Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YENİ Derin su Cıkrığım.
Bir kalama düzeneği de olsaydı..
Bul
Rauf abi bu aralar görünmüyorsun geceler kısa olduğundan eve gelmeye fırsat olmuyor galiba
Bul
ARKADAŞLAR: Bana kızmayın ama ben misina ucundaki balığı büyüklüğü ne olursa olsun ellerimle hissetmeyi tercih ederim..Gulumse
Bul
baalikci yazdı:ARKADAŞLAR: Bana kızmayın ama ben misina ucundaki balığı büyüklüğü ne olursa olsun ellerimle hissetmeyi tercih ederim..Gulumse
Balığı 100 mt.nin üstünden veya o civarlardan yukarı çıkarmaya başla o zaman görürsün hele hava rüzgarlı olta karıştırma derdin olursa o zaman o çıkrığın faydasını anlarsınız. Bunu geçmişte çok yaşayan biri olarak çıkrığın ne kadar önemli olduğunu iyi bilirim. Adı üstünde derin su çıkrığı o derinliklerde balığın vurduğunu anlayamazsınız bile. Akıntı olması ağır kurşun kullanılamsı 30-50 mt arası av yapmaya benzemez
Bul
baalikci yazdı:ARKADAŞLAR: Bana kızmayın ama ben misina ucundaki balığı büyüklüğü ne olursa olsun ellerimle hissetmeyi tercih ederim..Gulumse

Fahri Bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Keyifli paylaşımlar dilerimAlkisSeerf
Söylediğiniz konu "misina ucundaki balığı ellerimde hissetmek" biz amatör balıkçılar açısından hepimizin ortak duygusudur sanırım. Çünkü o hissi seviyoruz.Ama derin sularda kullanılan teknik ve yöntemler farklılaşabiliyor.Rauf abimizin açmış olduğu bu konu da derin sularda kullanılan bu yöntemlere ait bir konu.
Rastgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul

Fahri Bey...

Kızmak ne demek..."balığın vuruşunu ellerinde hissetmek" sözü çok güzel bir anlatım tarzı..AlkisHoş geldiniz..Sık sık görüşmek isteriz...

Sevgiler...
Bul
fahri bey aramıza hoşgeldiniz,
bende kamış makine çıkrık gibi aletleri sevmiiyorumhele balık bulucular çok itici geliyor ama derin su avında iş farklı mecburen kullanılıyor.
Bul
Arkadaşlar bana sorsaydınız keşke balık vuruşlarını hissediyormusun diye O zaman size niye MİSİNA değilde İP MİSİNA kullandığımı anlatırdım.
rauf yazdı:Arkadaşlar bana sorsaydınız keşke balık vuruşlarını hissediyormusun diye O zaman size niye MİSİNA değilde İP MİSİNA kullandığımı anlatırdım.

Rauf Usta..

Ben soruyorum....Bir zahmet anlatırmısın lütfen...

Saygılar..
Bul
aygroup yazdı:Rauf Usta..

Ben soruyorum....Bir zahmet anlatırmısın lütfen...

Saygılar..
Hemen anlatayım Ahmet normal misinalar hangi kalitede olursa olsun belli bir derinlikten sonra cok esnediğinde balık vuruşlarını emer hissedemessiniz bir misal vereyim 200 metre derinliğe 1 mm misina attınız kurşun ağırlığı 700 gr sectiniz bu derinlikte bu misina aynı don lastiği gibi esniyecektir kurşunu dipten kaldırmak icin 3-4 metre misinayı cekmeniz gerekir.Halbuki Örgü ip misinalar hangi kalınlıkta olursa olsunlar o derinlikte esnemesi sıfırdır veya bir kac santimi gecmez esneme olmayıncada o derinlikte ızmarit olsa bile ki o derinlikte bizim alacağımız balıkların en ufağı 250 gr üstüdür vuruşları hissedersiniz tasmaladıktan sonrada böyle kasnaklı bir gerecle sararak cekmeye başlarsınız.haaa ellede cekebilirsiniz isterseniz ama o zaman örgü ip misinadan tekrar yararlanamassınız zira dolaşır.ayrıca bizim av yaptığımız derinlikler 200-500 mt derinlik aralığıdır benim diğer asvlarıma ait videolarıma bakarsanız o derinlikte ne geleceği bilinmez köpek balığıda olur azman kalamarda kısmette ne varsa aşağıya kullandığımız örgü ip misinanın orjinal sargısının resmini koyuyorum üzerindeki değerlere bilhassa cekerine dikkat ediniz bu ölcüyü misinada bulamassınız selamlar.
[Resim: 9amsr6.jpg]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yeni makinem LeVrEkCi 14 2,210 01-01-2015, 23:25
Son Yorum: LeVrEkCi
  Akdenizde yeni bir balık türü!! rauf 18 6,092 16-03-2013, 20:06
Son Yorum: DeLi_KuRT
  yeni üye mustafademr 14 2,300 15-06-2012, 18:39
Son Yorum: fish or die
  El emeğim Ellektirikli CIKRIĞIM. rauf 15 3,186 21-03-2012, 12:37
Son Yorum: rauf
  Yerli 12 volt derin su cıkrığı(video) rauf 23 5,583 12-11-2009, 01:26
Son Yorum: mariner8
  Yeni başlayanlar için kıyı balıkçılığı ekipmanları tavsiyesi engyldrm 14 5,218 11-06-2009, 08:50
Son Yorum: engyldrm
  Müzelik DERİN SU TAKIMLARI rauf 19 6,361 13-02-2009, 07:53
Son Yorum: rauf
  derin su cıkrığı rauf 17 8,202 18-03-2007, 22:24
Son Yorum: uzaycim

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi