Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EL YAPIMI RAPALA
Arkadaşlar bugüne kadar rapala kullanmayan ben , el yapımı rapala yapmaya başladım Smile Bu da sitenin faydalarını gösteriyor.

Gerçi internettende 1-2 rapala aldım ama belki bunlarda işe yarar.

Fotoğrafları aşağıda :
MALZEMELER:
Balsa ağacı
Janjanlı kağıt (cips paketinin iç yüzü)
Parlak boncuk
Kırmızı oje
Perçin

Birde buna çarpma iğnelerini takmak var bakalım ne olacak

(Bu zamana kadar yem olarak hep balık balık içi çapari gibi şeyler kullanmıştık. Şimdi bu işede girme zamanı geldi.
Bul
........
Bul
bu balsa ağacını nereden temin edbiliriz acaba?
Bul
............
Bul
yapın arkadaşlar ibrahim abidende bilgi alın o daha becerikli bu işler de bilgisi fayda getirir ben ce güzel olur başarılar
Bul
BALIK and OZAN yazdı:bu balsa ağacını nereden temin edbiliriz acaba?

İstanbulda Bahauas hiper marketlerinde var.Ben oradan alıyorum.2mm den itibaran 2 cm kalınlığa kadar 10x100 cm ebatlarında.
Bul
cahitusta yazdı:balsa ağacını kesitten 2 parça olacak şekilde ortadan kes.içine1.5-2 mm. bakır kablo telinden rapalanın baş , kıç ve orta alt kısmına gelecek şekilde 3 halka(birbirine bağlı) yerleştir(çıkıntı yapmaması için bakır telin şeklini her iki yarıma da çiz ve yont) ve iki yarımı birleştir.sonra yontarak son şeklini ver.boyama işi de bitince kıç ve ortadaki halkaya çarpmaları yerleştir. baştaki halkaya da makina nın fırdöndüsünü tak. biraz ağır olmasını istiyorsan yarımları birleştirmeden önce içine biraz kurşun koy. selamlar

Hiç bir malzeme dikine yüzmez.O nedenle rapalanın içine kurşun koymak zorundasınız.Bu rapalanın ağırlık kazanmasından ziyade dengesinin sağlanması içindir.Bakır tel yerine galvanizli çelik tel daha uygundur. Bu konuda Muratın açmış olduğu ve benim şekillerle izah ettiğim "el yapımı rapala nasıl yapılır" konu başlığını incelerseniz faydalı olur sanırım.
Ayrıca gaga takmazsanız o rapalalar dalmaz,dolayısıylada çok fazla işlevli olmaz.
Rapala şekilleri içinde balık avı malzemeleri satan sitelerde biraz şekil incele,daha düzgün şekilli rapalalar yonta bilirsin...
Bul
Bir şey daha.Jan janlı kağıtla uğraşacağına akrilik boya kullan.janjanlı olsun istersen metalık akrilik boya kullan.Ve muhakkak üzerine 3 kat su bazlı parlak vernik at.Tabii her katta verniğin kurumuş olmasına dikkat et.Vernik parlaklık kadar önemli olan tahtayı sudan korumasıdır.Eğer ille kağıt kullanacağım dersen (Nekadar sağlıklı olur bilemiyorum) muhakkak verniklemeyi ihmal etme.
Bul
arkadaşlar bilgiler için teşekkürler,
Bul
her türlü avlanmak lağzım sadece yer ,zaman ve malzeme önemli bilmek araştırmak lağzım.birazda şans
rast gelsin
çetin
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  rapala tavsiyesi maceratorr 17 2,275 20-10-2015, 01:12
Son Yorum: demdem
  Ilginc rapala Albatros-gr 74 11,515 27-01-2013, 20:40
Son Yorum: Umit KsK
  el yapımı sahtelerim. muratcoskun 17 3,997 08-01-2013, 04:12
Son Yorum: muratcoskun
  Levrek için kauçuk borudan sahte yem yapımı Salih Reis 26 7,799 07-01-2013, 19:02
Son Yorum: ufuktan26
  rapala yardım nesemmelek 15 3,880 29-08-2011, 17:25
Son Yorum: murki
  cam rapala senol_444 28 8,654 06-02-2011, 20:11
Son Yorum: sevimli34
  El yapımı rapalalarım seabasshunter 23 5,501 18-12-2010, 13:43
Son Yorum: seabasshunter
  İlk Rapala Deneyimim Yarın!!! Boğaziçi 12 5,509 11-12-2010, 14:03
Son Yorum: seabasshunter
  gece rapala ahmet_beşiktepe 18 7,718 12-12-2009, 01:24
Son Yorum: FuRkAn *
  rapala almak istiyorum lütfen yardım merteren 13 4,080 08-06-2008, 16:27