Yorumları: 6,298
Konuları: 143
nihat abi bende yeni başlayacağım

sanırım başlangıçta 5-9.9 hp 4 zamanlı bir honda ve 3.60 bir zodiac tipi botla başlayabilirim,yada çeki demirli bir araç bulabilirsem,4 metre bir fiber düşünüyorum,yanlız 4 metre fibere 9.9 luk bir motor yeterli gelirmi acaba...malum adb olmadan 10 hp ye kadar kullanabiliyor...
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 527
Konuları: 7
ANTALYALI07 yazdı:nihat abi bende yeni başlayacağım
sanırım başlangıçta 5-9.9 hp 4 zamanlı bir honda ve 3.60 bir zodiac tipi botla başlayabilirim,yada çeki demirli bir araç bulabilirsem,4 metre bir fiber düşünüyorum,yanlız 4 metre fibere 9.9 luk bir motor yeterli gelirmi acaba...malum adb olmadan 10 hp ye kadar kullanabiliyor...
9,9luk motor bence başlangıç icin fiber teknede gayet iyi bende de 9.9 luk yamaha var modifiyeli fiber teknede kullanıyorum modifiyeli derken tente vs yaptıgım eklemelerden sonra tekne biraz agırlaştı hem yazın istanbul bogazında cıkıyoruz hiç bir sorun yok yannız moturu mutlaka uzun şaftt al derim,artı romork işi oldukca can sıkıcı 1000 ytl ve 1500 tyl arası oldukca pahalı
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ANTALYALI07 yazdı:nihat abi bende yeni başlayacağım
aytekin benim ilk teknem 4 metre istanbul yattı tekneye 9,9 hp mercury bağladık motor kuvvetli geldi dolayısıyla dalgalardan uçmak hoşumuza gitti hatta taşş dökerken doktor git ata bin hopla zıpla demişti ben tekneyle dalgalarda hopladım zıpladım o gece taşı düşürdüm ama tekne o kullanımdan çok yıprandı yani kısaca anlatmak istediğim 4 metrelik tekneye 9,9 fazla bile ama 9.9 kullanacaksan sen sen ol taş dökmeye çalışma

bak teknenin son hali burada var
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=5624
bu arada bunu tamir edip kullanacam yeni aldığımı sattım bunla ve babamın tekne ile idare artık
Yorumları: 3
Konuları: 0
Bende 6.30 luk fiber tekne var.içinde 8 bg gücünde kama motor var 12 knot yapar yazıyodu kitapçığında ama gps ile baktığımda 13 knot yapıyodu birde içinde yük + 4 insan vardı bence fiber. . .
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Walla açıkcası bana 3. mt bir bot ve 5 bg bir motor yeterde artar artık liman işleri iyice sorun oldu
H.A.R.U.N yazdı:Walla açıkcası bana 3. mt bir bot ve 5 bg bir motor yeterde artar artık liman işleri iyice sorun oldu
tekne işi masraf işidir en güzeli bu harun arabanda müsait olacak at içine nerede balık git oraya her yer senin yani.çok mantıklı hele hele senin gibi vakit sorununu aşabilenler için inan süper olay düşünsene arabadan çıkart şişir bas git yalnız motor iyi bişey olacak gittiğin yerlerde arıza yaparsa sıkıntı olmaması lazım.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
walla Nihat fikren iyiden iyiye kafama yatıyor bot işi bizim buralarda poyrazda olsa lodosta olsa kaçabileceğin kıyılar mutlaka var açık denizle işim yok sırtı çekim yeter bana
Yorumları: 3
LeVrEkCi yazdı:tekne işi masraf işidir en güzeli bu harun arabanda müsait olacak at içine nerede balık git oraya her yer senin yani.çok mantıklı hele hele senin gibi vakit sorununu aşabilenler için inan süper olay düşünsene arabadan çıkart şişir bas git yalnız motor iyi bişey olacak gittiğin yerlerde arıza yaparsa sıkıntı olmaması lazım.
Adamlar ne demiş :
En güzel tekne arkadaşının teknesidir
ne masraf vaarr ne bisey vaar
Yorumları: 1
merhaba arkadaşlar deniz sevdalılar.
bende denizlere aşık biri olarak bir tekne aldım arkadaşlarımın ahşap ve fiber tekneleriyle balıga cıkıyordum sonra kendim almaya karar kıldım fiber 6.30luk bir fiber aldım fiber hakkında bir çok eleştiri yapılıyor normal olarak fakat bazı hususlara bakmak lazım.
benim aldıgım tekne 6.30 boyunda 2m eninde ve yapımı izmir ve denge dagılımı çok iyi agırlıgıda ii 1100kg 10bg lik makinayla 8-10mil yapıyor ahşaptan daha hızlı bakımı çok rahat 2 yılda bir zehirli boya o kadar maddi olarak ahşap daha fazla yoruyor zaman istiyor .tabiki ahşabında avantajları var ama benim kiriterlerime uyun sağlam yapım bir fiber bu fiberlerin fiyatı biraz yüksel ama bakımdan cıkarıyor su girdi şişti derdi yok.çanakkale bogazındamotor üstü çalışmalarda saroz da hiç sorun cıkarmıyor benim görüşlerim budur deniz sevdalıları.
ibrahim bu tarz büyüklerde fiber heralde çok uygundur çünkü ahşapın bakım sorunu nedeniyle fiber daha iyi gelir,
teknen hayırlı olsun bol balıklı avların olsun,rastgele.