Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Arkadaşlar bugüne kadar rapala kullanmayan ben , el yapımı rapala yapmaya başladım

Bu da sitenin faydalarını gösteriyor.
Gerçi internettende 1-2 rapala aldım ama belki bunlarda işe yarar.
Fotoğrafları aşağıda :
MALZEMELER:
Balsa ağacı
Janjanlı kağıt (cips paketinin iç yüzü)
Parlak boncuk
Kırmızı oje
Perçin
Birde buna çarpma iğnelerini takmak var bakalım ne olacak
(Bu zamana kadar yem olarak hep balık balık içi çapari gibi şeyler kullanmıştık. Şimdi bu işede girme zamanı geldi.
Yorumları: 719
Konuları: 31
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
bu balsa ağacını nereden temin edbiliriz acaba?
Yorumları: 719
Konuları: 31
Yorumları: 845
Konuları: 15
yapın arkadaşlar ibrahim abidende bilgi alın o daha becerikli bu işler de bilgisi fayda getirir ben ce güzel olur başarılar
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
BALIK and OZAN yazdı:bu balsa ağacını nereden temin edbiliriz acaba?
İstanbulda Bahauas hiper marketlerinde var.Ben oradan alıyorum.2mm den itibaran 2 cm kalınlığa kadar 10x100 cm ebatlarında.
cahitusta yazdı:balsa ağacını kesitten 2 parça olacak şekilde ortadan kes.içine1.5-2 mm. bakır kablo telinden rapalanın baş , kıç ve orta alt kısmına gelecek şekilde 3 halka(birbirine bağlı) yerleştir(çıkıntı yapmaması için bakır telin şeklini her iki yarıma da çiz ve yont) ve iki yarımı birleştir.sonra yontarak son şeklini ver.boyama işi de bitince kıç ve ortadaki halkaya çarpmaları yerleştir. baştaki halkaya da makina nın fırdöndüsünü tak. biraz ağır olmasını istiyorsan yarımları birleştirmeden önce içine biraz kurşun koy. selamlar
Hiç bir malzeme dikine yüzmez.O nedenle rapalanın içine kurşun koymak zorundasınız.Bu rapalanın ağırlık kazanmasından ziyade dengesinin sağlanması içindir.Bakır tel yerine galvanizli çelik tel daha uygundur. Bu konuda Muratın açmış olduğu ve benim şekillerle izah ettiğim "el yapımı rapala nasıl yapılır" konu başlığını incelerseniz faydalı olur sanırım.
Ayrıca gaga takmazsanız o rapalalar dalmaz,dolayısıylada çok fazla işlevli olmaz.
Rapala şekilleri içinde balık avı malzemeleri satan sitelerde biraz şekil incele,daha düzgün şekilli rapalalar yonta bilirsin...
Bir şey daha.Jan janlı kağıtla uğraşacağına akrilik boya kullan.janjanlı olsun istersen metalık akrilik boya kullan.Ve muhakkak üzerine 3 kat su bazlı parlak vernik at.Tabii her katta verniğin kurumuş olmasına dikkat et.Vernik parlaklık kadar önemli olan tahtayı sudan korumasıdır.Eğer ille kağıt kullanacağım dersen (Nekadar sağlıklı olur bilemiyorum) muhakkak verniklemeyi ihmal etme.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
arkadaşlar bilgiler için teşekkürler,
Yorumları: 19
Konuları: 5
her türlü avlanmak lağzım sadece yer ,zaman ve malzeme önemli bilmek araştırmak lağzım.birazda şans
rast gelsin
çetin