02-01-2006, 20:19
Tuzda Balık
Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
Malzemeler:
2 adet uskumru
250 gram un
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
250 gram tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber
4 sap biberiye
Hazırlanışı:
Karabiber tanelerinin yarısını havanda ezin. 2 sap biberiyenin yapraklarını ayırın.
Un, tuz, yumurtalar, 1 adet yumurta sarısı, ezilmiş karabiber ve ayıkladığınız biberiyeyi bir kaseye alıp 25 ml. su ilave ederek düzgün bir hamur haline getirin. 30 dakika dinlendirin.
Balıkların içine kalan karabiber ve biberiyeyi yerleştirin.
Hamuru dörde bölüp merdaneyle balığın uzunluğunda 4 oval elde edecek şekilde açın. Bir parçanın üzerine balığı koyun.
Üzerine ikinci parçayı kapatıp balığın şeklini alacak şekilde kenarlarını bastırın.
Hamurun üzerine kalan yumurta sarısını sürün ve 180ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin
Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
Malzemeler:
2 adet uskumru
250 gram un
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
250 gram tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber
4 sap biberiye
Hazırlanışı:
Karabiber tanelerinin yarısını havanda ezin. 2 sap biberiyenin yapraklarını ayırın.
Un, tuz, yumurtalar, 1 adet yumurta sarısı, ezilmiş karabiber ve ayıkladığınız biberiyeyi bir kaseye alıp 25 ml. su ilave ederek düzgün bir hamur haline getirin. 30 dakika dinlendirin.
Balıkların içine kalan karabiber ve biberiyeyi yerleştirin.
Hamuru dörde bölüp merdaneyle balığın uzunluğunda 4 oval elde edecek şekilde açın. Bir parçanın üzerine balığı koyun.
Üzerine ikinci parçayı kapatıp balığın şeklini alacak şekilde kenarlarını bastırın.
Hamurun üzerine kalan yumurta sarısını sürün ve 180ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin
![[Resim: aaaaaaaaaaaaaa.jpg]](http://www.amatorbalikci.net/resimupload/aaaaaaaaaaaaaa.jpg)