Albatros-gr yazdı:Abi onlar su ile temas edince yanip-sunmeye basliyor..ama kafani karistirmiyayim pek tavsiye etmem..su kalamarin yeri diyorsun ..ima ettigin bir evvelki tuttugun yer mi?
Faruk,merak etiğim ayrıca bu konuya ilgi gösterenlerede yardımcı olması açısından avlanma şeklinizi biraz anlatırmısın
Senelerden beri ozellikle agustos 15 ten sonra,pareketede yukarida tutulan baliklarin hep sirtlari yeniyordu,fakat bir turlu bizde bizim baliklari yiyen bu kalamarlari tutalim diye akil etmiyorduk...3seneden beri uyandik.ve bir seyler yapiyoruz.Ilk defa parekete atmaya gittigimde denedim(3sene evvel).tam karanlik basiyordu,1 saat boyunca salladiktan sonra,artik vazgeciyordum ki,elimde olta bir yere takmis gibi agirlasti..tasa takti sandim,,yukara cekmeye basladigimda hep agir..ilk kalamarimi almistim..ondan sonra her hava kararirken,ve gunesin batisindan 1 saat sonraya kadar cok defa avlanmaya devam ettik.Her seferinde bazen az,bazen cok bir seyler cikiyor.zevkli bir balikcilik turu..tavsiye ederim..genelde kalamarlari dipte aliyoruz.Aksam uzeri yapilan avlar,sabaha karsi yapilanlardan cok daha verimli.(kalamar sirtisi pek netice vermiyor)
Albatros-gr yazdı:Senelerden beri ozellikle agustos 15 ten sonra,pareketede yukarida tutulan baliklarin hep sirtlari yeniyordu,fakat bir turlu bizde bizim baliklari yiyen bu kalamarlari tutalim diye akil etmiyorduk...3seneden beri uyandik.ve bir seyler yapiyoruz
Birde bu şekilde yakalanmış balıklara(ağ ile)tüylü tırtılda rahat bırakmıyor