Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
24.01.09-Boğaz'da İstavrit Raporum
Selam,
Bu sabah arkadaşım 08.30 gibi Hisardaydı. Bende 12.00 gibi havanın çok güzel olması üzerine birkaç çapari, çayımı ve rapalalarımı alıp yanına gittim. Sohbet muhabbet eşliğinde istavritlerimizi tuttuk. Arkadaşımın sabah çapariyle sarıkanat kaçırması dolayısıyla birazda rapala denedim. İlk atışta oltam ağırlaştı ama yarıyolda ağırlık gitti. Sonrada başka dokunan olmadı. Bizde 16.30 a kadar çapariyle devam ettik. Daha sonrada toplanıp yavaş yavaş Bebek'e doğru yürüdük ve çıktık yukarı. Güzel havada zevkli bir av yaptık.
Aşiyanda daha bol balık vardı.
Sonuç: Kısa günün karı 1100 gr. irice istavrit.
0.30-0.12 mm. / 11 no iğneli açık yeşil çapari / 125 gr. kurşun

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Birol tebrikler Alkistavalık istavritleri çıkarmışsın Alkisafiyetler
Bul
mariner8 yazdı:Birol tebrikler Alkistavalık istavritleri çıkarmışsın Alkisafiyetler

Teşekkürler Ahmet Bey. Tavalık çıtırlar çıktı. Bu zamanda istavrit inanılmaz lezzetlidir.
Rastgele.
Bul
balikoltasi yazdı:Selam,
Bu sabah arkadaşım 08.30 gibi Hisardaydı. Bende 12.00 gibi havanın çok güzel olması üzerine birkaç çapari, çayımı ve rapalalarımı alıp yanına gittim. Sohbet muhabbet eşliğinde istavritlerimizi tuttuk. Arkadaşımın sabah çapariyle sarıkanat kaçırması dolayısıyla birazda rapala denedim. İlk atışta oltam ağırlaştı ama yarıyolda ağırlık gitti. Sonrada başka dokunan olmadı. Bizde 16.30 a kadar çapariyle devam ettik. Daha sonrada toplanıp yavaş yavaş Bebek'e doğru yürüdük ve çıktık yukarı. Güzel havada zevkli bir av yaptık.
Aşiyanda daha bol balık vardı.
Sonuç: Kısa günün karı 1100 gr. irice istavrit.
0.30-0.12 mm. / 11 no iğneli açık yeşil çapari / 125 gr. kurşun
Birol tebrik ederim,hem tava cikmis,hem zevkinizi fazlasi ile yapmissiniz.Rapalayi agirlastiran o arkadasta ciksaydi....afiyet olsun
Bul
Birol istavritin tadı hele birde boğazda yakalanmışsa bir başka olur hem zevkini yapmışsın hemde tavalık çıkmış afiyet olsun rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
valla birol taze balık olsunda istavrit olsun hatta benim için istavrit daha bile iyi ugraştıması yok rapala kaybı riski yok birde istavrit bol oldumu heryerde oluyor kalabalıktan uzak rahat rahat çalışabiliyorum bu hafta hastalıktan kurtulursak (ailece hastayız)işede geç gidiyorum sabahları takılırım kalender ve emirgana.
bereketli olsun rastgele.
birşey sorucam çaparide köstek uzunlugu önemlimi yani teknede uzun köstek daha iyi iş yapıyor kıyıda da geçerlimi bu durum.
afiyet olsun haftada 2 - 3 gün balık yemeden olmuyor değilmi Gulumse
Bul
eşref sürek yazdı:Birol istavritin tadı hele birde boğazda yakalanmışsa bir başka olur hem zevkini yapmışsın hemde tavalık çıkmış afiyet olsun rastgele

Teşekkürler. Evet Eşref Bey. En güzel istavrit, bu kış günlerindeki buz gibi sulardan çıkan yağlı istavritler. Geçen gün köprüden tuttuğum eşek istavritlerini mangalda çinekopların yanında yaptım. Yağ olarak çinekoptan farkı yoktu ve çok lezzetli oldu. Normalda istavriti mangalda asla yapmam.
Rastgele.
Bul
LeVrEkCi yazdı:valla birol taze balık olsunda istavrit olsun hatta benim için istavrit daha bile iyi ugraştıması yok rapala kaybı riski yok birde istavrit bol oldumu heryerde oluyor kalabalıktan uzak rahat rahat çalışabiliyorum bu hafta hastalıktan kurtulursak (ailece hastayız)işede geç gidiyorum sabahları takılırım kalender ve emirgana.
bereketli olsun rastgele.
birşey sorucam çaparide köstek uzunlugu önemlimi yani teknede uzun köstek daha iyi iş yapıyor kıyıda da geçerlimi bu durum.
afiyet olsun haftada 2 - 3 gün balık yemeden olmuyor değilmi Gulumse

Banada bir değişiklik oldu Nihat. Uzun zamandır boğazda çapari yapmak istiyordum. Ama köprüdeki çinekoplarıda bırakamıyordum. Güzel oldu.
Etraf sakin ve akıntıda yoktu lodostan dolayı.
Grip bu ara çok kötü. Bizde geçen hafta kötüydük ailece. Şimdi iyileşip kendimi attım deniz kenarınaSmile
Kıyıda uzun kösteğe pek gerek yok ama çok da kısa olmasın. 7 parmak uzunluk iyidir. Valla balık gün aşırı bile gidiyor. Bazen yemlik aldığım hamsilerde oluyor. Hergün bile balık yediğim oluyorSmile Allah bereket versinSiyirdim
Bul
birol tavalıkta olsa güzel istavrit almışsın,bereketli olsun.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
aahmet yazdı:birol tavalıkta olsa güzel istavrit almışsın,bereketli olsun.

Sağolun Ahmet Bey. Ne az ne çok; yeteri kadar aldık. Havamızıda aldık. Daha ne isteyelim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Galata ve boğaz BABUÇ 6 514 16-08-2016, 09:41
Son Yorum: BABUÇ
  akşam suyu istavrit yalova tatar 13 1,330 29-06-2016, 11:35
Son Yorum: Lakerda
  2 haftalık raporum Cihan Deniz 20 2,786 21-04-2014, 13:35
Son Yorum: Albatros-gr
  24.02.2013 Aliağa - Sargozlar & İstavrit Azmanları Sargoz35 22 3,024 04-03-2013, 01:09
Son Yorum: bahriyeli
  16/17 Kasım MaVrUşGiL Boğaz MaVrUşGiL 30 3,839 19-11-2012, 18:27
Son Yorum: oguzcanagca
  28.07.2012 Darıca İstavrit Avı OZGUR__C 56 6,690 03-08-2012, 23:53
Son Yorum: OZGUR__C
  Gecikmeli Mezgit Avı Raporum. HAŞİM77 20 3,835 11-06-2012, 13:18
Son Yorum: rusan
  05/06/2011 kuleli istavrit,sardalya BALIK and OZAN 25 3,946 08-06-2011, 22:11
Son Yorum: ufuktan26
  İstavrit,Sardalya karışık ricky 16 3,083 30-05-2011, 16:37
Son Yorum: araphüso26
  azda olsa İstavrit kzltp 24 4,580 29-01-2011, 20:03