Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tuzda somon
#1
kahvaltıık ve sandwiç için nefis dilimler.
pazartesi balıkçıda gördüğüm büyük boy ve çok taze somonu almadan geçemedim yutdişında zevkle yediğim bolca bulunan (baya pahalı)bu tür somonun nasıl yapıldığını hep merak ederdim ve araştırıp ne olursa olsun bunu yapacam dedim kolları sıvadım malzemeleri hazırlayıp işe koyuldum hazırlanışı 30 dakika bekleme süresi buzdolabında 48 saat
mazemeler :1 kilo somon filetosu için
1:çaykaşığı karabiber çekilmemiş
2:4 yemek kaşığı tuz iri çekilmiş
3: yemek kaşığı şeker
4:2 demet kuşkonmaz
yapılışı:
filetoyu parmak uçları ile gezip kılçıkları bulup pense veya cımbız ile çikartıp karabiberi havanda çok ince olmıyacak kadar döv
ve hazırladığımız malzemeleri harmanlayıp filetoların üzerine el ile yedirip kuşkonmazı ince kıyıp bunu filetonun üzerine serip folya ile sarıp buzdolabinda 24 saat bekletip çevirdikten sonra 24 saat daha bekletip çıradıktan sonra keskin bir bıçakla becerebildiğimiz kadar ince ince dilmlemek
taze ekmek dilimine serip soğan teker kesilmiş ve haşlanmış yumurta dilimlerini de serdikten sonra afiyet olsun .
Bul
Cevapla
#2
resimlerin devamı
Bul
Cevapla
#3
Hayati abi tuz pişiriyor dimi bunu, buzdolabından çıkardıktan sonra tavada tekrar kızartmaya almıyoruz yani.
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Cevapla
#4
Uzun_ahmet yazdı:Hayati abi tuz pişiriyor dimi bunu, buzdolabından çıkardıktan sonra tavada tekrar kızartmaya almıyoruz yani.

evet ahmet kardeş tuz pişiriyor kahvaltıda veyahut branç kanape sandviç gibi ara yemek olarakta yenilebilir benim çok sevdiğim bir balık çeşidir selamlar Seerf bu da olur yani Siyirdim
Bul
Cevapla
#5
Gayet güzel görünüyor ellerine saglık HAYATİ abi...Seerf
Bul
Cevapla
#6
Hayati abi ellerine sağlık. İnşallah yemekte nasip olur birlikte.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
Cevapla
#7
Nefis görünüyor,ellerinize sağlıkAlkis
Bornova - izmir
Bul
Cevapla
#8
değüşik bir lezzete benziyor hayati abicicm.meze olarakta denenebilir değilmi.sabah sabah.akla bak.Siyirdim
Bul
Cevapla
#9
hayati abi değişik bir tarif güzel gözüküyor teşekkürler afiyet olsun.AlkisSeerf
Bul
Cevapla
#10
nihatkr yazdı:Hayati abi ellerine sağlık. İnşallah yemekte nasip olur birlikte.

inşallah nihat zaten necmi ile hep anıyoruz seni selamlar
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alyanak,Tuzda İlik Oldu.... Sargoz35 10 2,952 18-11-2012, 20:30
Son Yorum: ALTAYLI
  Tuzda Balık LeVrEkCi 8 6,852 28-11-2008, 23:52
Son Yorum: adembaba
  somon bozok 10 4,028 11-10-2008, 01:20
Son Yorum: adem77

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi