebrikler,rapor için teşekkürler Bahadır bey..[Resim: icon7.gif]
Şeytan oltasının kıstırma kurşunlu versiyonunu yem detayına kadar öğrenmiş olduk bu vesile ile ''hocam'' dediğiniz Ramiz ustaya da ayrıca teşekkürler..
Bul
Bahadir..ykarida Hayrettin cok guzel yazmis...bende katiliyorum..2x35=70 edermisSiyirdim
neyse oncelikle bu guzel rapor icin tesekkurler..
bir dahakine insallah trofe olur..veya trofeler .
neden olmasin..
Pazartesi iş yoğunluğu ve stres ile birleşince; “ akşam seni en iyi balık avı paklar” şeklinde düşünerek ....
bu yukaridaki dusuncenAlkis,nedense bende hep boyle dusunuyorum..ve netice aliyorum...Alkis

afiyet olsunSeerf
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Tebrikler bahadır afiyet olsun 35x35. Nice güzel avların olsun.Seerf
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
LeVrEkCi yazdı:raporun böyleside insana keyif veriyor her ayrıntıyı bir sonra ne yazıoyor acaba diyerek okudum ilgine alakana bizlere verdiğin degere teşekkürler bahadır,
bol balıklı trofeli avların olsun inşallah rastgele.Seerf

Keyif verdiyse ne mutlu bana Nihat'cım. Ben de keyif alarak yazıyorum Wink
Umarım hep birlikte trofeli avlarımız olur.
Selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
ustam61 yazdı:AlkisAlkistebrikler bahadır kardeş.daha bol ve daha büyüklerinin rastgelmesi dileğimdir.(2x35=bir büyük ediyor bunu da unutma daha hesaplıdır galiba)AlkisAlkisSeerf

Hayrettin abi akıl akıldan üstündürWink Vallah ben bunu hesap edememiştimSmile
Ama Nihat'ın levreği gibi bir tane 97cm'lik denk getirirsem yanına bir 100'lük açarız, en hesaplısı olur inşallahBoboSeerf

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çeşme-Germiyan 17-04-2010 Bahadır Sarıca 54 8,495 22-04-2010, 15:03
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Cumartesi ispendekleri 03-04-2010 Bahadır Sarıca 69 8,615 10-04-2010, 11:02
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Paşayla buluşma 24-03-2010 Bahadır Sarıca 104 9,142 31-03-2010, 23:47
Son Yorum: yycolak
  Çeşme-Germiyan 14-02-2010 Bahadır Sarıca 54 7,375 19-02-2010, 12:09
Son Yorum: fotokopici

Hızlı Menü: