Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11/12/2008 kalender,13/12/2008 emirgan çinekop,sarıkanat ,palamut avı
geçtiğimiz perşembe hanımla kalendere geçtik..saat 09.30 gibiorada olduk..tabiki geçkaldığımız için yer bulamadık..iğne atsan yere düşmez şeklinde kalabalık..balık alıyorlardı çinekop ve palamut alındığını otobüsten gördüm tabiki heyacanlandım balık tutarız dedim bugün..ama uygun yerde avlanamadığım için çok iyi sonuç alamadım ama yinede balık aldım..akşam 5 gibi döndük...mehmet ali abinin bahçesinde dün akşam rakı sofrasını kurduk ve bugün için planımızı yaptık.son anda m.ali abi gelmekten vazgeçti...sabah 04.15 da erol abi beni evden aldı.saat 04.45 gibi kumkapı balık halinde idik..oradan yeteri kadar taze iri istavritimizi aldık...yem işinide garanti altına aldıktan sonra yola koyulduk,05.05 gibi emirgan sakıp sabancı müzesinin tam önünde tezgahımızı açtık..kimsecikler yoktu 2-3 kişi geceden bekliyordu..balık varmı diye sorduğumuzda yok dediler kovalarıda boştu.. taze poğaça ve çayımızıda alıp kahvaltımızı da yaptık,sıra geldi balık tutmaya...taş gibi yemlerden güzel flatolar hazırladım,yem iri olduğu için makaslada kenarlarından altım sülük yem formunda kalın yemler...takımlar 4 no wmc beyaz çapraz 3iğneli 0.24 mm asso ultra mantarlı takım,100 gr kurşun,akıntı olduğu sıralarda 125gr a çıktık..akındı bir sağa,bir sola şeklinde oldu..oltaları 100 gr,la indirdik..10 dk bir hareket olmadı..sabah ezanından kısa bir zaman sonra vuruşlar gelmeye başladı ve erol abi ilk balığını aldı..güzel bir sarıkanat..derken 2.balığıda çekti..tabi ben halen balık alamamıştım..çünki afyonum daha patlamamış,isteksiz ve yarı uyur vaziyette oltanın etrafında dolaşıyordum.. içtiğim 5 dublenin etkisi halen üstümdeydi saat 01.00 gibi yatmıştım...neyse kendime geliyordum yavaş yavaş bu arada erol abi aralıklarla balık alıyordu..şöyle bir gerildim oltamı çok açık attım..ve 10 sn sonra balık üstünde...bunun üzerine balık boşluk aldırmayacak şekilde yapmaya başladı..yem yetiştiremiyorduk..yaklaşık 10 balık aldım.erol abi yemliye devam ederken bende bu bollukta yozuri pin's minnow 70mm mavi rapalamı 100gr kurşunla dibi bularak akıntıya doğru açık attım.bu şekilde 13 tane sarıkanat,çinekop aldım..en iri balığıda rapalayla aldım hafif kabalaşmış sarıkanat.akıntı durdu rapala çalışmadı..yemliye döndüm yemliyle yine baya bir balık aldım..erol abide rapala ile balık aldığımı görünce aynı rapala ile çalışmaya başladı bir palamut aldı..sonra balık kuvvetli olmaya başlayınca yine rapalayı çalıştırmaya başladım..kıyıya yakın yerde oltanın ağırlaştı ve bende 1 çingene aldım..ve bir tanede rapalanın arkasından kıyıya kadar gelen çingeyide gördüm..bu şekilde kah yemli kah rapala ile saat 12,30 a kadar avlandık.yemimiz de bitmişti,,erol abinin acil olarak kadıköye geri dönmesi gerektiği için avı tamamladık..balık aynı hızla devam ediyordu..haddinden fazlasıyla balığımızı almıştık..ama insanın içinde daha olsa tutarım dedirten bişey oluyor..çok zevk yaptık,Allahtan yerimiz müsaitti kalabalık bizim bulunduğumuz yerde yoktu,sağımızda 5 kişi solumuzda 3 kişi vardı çoğuda istavrit yakalamakla meşguldü..baya bir süre sonra yemliye döndüler..sağ tarafta 100 mt ileri uçtada 10-15 kişilik bir grup sadece rapala çalışıyorlardı ve gördüğüm kadarıyla balık alıyorlardı.. 62 çinekop ve sarıkanat ,2 palamut olarak günün hasılatını sizle paylaşmak istedim dostlarım..herkese saygılar,sevgiler,rastgele..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Seerf
Bul
devamı...,,,,,,,

Seerf
Bul
ozanım bereketli olsun uykusuzluğa değmiş bari AlkisSeerf erolla beraber kallavi bi av olmuş.tebrikler.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
................

Seerf
Bul
Tebrikler Ozan boğmuşsunuz resmen balığı.Erol'un kısmeti de açıkmış yani ayını zokaya iki çinekop yapışmış..
Bereketli olsun..
Bul
ozanım harika av yapmışsınız şimdi gerçekten ustalık konuşmuş..balıklar harika gözüküyor mehmet ali abide varmış galiba hala istanbuldamı yoksa erol abim senide tebrik ederim...balıklar süper maşallah maşallahAlkisAlkisAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Lakerda yazdı:Tebrikler Ozan boğmuşsunuz resmen balığı.Erol'un kısmeti de açıkmış yani ayını zokaya iki çinekop yapışmış..
Bereketli olsun..
eyvallah abicim güzel balık vardıerol abinin zokaya 2 de geldi,hatta 3 balıkta geldi aynı takıma..saygılar.
Seerf
Bul
araphüso26 yazdı:ozanım harika av yapmışsınız şimdi gerçekten ustalık konuşmuş..balıklar harika gözüküyor mehmet ali abide varmış galiba hala istanbuldamı yoksa erol abim senide tebrik ederim...balıklar süper maşallah maşallahAlkisAlkisAlkis
teşekkürler abi..mehmet ali abi gelemedi..misafiri varmış.çok gelmek istedi ama gelemedi..yakında gidicek halen burada..saygılar..
Seerf
Bul
tebrikler ozan tebrikler erol güzel av yapmışsınız afiyet olsun rast gele.AlkisSeerfAlkisSeerf
Bul
bucalıfikret yazdı:tebrikler ozan tebrikler erol güzel av yapmışsınız afiyet olsun rast gele.AlkisSeerfAlkisSeerf
eyvallah fikret abi,saygılar..
Seerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  16/10/2016 Haftasonu akşam sarıkanat - lüfer avım uerol67 15 908 24-10-2016, 21:16
Son Yorum: YaKaMoZ
  03/11/2012 Sarıkanat Avı BALIK and OZAN 19 3,890 05-11-2013, 22:22
Son Yorum: fuat
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 5 / 03.02.2013 ® FuRkAn * 18 2,329 06-02-2013, 12:13
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 3/ 24.11.2012 ® FuRkAn * 19 2,551 26-11-2012, 21:20
Son Yorum: dagistan
  Lambuka-Palamut 04/11/12 Cam Rapalam ALTAYLI 33 4,581 06-11-2012, 20:49
Son Yorum: ALTAYLI
  30/09/2012 Sarıkanat Avımız Chn_Ylmz 26 2,545 02-10-2012, 23:25
Son Yorum: monawar
  16/09/2012 sarıkanat avı BALIK and OZAN 20 3,376 18-09-2012, 17:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Gökten palamut yağsa bize hamsi düşer :) xfisher 33 4,801 14-08-2012, 17:40
Son Yorum: fish or die
  11/12/2011 palamut çinekop avı BALIK and OZAN 39 8,324 17-12-2011, 09:56
Son Yorum: Ege
  08/10/2011 sarıkanat,çinekop avı BALIK and OZAN 34 4,843 16-10-2011, 00:50