Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kendi kurşununu kendi döken varmı
üyelerin içinde kendi kurşununu kendi döken varsa nasıl yapıldığını kalıpların nasıl hazırlandığını yada nereden temin edildiğini anlatırsanız çok sevinirim.
Mahcup sadece merak. denemek istiyorum.
Bul
evet yaa bunu bende merak ediyorum bir sürü kurşunum var kalıp olsa eritip olta kurşunu yapabilirim neyle kalıp yapılabilinir acaba bilen varsa yazarsa iyi olur
Bul
alçı yı kalıp olarak kullandıklarını biliyorum. ama bundan başka bi şey bilmiyorum Smile ya nolur biri bu konuyu analatsın geniş geniş.
Bul
ben bu kurşun dökme olayını denedimSmile ama amatörce yaptım yani özel kalıp hazırlamak yerine elime geçirdiğim herhangi bir şeyi kalıp olmaya uygunsa kullandım..aslında bozuk birsürü kurşunum vardı ve kullanılamaz durumdalardı. bu şekilde onları eritip kendim döktüm..Smile çabuk eridiği için fazla zahmetli sayılmaz ama dikkatli olmak gerekiyo. baya ii sonuç aldmıştım. saygılar...
Bul
panalgine kutusu benim kalıp için kullandığım verimli oluyor
Bul
ben başka bir sitede görmüştüm fotoları arşive kopyaladım inşallah faydalı olur ama fazla detaylı değil
[attachment=4597]
[attachment=4598]
Bul
yanlış hatırlamıyorsam Hakan abi(hakoavustralya) bu işi yapıyordu konu da açmıştı galiba
Bul
bence,kilosu 2.5 lira olan bir malzeme için,sarf edilen emeğe geğmez.Gr lara göre alçı kalıp dök,(onlarda kendi arasında geçmeli olmalı,ayrı bir işçilik),kurşun erit,evliysen karıyla kavga et,boşverin alın yarımşar kilo idare edin.
Bul
önemli olan parası değil. ama bunuda öğrenmenin en azından bi kere denemenin ne zararı olurki. bilelim ama yapmayalım. o bu işle ilgilenen arkadaşların tercihi. ama ben bikere olsun denemek istiyorum. yetiş hakan abi.
bu arada aynı konuda ikinci bi başlık açtıysam yönetimden özür dilerim.
Bul
parası önemli degil bende bayaa kurşun var eski aglar vardı üşenmemiş sökmüştüm kurşunlarını bi kova kursun işe yarasın kafama göre istedigim şekilde kursun olsun diye yapmak istiyorum.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi