Bilimsellik anlayışınızı takdir ediyorum. Günümüzde maalesef az bulunuyor.
Dilerim yeni konularda çarpışırız. Bilimsel mantığı kendine maledebilmiş herkes bilir ki, böyle çarpışmalardan her zaman güzel sonuçlar doğar! Memleketimizin en ihmal ettiği konulardandır. Hep unuturuz, rakip değil, aynı geminin yolcusu olduğumuzu!
Vurgulamak istedim, halkımız somut sonuçlarını görmeden bir olguya inanmaz pek! Bir ileri adım atalım yarın; ıslak bir giysinin direncini ölçelim, dostlar karşılaştırabilsin hangisi daha iletken!
Büyük dostluklar kavgalarla doğarmış!
Eğitiminizi bilmiyorum ama, böyle bir bilimsel mantığa sahipseniz, bizi bekleyen görevlerin de farkındasınızdır.
Tartışmak dileğiyle..
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler..
Sevgili Ruhan Bey , tabii ki biliyorum iletkenliğin birimini,nelere bağlı olduğunu.Tahsilim Ege Ün.Kimya Müh.(ing.) ve Anadolu Ün. İşletme dir.Balık konusunda olmasa da Galvanoteknik kaplamalar konusunda fena değilimdir.O yüzden 0.0015 iletkenlik sorunuz tuhaf gelmişti.Sonuç olarak şu gerçekleri bilirsek en azından belki forumumuzdaki üyelere bir nebze olsun faydamız olabilir.Yani ıslak insanın iletkenliği elbette yağmur suyunun iletkenliğiyle aynı olacaktır.Akım her zaman en az direnç olan yolu tercih eder.Bununla birlikte elinde iletken ki bu iletkenin değerleri de çok önemli.Yani suyun direncinden ne kadar farklı anlamında.Sanırım bunun hesabi çok zor olacaktır.Zaten Fizik 2 dersinde elektrikten hiç hoşlanmadım.Akım bölünmeleri (kirşof yasası) benim de elektrikten soğuma nedenimdir.Çok enteresandır ki çalıştığım işlerde bunu çok daha iyi öğrendim.Anlaşıldığı üzere bu "ıslak insan-yıldırım çarpması" konusu araştırılacak.Etrafımda herhangi bir ehil bulsam öncelikle bunu öğreneceğim.Bu konu Afrika'da 22 futbolcunun futbol oynamaları sırasında sahaya yıldırım düştüğünde de kafama takılmıştı.Ama kamışların hammaddelerini bilen biri varsa eğer "grafit" mi kullanılıyor.Onu da çok merak ettim.
Bana attığınız adım için size teşekkür ederim.Faydası olabilecek ve aklımın ve bilgimin olduğu her konuda varım.Sonuçda ( Allah korusun ) yarınımızın garantisi yok.Ama yazılarımız bizden daha uzun ömürlü olacaktır.Samimiyetime inanın.Saygılarımı sunarım...
nedim hocam bende üç adet cabelastan gelen kamışlar var yanımıyorsam akşama bakarım üçüde grafitten imal üzerlerindede yazıyor...bahsettiğiniz gibi kamışlar büyük ihtimalle grafitten üretiliyor....
Bence herkes kamışlarının üzerine baksın.Eğer graphite veya yerli ise grafit ibaresi varsa hemen yağmur bulutlarını gördüğümüzde bu kamışlarla avlanmayı sonlandıralım.Çünkü hakikaten de hayati tehlike var demektir.Grafitin iletkenliği Ruhan Bey'in yazdığı gibi iletkenliği çok yüksek.Aslında benim de 2 adet karbon diye aldığım albanın 3234 leader ve ermanın 2789 kamışları var.Ama hiç birinin üzerinde bu kelimeleri göremedim.Belki de kullanmaktan silinmiş olabilir.Yine de işi şansa bırakmamak adına bu kamışlarla ufukta bulut görsem bile balığa çıkmam.Yine de hani kamış satıcılarından bu işin aslını bilen biri varsa hepimize çok faydası olur.Acaba karbon diye bildiğimiz kamışlar grafitten mi imal ediliyor?
Hüseyin Bey aman diyeyim...Dikkatli olun...
Dostum, önceki mesajımda yazmıştım, literatürde karbon elyaf-grafit diye geçiyor. Bu da elyafın grafitten yapıldığı anlamına geliyor bence. Batılı üretici böyle bir risk yoksa bu ibareyi kullanmaz.
Kirchoff kanununa gelince, elimizde bir joker var. (Ya da karbon kamış!) Islak giysili bir kişiyle elindeki karbon kamışı seri iki direnç olarak düşünebilirsin. Kamış toprakla bağlantılı değil çünkü, akım toprağa ulaşmak için kişiyi de kullanmak durumunda.
Yıldırımın 22 (25) kişiden birini seçmek değil, en iletkeni seçmek durumunda oluşu, yanyana yürüyen balıkçıların hangisinin şanssız (Tedbirsiz) olacağı konusunda fikir verir. En kısa ve iletken yolu seçecektir!! Bu da elinde karbon kamış olandır!
Dikkat, rastgelmesin!
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler..
bende bulunan kamışların bir tanesinin resmini ekliyorum..nedim bey uyarı için teşekkürler.. konuyu fazla ciddiye almamıştım ama şimdi 2 kat daha dikkatli olacam ruhan bey sizede teşekkürler
Evet işte bu.Hakikaten de kamışınızda grafit kullanılmış.Hüseyin Bey önceki yazılardaki dikkat konusu bu kamış hatta en önemlisi sizin için geçerli.Allah Aşkı'na dikkat edin.