Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İl İl Türkiyem
1954 öncesi Marmara bölgesinin pazarı durumunda bulunduğu tarih kitaplarında söylenen Adapazarının kuzeyinde Karadeniz bulunur. Güney, güney doğu ve doğusunu Sakarya nehri ile kapatan ve batısınıda Sapanca gölü ve üzerinde tarihi Jüstinyen köprüsü bulunan Çark deresi ile dört bir tarafı suyla kaplı ilimiz Adapazarı isminide oda oluşundan almaktadır. Geniş Adapazarı (Akova, Pamukova) ovaları ile çiftçiliğin verimli olduğu sulak ilimizde Adapazarı kabağı, Adapazarı patatesi ve ıslama köftesi meşhurlukta 1.sırayı almış durumdadır. Son zamanlarda kalpazanlık (sahte para) silah imalatı (yasak) ile de meşhur olmaya çalışmakta isede balık hastalığı ile de ün salmaya başladığı kanaatindeyim. Türkiyenin neresinde olursanız olur balığa gittiğinizde mevcut arabalara bakarsanız 54 plaka muhakkak ki vardır.
Bul
murkican yazdı:1954 öncesi Marmara bölgesinin pazarı durumunda bulunduğu tarih kitaplarında söylenen Adapazarının kuzeyinde Karadeniz bulunur. Güney, güney doğu ve doğusunu Sakarya nehri ile kapatan ve batısınıda Sapanca gölü ve üzerinde tarihi Jüstinyen köprüsü bulunan Çark deresi ile dört bir tarafı suyla kaplı ilimiz Adapazarı isminide oda oluşundan almaktadır. Geniş Adapazarı (Akova, Pamukova) ovaları ile çiftçiliğin verimli olduğu sulak ilimizde Adapazarı kabağı, Adapazarı patatesi ve ıslama köftesi meşhurlukta 1.sırayı almış durumdadır. Son zamanlarda kalpazanlık (sahte para) silah imalatı (yasak) ile de meşhur olmaya çalışmakta isede balık hastalığı ile de ün salmaya başladığı kanaatindeyim. Türkiyenin neresinde olursanız olur balığa gittiğinizde mevcut arabalara bakarsanız 54 plaka muhakkak ki vardır.

murat hatırladığım kadarıyla adapazarının şeker pancarıda mehşur olması lazım.
Bul
blue_zaire yazdı:bende izmir bucalıyım...bucamızın üzümü meşhurdur... 3kg yakın üzüm salkımları her daim olmustur..ayrıca delıkanlılık diyince izmirde tektir...95

fevzi sana katılıyorum fakat 80 yıllardan sonra neyazıkki ne bah kaldı nede üzüm hatırlıyorum heskiden hersene hasanağa bahçesinde bah bozumu yapılırdı bütün tanınmış sanatcılar gelirdi şimdi güzelim yeşil buca beton yığınına döndü.
Bul
fevzi unuttum delikanlılık her ilde meşhurdurAlkis
Bul
blue_zaire yazdı:valla abı haklısın ama her horoz kendı cöplüğünde ötermş orasıda baska bır bakıs acısı yanı Siyirdim

Bu alkışlanır.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
bucalıfikret yazdı:murat hatırladığım kadarıyla adapazarının şeker pancarıda mehşur olması lazım.
Pardon sayın balıkçım pardon. Tebrik ederim seni, burada askerlik yaparken pancar tarlalarında nöbetmi yazdılar yoksa. Evet Adapazarının pancarıda meşhurdur. Ne yazıkki pancar fabrikasının daha doğrusu şeker fabrikasının (devlete ait) iflastan sonra popülerliği azaldı her halde.
Bul
teşekkür ederim şimdi daha güzelAlkisWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Tropheus yazdı:arkadaslar herkes memleketının neleri mesursa bu konu altında yazarsa sevinirim acıkçası cok guzel bır konu bırkımı olmus olur. ben aslen göreleliyim benım memleketımın kara lahana sı fındıgı denizi kemencesi ve insanlarının sıcak kanlı olması yaylaları degisik ot yemek lerı fasulye tursusu ama en onemlısı fındıgı tabıkı dunyada en cok deger goren fındık kalıtesıne sahıp tir . PAYLASIMLARINIZI BEKLIYORUM SAYGILAR.

Sedat abi inşallah bana oraları görmek de nasip olur Smile
Sazanları özledim...
Bul
Ben bulgaristanın kırcaali şehrinde doğmuşum nesi meşhur pek bilmem ama gittiğimde gözümün gördüğü her yer tütün tarlasıydı Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Sedat abi inşallah bana oraları görmek de nasip olur Smile

olur olur senın işin bitmiş bitmiş ruşan .
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  haydi TÜRKİYEM. bahriyeli 11 2,317 26-06-2008, 10:11
Son Yorum: fish or die

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi