Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LEVREK farklımı
Arkadaşlar raporlarda levrek avcılığında yöresel olarak farklı avcılık yöntemleri okuyorum gercekten bu balık yöresel olarak alışılmış kullanılan düzeneklerlemi yakalanıyor yoksa herkez alıştığı tekniği değiştirmeden bildiği gibimi avlıyor.bazı yörelerde sadece rapala var bazı yörelerde sadece tüylü zargana,bazı yörelerde sadece cam rapala kimi yerde kaşık gibi vs.Tek ortak avlanma şekli canlı bırakma bu konuda bilği ve yöresel avlanma şekillerini paylaşabilirmiyiz.gerçekten yöresel farklılık gösteriyormu.
Bul
Şenol abi; teşhisin çok doğru, bir çok farklı yerde hatda yan yana olan farklı meralarda bile değişik yöntemlerin kullanıldığına şahit oldum.

Ancak şunuda net olarak söyleyebilirimki avcılık yöntemlerinde genelde öğrenmenin etkisi çok fazla, insanlar bir diğerinden gördüğü yöntemi uyguladığı için böyle farklılık ortaya çıkabiliyor.

Sitemizin; amacı ve en büyük faydası işte burada ortaya çıkıyor Smile.

Farklı bir balık ama güzel bir örnek; yaklaşık 1.5-2 km lik büyükçekmece sahilinde, gürpınar tarafında mezgit avlayanlar ağırlıklı midye içi, sahilin kordon kısmında karides ve mimarsinan limanında ise tavuk göğsüyle bu balığı yakalıyorlar. Halbuki bu 3 yemede iyi yada kötü bu balık geliyor. Burada görülen etmen birinin diğerinden görerek uyguladığı tekniktir.

Levrek avına gelelim;
karadeniz sahillerinde; Pavurya cinsi yengeç ve büyük canlı karides, Teknede gelincik modeli rapala.

Marmara bölgesinde; canlı balık ve rapala, Teknede parlak ve göz alıcı renkleri taşıyan rapala ve canlı yem.

Benim şahit olduklarımdır.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
balıkğı tutmak farklı onu yaşaman lazım ki araştırmalara başlıyasın.
Bul
Sadece levrekde değil bu bazen tatlısuda bile oluyor sazan avında barajlara ve göllere göre yem seçimi farklı oluyor..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
serkan arkadaşımız yeterli açıklamayı yapmışAlkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
ben eskiden sadece canlı yemle tutuyordum sonra roglou ve rapala çıktı onları denedim onlarda tuttu,benim anladığım kadarıyla levrek fazla yem ayırmıyor hareketli gördüğü ufak olan her yeme atlıyor.
şimdiye kadar canlı teke,izmarit,istavrit,ispari,gümüş,kayabalığı,roglou,kaşık,rapala bunların hepsiyle levrek tuttum.
Bul
ben ıldır çeşmede tutardım levreği canlı ufak kefal yavrusuyla gün batımına doğru bırakırdık gece 10-11 e kadar beklerdik en güzel canlı yem bence şenol abinin dediği gibi heryerde iş yapar.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
yöresine göre degiştigi kesin cok yerlerde avlandım ama hep farklı biz yalovada teke ve gelincikle avlanıyoruz cok iyi sonuçlar alıyoruz nomalde tek igne tabir etigimiz yöntemle tutuyorduk ama suan en iyi sonucu samandıralı olta seklinde kulanıyoruz daha zevklı sonuçta alıyoruz levrek balıgını findik faresiyle yakalndıgına bile şahidim tesekürler
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı... ishak BALLICA 39 16,890 20-12-2013, 19:43
Son Yorum: tahsinmersin
  Levrek avi için malzemeler ata_berk 23 4,797 16-09-2012, 21:37
Son Yorum: bill74
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,599 05-08-2012, 23:10
Son Yorum: LeVrEkCi
  Trabzon da levrek avi (diye çiktim ) ata_berk 22 4,719 01-08-2012, 18:19
Son Yorum: ALTAYLI
  İzmirde kıyıdan LEVREK !! blue_zaire 33 14,696 15-11-2011, 20:04
Son Yorum: bucalıfikret
  levrek ve çupra avı sertac 5 2,555 15-07-2007, 16:44
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü: