Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balik bulucusu
bende böyle cihazlar kullanmam. balığında biraz şansı olmalı
Bul
en iyi tam donanimli,balik,bulma,kotlama,takip,suru iriligi,dip derinlik olmasada,en faydali arac,ucretsiz sahip oldugum,burnum ve yillarin tecrubesi,cihaz mihaz bos eger balikci tekneniz
varsa,meslek olarak bu isi yapiyorsaniz,furuno580,ondan baska tanimam,ama normal tekne amator olarak kullaniyorsaniz benim gibi denizi koklar,ruzgara bakar,2 elham okurum,o kadar........
Bul
bu hafta denicem hako abim su turnuvaya katilmadan once soyleseydin ya sunu valla alem adamsin belki ise yarardi yagmur duasi gibi ruzgari durdurma duasina cikardim Aptalkafam
Bul
evet arkadaşlar teknoloji güzeldir iyidir ama velakin biz burda amatörüz amatör balıkçı çıkar denize gezer gezer tutarsa tutar tutamazsa bunada şükürder döner eğer amaç spor değilde ticaretse ona bir şey diyemem çünkü balığın hiç bir zaman ticaretini yapmadım yapana saygım sonsuz rasgele
Bul
arkadaş lar bu konu çok uzamış bahri kardeşimin resimlediği cihazla kim ne yapar anlatsın bana bir. kırm mı yapar denizlerde balık mı bırakmaz biri çıksın söylesin. bir arkadaş orada teknesinde ki donanımı resimlemiş binlerce dolarlık bir techizat ona ses çıkartan yok o takım balığı bulur ve boğar. ama arkadaş bu işi prf ça yapıyor ve geçimini öyle karşılıyor diyebiliriz. o içimize siniyorda bir derinlik ölcen berki birkaç kıyı balığını gösteren Bahri kardeşimin çihazını nerede ise sehpaya çıkartıyorsunuz. Teknolojiden faydalanmak tabiki her kezin hakkı.yok değilse o zaman makinaları, sopaları, kaşıkları, rapalaları, sunni yemleri hiç kullanmıyalım. Teknelerdeki motorlarıda çıkartalım ve yeni avlanma tekniklerinden de hiç söz etmiyelim. kusura bakmayın kime alınmasın ama teknoloji ye istesekte istemesek te uyacağız.
Bul
mudanya yazdı:arkadaş lar bu konu çok uzamış bahri kardeşimin resimlediği cihazla kim ne yapar anlatsın bana bir. kırm mı yapar denizlerde balık mı bırakmaz biri çıksın söylesin. bir arkadaş orada teknesinde ki donanımı resimlemiş binlerce dolarlık bir techizat ona ses çıkartan yok o takım balığı bulur ve boğar. ama arkadaş bu işi prf ça yapıyor ve geçimini öyle karşılıyor diyebiliriz. o içimize siniyorda bir derinlik ölcen berki birkaç kıyı balığını gösteren Bahri kardeşimin çihazını nerede ise sehpaya çıkartıyorsunuz. Teknolojiden faydalanmak tabiki her kezin hakkı.yok değilse o zaman makinaları, sopaları, kaşıkları, rapalaları, sunni yemleri hiç kullanmıyalım. Teknelerdeki motorlarıda çıkartalım ve yeni avlanma tekniklerinden de hiç söz etmiyelim. kusura bakmayın kime alınmasın ama teknoloji ye istesekte istemesek te uyacağız.

kaptan hemen sinir yapmışsın yaww dur kızma hemen sadece herkes fikrini söylüyor sana göre normal başkasına göre degil olur herkes herkesin fikrine saygı duyar olur biter kimse radar kullananla işim olmaz demiyor diyemezde radar kullananda radar kullanmayanla işim olmaz diyemes isteyenn kanunlar dahilinde istedigini kullansın bizede saygı duymak düşsün herkes fikrini yazıyor kısacası.
Bul
valla ben kizmiyom aksine hosuma gider boyle muhabbetler mudanya abim konuyu noktalamis zaten
dedigi gibi motorlari cikarmak lazim amator balikci dedigin baliga sans vermeli baligin yerine iki dakkada varmakla olmaz kuregi cekip ter dokmemiz lazim yapay yemlerde ogle ,kiyida yemlerimizi cikarip av gerekir bir gun oncesi suyun derinligini bilmiyorsak allaha emanetiz deyip ya batariz ya cikariz isallh bir tasa vurmayiz dememiz gerekir
disardaysak kiyiyida goremiyorsak pusula da rotadan ciktiysa galba kuzey e gidicez yoksa kuzey batimiydi dememiz gerekir ben valla tekneyi satmaya raziyim kiyida balikcilik daha cok verim verir
bu olay biraz matbaanin asyaya binlerce yil sonra gelimine benziyor
saygilarimla
Bul
daha önce radar 1 kere kullandım ve cıkarıp atın bunu dedim 20 tekne burada biz surada onlar tutamıyor biz tutuyoruz bana adil gelmiyor balıgın hiç şansı yok insan oglu ihtiyacını tutsa tamam ama radar varya dibini kurutana kadar devam kurutamazya kurutmaya çalışır.
motor farklı olay balıgın yerini bilmiyorsan motor olsa ne olur olmasa neolur sonucta motor balıgın yerini göstermiyor sadece uzak kürekle gidilemeyecek yerlere götürüyor ve tabiiki can güzenligini saglıyor hava patlasa kürekle hiç şansın yok.
suni yeme gelince ben bu seneye kadar hiç kullanmamıştım rapala görmemiştim bile rapala kullanmaya 3-4 aydır başladım diger suni plastik lerlede ilk defa bu yaz av yaptım bence canlı yem atmaktan çok daha iyidirsonucta balık canlı yemlede suni yemlede adil olarak yakalanıyor.
DİGER FİKİRLERE SAYGIM SONSUZ.benim fikrim budur sadece .
Bul
Levrekci yazdı:daha önce radar 1 kere kullandım ve cıkarıp atın bunu dedim 20 tekne burada biz surada onlar tutamıyor biz tutuyoruz bana adil gelmiyor balıgın hiç şansı yok insan oglu ihtiyacını tutsa tamam ama radar varya dibini kurutana kadar devam kurutamazya kurutmaya çalışır.
motor farklı olay balıgın yerini bilmiyorsan motor olsa ne olur olmasa neolur sonucta motor balıgın yerini göstermiyor sadece uzak kürekle gidilemeyecek yerlere götürüyor ve tabiiki can güzenligini saglıyor hava patlasa kürekle hiç şansın yok.
suni yeme gelince ben bu seneye kadar hiç kullanmamıştım rapala görmemiştim bile rapala kullanmaya 3-4 aydır başladım diger suni plastik lerlede ilk defa bu yaz av yaptım bence canlı yem atmaktan çok daha iyidirsonucta balık canlı yemlede suni yemlede adil olarak yakalanıyor.
DİGER FİKİRLERE SAYGIM SONSUZ.benim fikrim budur sadece .
sayin levrekci bey yanlis anlaminizi istemem munakasa konusu acmak gibi amacim yok
benim anlamadigim baliga hic sans vermiyorsunuz demissiniz bence bu yanlis gayet zaten yakalamadaki zevktir baliklari zaten suya iade edebiliriz benim yaptigim cok olay eger yanimdaki insanlara sorurum ne kadar balik istediklerini igtiyacimizdan sonrasini geri birakiriz mesala bu ayin rekorunda konudaki resimler kadarda biraktik isimize yaramiyacak baliklardi suda hala yuzuyorlar istemiyorsak yakalamanin zevkini alip hepsini geri de birakibiliriz insana gore degisir teknolagiden yararlanmak dediginiz gibi baligin neslini kurutma niyetiyle gidenler olursa ona bende karsi cikarim sonucta verilen limite gore aliyoruz tabiiki baligin neslide kurumasina gerek yok
valla siz nasil zevk aliyorsunuz bilmiyom ilk kez duyuyorum baligin yerini bulmak icin uzun saatlerden sonra harcanan zamandan zevk alinmasi beni cileden cikariyor baligin yerini bulamassam
selamlar
Bul
sizin oralarda yasak iş yapmak istesende zor ama burada radarın olsun yandı balıklar.ben balık peşinde koşmaktan tabiki zevk almıyorum balık tutmak fikri düşüncesi o zamanı geçirmek bana zevk veriyor bir gün 5 saat 1 levrek tutsam diye güneşin altında hiçbirşey tutmadan çapa at çek le geçti bazen 12-13 saat hiçbişey tutmadan geçti illa tutacam diye bir kural yokki.ben denizin üstünde olmak tan hoşlanıyorum bana yetiyor gerisi çok da önemli degil martılar,bulutlar,iyot kokusu azda olsa balık daha ne isterim..
bu arada ben balıgı tutupta salanlara şaşırıyorum zevk için adam dövmek gibi nbişey bu illaki bi zarar görüyor balık zarar görmeyeni sanırım azdır.az da olsa görür.zevk için tut bırak ee o zaman tutmaaaa yiyecegin kadarını tut kusura bakma dostum benim düşüncem böyle benimde amacım kimseyle münakaşa etmek degil ben uygun üslupla tartıe,şmayı severim ve fikrimi söylemekten hiçbir ortamda kaçınmam kaçınamam.düşünsene bir aslan ormanda yakaladı seni tuttu bacagından dolaştırdı dolaştırdı bıraktı karnım tok yemicem dedi saldı ne mutlu olursun dimi ama bacak yarayı alır yürürsün belki ama zor olur.saygılar
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi