Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çeşme-Germiyan 17-04-2010
Av yeri : İzmir-Çeşme-Germiyan
Hava : Windguru 4 Bft Güney vermesine rağmen, rüzgar 2-3 Bft Kuzeydi.
Av saati: : 08.30- 15.00
Kullanılan kamış : Silverstar Safari 210 10-15LBS kamış Lenght:2.10 Section:2
Remixon Safari 150 15-30LBS kamış Lenght:1.50 Section:2
Kullanılan makine : Shimano Alivio 10000 (2 bearing)
Shimano Saragosa (5+1 bearing)
Kullanılan misina : Shimano Alivio 10000 - Makine ana misina - Ф0,40 mm Sufix XL Strong
Shimano Saragosa - Makine ana misina - Ф0,30 mm Berkley Trilene Monofila.
Kullanılan takım : Üçlü dip oltası(bilyeli boncuklu üçlü fırdöndülü)
Beden Ф 0,35 mm Yo-zuri Mirage(%100 Fluorocabon)
Kolçak Ф 0,26 mm Yo-zuri Mirage(%100 Fluorocabon)
İğneler : Gamagatsu LS-5354F Size:4-6 (Circle)
Kurşun : 75-100g (Derinlik 50-60m)
Kullanılan yem : Buzluktan sardalye (Balıklar sardalya ile alınmıştır.)
Taze/donmuş sülünez,mamun (Hiç rağbet yoktu.)

Merhaba amatör balıkçı dostlar,
14 Şubat’tan beri Kemal abimle beraber dip balıklarını yoklamıyorduk. Bot ekibiyle bu hafta balıkavı yapmayacağımızdan 16/04/2010 Cuma gecesi havanın da güzel olacağı duyumunu alınca sevgili ekürim Kemal abimle yaptığımız telefon görüşmesi sonucu Cumartesi sabahı 07.30’de balığa gitmek için programı yaptık. Sabah geç kalarak yiyecek işini hallettim. Taze sülünez ve buzluktan sardalyayı Kemal abi ayarlamıştı. Bende mercanlara ziyafet çekmek için yoldan canlı mamun temin ettim. Birazda temizlenmiş dondurulmuş sülünez.
Mamunlarımız ve temizlenmiş&paketlenmiş sülünezlerimiz ;

[Resim: 1zxpl3k.jpg]
Taze sülünezler ve sardalya;
[SIZE=2][Resim: n2frlw.jpg][/SIZE]

Windguru’nun vermiş olduğu hava tahminin aksine rüzgar 2-3Bft kuzeydi.(Windguru 4Bft güneydi.)
Sevgili kaptanım Kemal abimle hemen mercan avlaklarımıza doğru yola çıktık.

[SIZE=2][Resim: w8ommr.jpg][/SIZE]

Hernekadar sabah suyunu kaçırsak da gittimiz avlaklardan umutluyduk. Fakat gelen giden yoktu. Sülünez ve canlı mamun deniyorduk. Bir iki avlak değiştirmemize rağmen çok küçük balıklar geliyor ve doğal olarak onları büyümeleri için geriye gönderiyorduk.

[SIZE=2][Resim: 14wbtcz.jpg][/SIZE]

[SIZE=2][Resim: 1zqcx2p.jpg][/SIZE]

Sevgili dostumuz Ali’nin yanı başımızda hakkını bekliyordu ama hanosları bile yoktu ortalıklarda.

[SIZE=2][Resim: 2zy92px.jpg][/SIZE]

Derken buzdan çözülmeye başlamış sardalyaları yem haline getirmeye başladım. Tüm yemleri yenileyip sadece sardalye taktım. Aradan çok geçmeden güzel bir vuruş ve tasmaladım. Kafa darbelerinden pembe olduğu belliydi. Hemen Kemal abiye de yemlerini değiştirmesini söyleyip avlanmaya devam ettik. Hava tam yatmıştı. Birer ikişer mercanları çekmeye başlamış keyfimiz yerine gelmişti. Yaklaşık bir saat böyle devam etti. Havanın biraz esmeye başlamasıyla yerimizden kaydık. Mercanlar da kesildi. Keyfimizi almıştık. Yazlıktaki tadilat dolayısıyla erken döneceğimizden, sahtelerimizi suya salarak geri dönüş yolunda sırtı çektik.

[Resim: vct1yv.jpg]
Sıtıda bir şey alamadık. Ama gün sonunda tavalıklar çıkmıştı. Pembeleri özlemişim. Çok iyi geldi doğrusu. Herkese böyle keyifli ve bizden daha bereketli avlar dilerim.
Selamlarımla…

Gün sonu bereketi:

[Resim: 16jhrhf.jpg]
[Resim: x5thsg.jpg]
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Tebrikler Bahadır,bu güzel günü değerlendirmişsinAlkis ayrıca kırmızılarlada barışmışsın devamına daha bollarına inşallah.Sardalya mercanda her zaman iş çıkarıyor hele tazesi,mamun daha çok çuprayı,karagözü cezbediyor.Bereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Tebrikler Bahadır,bu güzel günü değerlendirmişsinAlkis ayrıca kırmızılarlada barışmışsın devamına daha bollarına inşallah.Sardalya mercanda her zaman iş çıkarıyor hele tazesi,mamun daha çok çuprayı,karagözü cezbediyor.Bereketli afiyet olsunSeerf

Teşekkürler Orhan abi. Bot işinden özlüyorum eski avlarımızı. Hava bugün çok değişikti. Pek de balığın keyfi yoktu.
Valla mamun işinin suçlusu Greece Team ve Faruk abi.SiyirdimCayır cayır mercan alıyorlar diye sabah geç kalmama rağmen üşenmedim Güzelbahçe'ye girip canlı mamun aldım ama nafile. Bayat sardalya bu işi çıkarttı. Taze olsa daha bereketli olabilirdi dediğin gibi.
Daha bereketlileri senin olsun.Rastgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
Bahadır öncelikle Allah içinize sindirsin denizin üstünde olmanın keyfini av yaparak artttırmışınız. Sen istasyonların tahminlerine pek bakma akşamdan aya güneşe takılSmileMercanlar cam gibi. AfiyetleSeerfsüslenerek. Bu arada senin av raporların, betimlemeleriyle içine çeken romanlar gibi. SüperAlkis
Bul
ALTAYLI yazdı:Bahadır öncelikle Allah içinize sindirsin denizin üstünde olmanın keyfini av yaparak artttırmışınız. Sen istasyonların tahminlerine pek bakma akşamdan aya güneşe takılSmileMercanlar cam gibi. AfiyetleSeerfsüslenerek. Bu arada senin av raporların, betimlemeleriyle içine çeken romanlar gibi. SüperAlkis

Sağolasın Ercan abicim. Gerçekten keyifli bir gündü. Windguru genelde tahminlerinde iyiydi abi ama bugün alakası yok desem yeriydi.Sad
Ay güneş olayı nasıl? Biraz anlatır mısın?
İltifatların için teşekkür ederim. En kısa zamanda bir roman da seninle yazalım lütfen. Şu araba işini halledeyim botla bir sırtı sözün var, unutmaWink
Pazar süslenmesine hazırlıklar tamamdırSeerf

Bul
Canım abicim eğer ertesi gün balığa gitmeye niyetli isem çok basitinden şöyle bir gözlemim olur.Güneşin batışını izlerim. Eğer çevresi kızıl yada kırmızı ise hava açık ve en fazla 3-5 olacaktır.Eğer sarı veya diğer açık renkler varsa rüzgarlı olacaktır yani 4-6 hatta üzeridir. Ya da ayın doğuşunu yakala eğer çevresinde kırmızılıklarla doğuyorsa rüzgarlı olacağını, alacalı bulacalı doğuyorsa sert olacağını anlarız. Hiç birine bakamadıysan Güneşin doğuşunu yakala baktın etrafı dumanlı hele hele duman duman hemen yatağına dön. Diğer durumlarda yapıştır gitsin. Bu yüzden benim bir çok arkadaşım ben gidiyoruz dediysem hiç itiraz etmeden gelirler. Doğa bize her şeyi anlatıyor abicim.
Bul
tebrikler Bahadır,levrekten sonrada güzel pembeler yakalamışsın,ayrıntılı paylaşım için teşekkürlerAlkis
Bul
Dr.Güner yazdı:tebrikler Bahadır,levrekten sonrada güzel pembeler yakalamışsın,ayrıntılı paylaşım için teşekkürlerAlkis

Teşekkürler Güner Bey,
Beğendinize sevindim. Balığa çıkamayınca gam kasavet basıyor. Levreğe gidemedik ama pembelerle buluştuk bu hafta.Güzel de oldu.
Selamlarımla...

Bul
Bahadir cok guzel bir av olmus..Alkis
iyiki hava tahminleri de disari dusmus..
yem olarak pembelerde burada hic sardalya kullandigimiz yok,genelde mamun ve bazen sulines..sizde sardalya is yapmis...
birde dikkatimi cekti,sirtide bir sey takmamis..ama olsun pembeler sizin keyfiniz terine getirmis..afiyet olsunSeerf
bir dahakine daha da bollarian insallah..
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
harika gün geçmiş şu pembelere bayılıyorum afiyet olsun.. raporlarda çok bilimsel maşallahAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yarım Ayda Pazartesi İspendekleri 06-07-2010 Bahadır Sarıca 39 7,978 13-07-2010, 12:22
Son Yorum: istavritci
  Cumartesi ispendekleri 03-04-2010 Bahadır Sarıca 69 8,391 10-04-2010, 11:02
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Paşayla buluşma 24-03-2010 Bahadır Sarıca 104 9,110 31-03-2010, 23:47
Son Yorum: yycolak
  Çeşme-Germiyan 14-02-2010 Bahadır Sarıca 54 7,276 19-02-2010, 12:09
Son Yorum: fotokopici
  Çeşme-Germiyan 15-11-2009 Bahadır Sarıca 60 7,437 19-11-2009, 18:58
  Çeşme-Ildır raporu (06/09/2009) Bahadır Sarıca 86 10,386 13-09-2009, 17:42
Son Yorum: efese
  Çeşme-Germiyan raporu [Hafta sonunda balık](29-30/08/2009) Bahadır Sarıca 33 6,489 02-09-2009, 17:55
  Çeşme-Germiyan raporu [Denizin hoş geldin hediyesi](17/05/2009) Bahadır Sarıca 22 4,424 19-05-2009, 18:01
  Çeşme-Germiyan raporu (18/04/2009) Bahadır Sarıca 59 7,035 20-04-2009, 12:31
  Çeşme-Germiyan raporu (11/04/2009)-Hüsran Bahadır Sarıca 29 4,123 15-04-2009, 09:32
Son Yorum: dincobey

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi