Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kendi kurşununu kendi döken varmı
biz hastanede arkadaşlarla kendimize karakoyden kalıp aldık 6lı döküm kalıp 30 cm uzunluğu gebışlık 10 cm iki parça kesitine iki parçayı mengeneye bağlayıpüst deliklerinden kepçe içine ısıttığmız kurşunu kepçe ile jkaşıplara dökuyoz ama cok uğraştırıyor evde falan olmaz bu yöntem ara sıra döküyoz çapakları oluyor tabı temızlemek gerek bazen de hiç uğraşmıyom kılo ile alıyom
Bul
robinson987 yazdı:biz hastanede arkadaşlarla kendimize karakoyden kalıp aldık 6lı döküm kalıp 30 cm uzunluğu gebışlık 10 cm iki parça kesitine iki parçayı mengeneye bağlayıpüst deliklerinden kepçe içine ısıttığmız kurşunu kepçe ile jkaşıplara dökuyoz ama cok uğraştırıyor evde  falan olmaz bu yöntem ara sıra  döküyoz  çapakları oluyor tabı temızlemek gerek  bazen de hiç uğraşmıyom kılo ile  alıyom

yaww dünyanın kurşunu var elimde 1 kova dolusu o kalıplardan almam lazım benimde hepsi ag kurşunu işe yaramıyorlar boş vakitlerde dökerim iyi olur bi araştırıyım bakimm
Bul
Benim bildiğim ahşap plakalardan da yontma şeklinde açılan çukurlara da kurşun dökülebiliyor. ve hatta günlük yaşantımız içerisinde kullandığımız çeşitli araç gereç, ambalaj, kutu vs. de kalıp olabilir. alüminyum ve ya metalden yapılan puro kutuları fevkalade güzel bir kalıp olabiliyor.. hatta puro tüpünün altına açtığınız küçük bir delikle kurşunun içerisine çelik tel veya kurşunun ucuna fırdöndü monte edebiliyorsunuz. içi su dolu bir kova veya kap içerisinde plastik ambalaj kutusu veya silindirik tüplerdende kalıp döküldüğünü de duymuştum. nasıl ki içi su dolu bir balonun altına çakmak yaktığınızda balonun patlamadığı gibi, kalıbınız da su dolu kova içerisinde sıcaktan erimiyor..kısacası özel bir kalıp şart değil gibi gözüküyor, hayal gücünüz sizin elinizde.. Smile
ama yinede elinizi kolunuzu yakma riskine girmeden, evi batırma hatasına düşmeden, çok özel bir kurşun dökmem gerek düşüncesi kafanızda vakıf değilse; bu zahmete hiç girmeye gerek yok.. ona ayıracağınız vakit belki de size bir iki parça balık olarak geri gelecektir...
sevgilerle..
Bul
teşekkürler ulaş tabiiki kalıplar olabilir hertürlü ama hazırı daha önce konu açılmıştı gayet düzgün ve güzel bu yüzden almayı düşünüyorum .
teşekkürler
Bul
Nasıl anlatıyım diye düşündüğüm şeyi Ahmet Abi göndermiş. Dedem dökermiş bu kalıplara.
Bul
kursun dökmek için kalıp gerekli benim bir arkadasım bundan yapmış tı ve döküyor hatta isteyen bir iki arkadasada yaptı ama kursunu almak daha ucuz kalıp maliyetleri biraz pahalı ama isteyen olursa yaptırız ama deymez bence
Bul
arkadaşlar bende kurşun kalıbı var 50 g75g100g125g alemiyon dan rahmetli oldu bir abimiz vardı adı ahmet ismini yad edelim sebebiyle kalıbı ondan almışdım aleminyum döken arkadaşıma kalıbı döktürdüm şimdi burdaki bütün arkadaşlara ceşitli kurşun döküyoruz ham kurşunuda lastikcilerden balans kurşunu kullanıyorum ban yakın olanlara beraberce döküm yaparız
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
Aman bu işi açık havada yapın yoksa açığa çıkan zehir var iş bitimide mutlaka yoğurt yiyin
Bul
selim abi bende dünyanın kurşunu var bende kalıp bereden alırım diye soruyordum heryerde getiriyimde bigün ayrlıyıp dökelim işe yarasın kurşunlar
Bul
Kurşun kalıbı
Osmanlı tipi kurşun kalıbı.
Modern seramik ağırlık.
Aşağıda ki adam kurşun dökmeye hazırlanıyor.

Ama nereden bulacağız. Kalıpçılara yaptırılabilir esasında.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi