Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tuzda Balık
#1
Tuzda Balık


Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik


Malzemeler:
2 adet uskumru
250 gram un
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
250 gram tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber
4 sap biberiye


Hazırlanışı:

Karabiber tanelerinin yarısını havanda ezin. 2 sap biberiyenin yapraklarını ayırın.

Un, tuz, yumurtalar, 1 adet yumurta sarısı, ezilmiş karabiber ve ayıkladığınız biberiyeyi bir kaseye alıp 25 ml. su ilave ederek düzgün bir hamur haline getirin. 30 dakika dinlendirin.

Balıkların içine kalan karabiber ve biberiyeyi yerleştirin.

Hamuru dörde bölüp merdaneyle balığın uzunluğunda 4 oval elde edecek şekilde açın. Bir parçanın üzerine balığı koyun.

Üzerine ikinci parçayı kapatıp balığın şeklini alacak şekilde kenarlarını bastırın.

Hamurun üzerine kalan yumurta sarısını sürün ve 180ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin

[Resim: aaaaaaaaaaaaaa.jpg]
Bul
Cevapla
#2
teşekkürler daha önce duyduğum bu tarifin nasıl yapıldığını acıklamışsınız en kısa zamanda deneyeceğim
Cevapla
#3
nihat abi güzel ve ilginç bir tarif.paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Cevapla
#4
nihat, deneyeceğim. güzel bir tarif. teşekkürler.
[SIGPIC][/SIGPIC]
önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
Bul
Cevapla
#5
nihat paylaşım için teşekkürler..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Cevapla
#6
abi paylaşım için teşekkürler
Bul
Cevapla
#7
teşekkürler nihat abi ama bişey soracağım bu tarif başka balıklarda da aynı lezzeti verir mi acaba mesela alabalık gibi?
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Cevapla
#8
geçen hafta sonu ben tuzda balık yaptım ilk defa evde denedim ve harika oldu ama bu şekilde değil 1,5kg tuzun içinde 1,350kg levrek. tuzu 3 yumurta akı ile yuğurup hamur kıvamına getirdim balık puları temizlenmeden içi temiz olarak hiç bir yerinden tuz deymeyecek şekilde tuzun içine benim oğlanın deyimiyle saklanacak önceden 180c ıstılmış fırınada 50dk pişireceksin ve sonra yanında rakısı salatası yiyeceksin 10 numara...
nihat abi bu senin tarif her balıkta oluyormu onunda tadına bakalım..Seerf
memoli İZMİR/1979[Resim: keserimxq1.jpg]
Bul
Cevapla
#9
saol nihat güzel bir paylaşım Alkis
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alyanak,Tuzda İlik Oldu.... Sargoz35 10 2,959 18-11-2012, 20:30
Son Yorum: ALTAYLI
  tuzda somon brösi 11 2,728 15-11-2012, 20:26
Son Yorum: istavritci

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi