27-02-2007, 14:09
Sayin balikci dostlar,uzun zamandan buyana islerin yogunlugundan dolayi av yapamamistim,cumartesi aksami ,sigortalarim atinca kontagi cevirdigim gibi,4 saatlik yola apar topar gittik.ama bu seferki av hem iyi hemde taliksiz gecti.sabaha karsi,4 sularinda,kamis kirilircasina egildi.asildim,bayagi agir gelen bir sey vardi.Bahri arkadasim anlaticagim baligin yakin yakalayicilarindan biridir sanirim baligin kuvvetini en iyi o anlar.Derken agir agir cekmeye basladim,zaten kayaliklarda avlaniyoruz.kayalara kadar cektidimde ,kamisi arkadasa verip kayalarin uc kisimlarina fenerle indigimde sok oldum.O AN seri sekilde acilen diger arkadastan celik kancayi istedim,ve gordugum sey hayatimda ilkdefa bu kadar gordugum cok iri bir ahtapot idi.1 metreden uzun kollari olan bir ahtapot idi.korktugum sey kayalarin altana kacirirsam,misinoyi koparacak ve kollarini kayalara saracak idi.kayalara yaklasmadan ve diger arkadas celik kancayi getirmis idi,tam kancayi saplarken dipten cok suratli beyaz bir baligin mizrak gibi ahtapota saldirdigini gorduk.kancayi uzatan arkadas feneri burakip kayalara cikti zannedersem biraz tirsti.ben birinci soku atmadan bu dipten gelen ve mizrak gidi kacan balidgin gordukten sonra bu baligin ahtapotun pesinde olan.(KING FISH)yaklasik 2 metreye yakin olan boyuyla beyaz gumus karisimi iri bir balik idi.zaten bizi tedir dgin eden de o idi.saskinligin ve urpertinin yaninda,ahtapot kayalara sarinda misiniayi koparmak zorunda kaldik,su an devamli aklindan cikmiyor,ve butun av sistemimi misinalari degistirdim ve o baliklardan avlamaya karar verdim bir sonraki avlanacagim balik bu olmali idi,masrakli olacak ama,tutmasi cok yorucu ve kavgaci bir balik turu,genis bilgi icin,bahri ozman......