LeVrEkCi yazdı:birde şu makineyi buldum bu daha hafif bir makine ne dersiniz.
okuma Synex sn-660a 6 bilyalı makina okumanın en çok satılan modelidir.Kıyıdan avlar için uygun olan surf makinasıdır.570 gram ağırlığında, 0,35 mm misinadan 310 metre sarılabilen, katlanabilen kollu, plastik kol topuzlu, önden kalamalı, metalik kafa, grafit gövde, 4.5:1 yüksek devirli makinadır.Çok hızlı sarma gücü ile derin avlarda tercih edilmelidir
abi bu makiayı tavsiye etmem.bende var belki saysan 10 kere kullandım.cengizden almıştım..çapariye 3 balık takılıyor çekerken kolun kopuyor.sarmada bukadar nasıl zorlanıyor anlamıyorum.sıfır makinaydı bir arızasıda yok ama çok yoruyor.anlıycan bu makina traş..
erol abide okumanun şu modeli var.ben denedim çok rahat ve güçlü..
80'lik büyükboy makara, 4.8:1 devir oranı, 4+1 rulmanlı, Güçlendirilmiş alüminyum gövde, Alüminyum makara, Okuma patentli EOS sistem, 620gr ağırlık, önden kalama..denedim çok rahat surf kamışa uygun..açık atabilirsin..ben cengizden lineffenin ferrari hipercatch yeşil renkli 0.30mm misinasını almıştım 2 sene önce benim aldığım misinanın üzerinde orkinos resmi vardı..deniz avı içinde var..bu sezon başına kadar kullndım.eminönüne vapura kaptırdım ortadan gitti..çok sağlamdı yumuşak bir misina..tavsiye edbilirim.
Köksal yazdı:Teşekkürler nihat bey bugün maslak avdan almış olduğunuz siparişler için sağolun sizede zahmet oldu.
Yeni makaran hayırlı olsun.
güle güle kullan köksal değişiklik istersen değiştirme yaparız sık sık gidiyorum maslak ava,bana çok yakın yerleri.
balikoltasi yazdı:Epix Pro 40 boğazda ileri atış için uygun değildir. Onu geç bence.
Salina sağlam kaliteli bir model. 80 liği tercih edilebilir. ama kafası surf kafa değil.
Powerliner veya Bluehawktan vaz mı geçtin Nihat?
ya sadece agırlıkları canımı sıktı biraz soruşturdum 500 gr üstü kıyıdan at çekte çok kol yorar deniliyor gerçi çok sık gitmiyorum ama sanırım bluehawk ta karar kılacagım.
araphüso26 yazdı:hayırlı olsun nihat iyi günlerde kullan fiyatı kaçlira ondanda bahsetsen
bunların hepsi 110 ila 200 tl arasında ama saolsun süleyman abi makine başına 25-30 gibi iskonto yapıyor makinesine göre.bu ara tatlı su avı için bir makine varmış elinde 10 tane onlara bi güzellik yapacak galiba bi alış fiatlarına bakiim bildiririm dedi. daiwa gs100 model resmini ekliyorum fiatı bildirecek.
LeVrEkCi yazdı:güle güle kullan köksal değişiklik istersen değiştirme yaparız sık sık gidiyorum maslak ava,bana çok yakın yerleri.
ya sadece agırlıkları canımı sıktı biraz soruşturdum 500 gr üstü kıyıdan at çekte çok kol yorar deniliyor gerçi çok sık gitmiyorum ama sanırım bluehawk ta karar kılacagım.
bunların hepsi 110 ila 200 tl arasında ama saolsun süleyman abi makine başına 25-30 gibi iskonto yapıyor makinesine göre.bu ara tatlı su avı için bir makine varmış elinde 10 tane onlara bi güzellik yapacak galiba bi alış fiatlarına bakiim bildiririm dedi. daiwa gs100 model resmini ekliyorum fiatı bildirecek.
daiwanın bu modelini ilk defa görüyorum. ilginç.
Nihat hafif makinelerde ufak olurlar ve boğazda açığa rapala atıp çekerken başarılı olamazsın.
ağırlık bukadar gözünü korkutmasın. benim makinede 670 gr.Sararken zaten kamışı aşağı tutup makineyide göbeğine dayayıp sardığın için ağırlık farketmez çok
Bak Salinayı Ozan tecrübe etmiş. o da güzel makine aklında bulunsun. ama bulursan 80 liğini al.
surf kafa olmaması problem değil biraz fark eder ama işini fazlasıyla görür.tabanı doldur ama 3/1 ini.035ile.3/2 si 0.30mm olsun..fişşek gibi asıl asılabildiğin kadar..bende alıcam bu makinadan.yanınada extrem kamış aldınmı iş tamam..gönül ister shımano ama gücüm yetmiyor.bence bu makinayı al,birolun dediği gibi 80 lik kafa olsun..
BALIK and OZAN yazdı:surf kafa olmaması problem değil biraz fark eder ama işini fazlasıyla görür.tabanı doldur ama 3/1 ini.035ile.3/2 si 0.30mm olsun..fişşek gibi asıl asılabildiğin kadar..bende alıcam bu makinadan.yanınada extrem kamış aldınmı iş tamam..gönül ister shımano ama gücüm yetmiyor.bence bu makinayı al,birolun dediği gibi 80 lik kafa olsun..