bugün maslak avdan köksalın siparişleri almaya gittim.gitmişken birde makine bakayım dedim süleyman abi saolsun makineyi sattı bana
birolla telefonla konuştum devir olayına dikkat et dedi 5 den küçük olsun dedi bu makinede 5 ten küçük.bu makine hakkında bilgi sahibi olan varsa yazarsa iyi yada kötü bilgilenmek isterim.duruma göre değiştirebilirimde makineyi.
birde bu makineye ne misina ve nekadar misina sarmalıyım?
özellikleri: OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
Okuma power liner pl 865 modeli 65 lik büyük boy makaradır.4,8,1 devrinde , 8 bilyalı, aluminyum gövdeli, aluminyum geniş surf makaralı, grafit yedek kafalı, 0,40 mm misinadan 320 metre sarılabilen, önden kalamalı, otomatik kalama sistemli ,plastik kol topuzlu ,680 gram ağırlıgında makinadır.Uzat atışlar , kıyıdan iri balık avı, tekneden derin avlar için uygun bir modeldir.
MODEL : POWER LINER
RULMA : 7+1 BB
TUR :5.8:1
KALAMA : ÇİFT KALAMA
ÖZELLİK : EOS DİŞLİ
MİSİNA KAPASİTESİ : 0,35MM / 430 MT
: 0,40MM / 330 MT
: 0,50MM / 200 MT
Hayırlı olsun Nihat. Blue Hawktan niye vazgeçtin?
Bu makinede güzel. Kafasıda yarı surf sayılır. Ama yazdığın açıklamalarında devir sayısı 5.8 görünüyor?
2 adet kafası varsa birine trabucconun yumuşak ileri atış için 0.28 veya 0.30 misinasını, diğerinede berkley fireline crystal 0.17 veya 0.20 örgü misinasını sarmanı tavsiye ederim.
Sonrada boğazda ağır kurşunla rapala atıp çekerken kapışırız
Pardon çinekop-palamut tutarız demek istedim.
4,8,1 devrinde , diyor makinede birol alttaki 5.8 i alıntı yaptım heralde yanlış almış blue hawk tan beni cengiz balıkçılıktaki biri vazgeçirdi senle konuşurken süleyman abi telefonu uzattı cengiz balıkçılık süleyman abinin akrabalarıymış malzemeyi onlardan alıyor onlarla aynı indirimleri yapıyor oradaki kişi bana bunu önerdi ama değiştirebilirim artı ve eksileri bilmem lazım yani.
senle kapışılmaz senle gel benim teknede kapışalım
Okuma power liner pl 865 modeli 65 lik büyük boy makaradır.4,8,1 devrinde , 8 bilyalı, aluminyum gövdeli, aluminyum geniş surf makaralı, grafit yedek kafalı, 0,40 mm misinadan 320 metre sarılabilen, önden kalamalı, otomatik kalama sistemli ,plastik kol topuzlu ,680 gram ağırlıgında makinadır.Uzat atışlar , kıyıdan iri balık avı, tekneden derin avlar için uygun bir modeldir.
Okuma bbh 765 blue hawk bh 765 modeli 7 bilyalı ,0,40 mm misinadan 320 metre alabilen ,3,8,1 devrinde, aluminyum kafalı, 675 gr ağırlığında, surf makine surfçülerin tercihi olan bu makine uzun atışlarda misinayı çok hızlı salar.
nihat abi alınana şeyin kötüsüsü olmöaz bu(herhangi bir şey olabilir)sen almışsın ve eminimki beğenerek almışsındır daha ne olacak yani makine makinedir yavbenim hiç öyle makinede marka takıntım yoktur aslında bir bilgimde yoktur gözüme hangisi güzel gözüküse onu alıyorum
LeVrEkCi yazdı:4,8,1 devrinde , diyor makinede birol alttaki 5.8 i alıntı yaptım heralde yanlış almış blue hawk tan beni cengiz balıkçılıktaki biri vazgeçirdi senle konuşurken süleyman abi telefonu uzattı cengiz balıkçılık süleyman abinin akrabalarıymış malzemeyi onlardan alıyor onlarla aynı indirimleri yapıyor oradaki kişi bana bunu önerdi ama değiştirebilirim artı ve eksileri bilmem lazım yani.
senle kapışılmaz senle gel benim teknede kapışalım
Nihat Bluehawk ı bir kere elime alıp inceleme fırsatım oldu. bana biraz sesli ve pürüzlü dönüyor gibime geldi. power liner ı hiç denemedim. ama bluehawk daha bir surf makine powerliner a göre. devir sayısınında düşük olması avantajı.
bence ikisinin arasında sen karar ver. ikisinide eline alıp inceleyip. ama cengizdeki powerliner ı önerdiyse vardır bir bildiği.
Tekne benim kapışma alanıma girmiyor
Kapışma olayı işin esprisi. Maksat muhabbet ve balık avı..
tam olarak hatırlamıyorum ama bluehawk çok devirlidir balık tutarken bi sorundan bahsetti ama hatırlamıyorum ki neyse ben maslak av a sık sık ugruyorum bi daha inceleyeyim ikisinide aldım gerçi makineyi ama kullanmadıgım sürece değiştirme şansım var.
kapışma işine gelince karada senle kapışılmaz teknedede bence sendeki bilgi ile yine senle kapışılmaz maşallahın var
birde şu makineyi buldum bu daha hafif bir makine ne dersiniz.
okuma Synex sn-660a 6 bilyalı makina okumanın en çok satılan modelidir.Kıyıdan avlar için uygun olan surf makinasıdır.570 gram ağırlığında, 0,35 mm misinadan 310 metre sarılabilen, katlanabilen kollu, plastik kol topuzlu, önden kalamalı, metalik kafa, grafit gövde, 4.5:1 yüksek devirli makinadır.Çok hızlı sarma gücü ile derin avlarda tercih edilmelidir