Yorumları: 68
Konuları: 8
Arkadaşlar,
Deniz tutkunları arasında en fazla tartışılan konulardan biri olan tekne ahşap mı fiber mi olmalı tartışmasını irdelemek istiyorum.
leri Benim görüşüm emekli olana veya güvenebileceğiniz usta/ustalar ve liman bulana kadar fiber tekneden yana ancak yukarıdaki imkanlara sahip olsam maddi imkanlarımda yeterli olsa hiç düşünmeden Bartın da 9 mt bir çektirme yaptırırım.
ahşabın denizde duruşu ve bizim gibi balık tutkunları için kesinlikle gözardı edilemez ( Bazı üstadlar özellikle motor üstü seyirde fiber teknenin balıkları kaçırdığı yönünde fikir beyan ediyorlar bu nedenle
birçok balıkçı tipi fiber teknelerin gövdeleri beyaz yerine daha koyu renklere boyanmaya başlamış )
Fiber yada tekne meraklıların 7,20 mt neler yapılabilceğini merak ediyorlarsa lütfen aşağıdaki adresi ziyaret edin fiyatını bilmiyorum ama yaşam alanları mükemmel dizayn edilmiş 30 beygirlik motorla 8 deniz mili hız yapabildiğine göre iyi bir gövde yapısı olduğuda açık
http://www.lahurmarine.com
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
güzel bir konu bende bu konuyu hep merak etmişimdir fiber mi daha iyi yoksa ahşap mı diye bakalım neler gelecek merak ettim doğrusu
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Bir site var,sanırım amerikan.Tekne planları satıyor.Elinden gelenler kendileri yapıyormuş.Su kontrplağından yapıp üzerine polyester elyaf kaplıyorlar.Yapıştırmalarda epoxy tutkal kullanıyorlar. site "
www.bateu.com/lost.php " .
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Yorumları: 190
Konuları: 18
hocam ben olaya hakim olmayan birisi olarak fiber derim.neden derseniz? bakımı felan kolay, bizim gibiler için ideal. ama şu da var ki KUCUKYALI'nın verdiği sitedeki büyük tekneye de bayıldım. şu deniz ve balık tutkusu sonunda bana mesleği bıraktıracak gibi görünüyor

)
bilgin şaşmaz
Yorumları: 68
Konuları: 8
Sevgili Arkadaşlar,
Önce işlerimiz ve bakmakla yükümlü olduğumuz insanlar gelir bu yüzden işlerimize çok dikkat edeceğiz zamanında bitirirerek kendimize ayırdığımız özel zamanlarda da balık tutkutmuzu tatmin edeceğiz.
Bunun yanısıra emeklilik planlarımızı içerisinde denizcilik ve balıkçılık tutkumuzu en üst düzeyde yaşayabileceğimiz şekilde şekillendirmeliyiz.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
KUCUKYALI yazdı:Sevgili Arkadaşlar,
Önce işlerimiz ve bakmakla yükümlü olduğumuz insanlar gelir bu yüzden işlerimize çok dikkat edeceğiz zamanında bitirirerek kendimize ayırdığımız özel zamanlarda da balık tutkutmuzu tatmin edeceğiz.
Bunun yanısıra emeklilik planlarımızı içerisinde denizcilik ve balıkçılık tutkumuzu en üst düzeyde yaşayabileceğimiz şekilde şekillendirmeliyiz.
kesinlikle sonuna kadar katılıyorum bu konu çok önemli arkadaşlar hiçbirşey aileden önce gelmemeli bencede
tekne konusuna gelince 3 ahşap tekne kullandım 3 fiber tekne kullandım şu anda hala 2 tane fiber teknem var ama ahşabın yerini fiber hiçbirzaman dolduramadı.ahşabın bakımı hariç her şeyi fiber tekneden daha kullanışlı ve daha verimlidir.ahşap tekne için liman varsa korumalı yerdeyse bakımı yapacak zaman veya adamın varsa ahşap çok iyidir
kısacası bakım açısından fiber iyidir kullanım açısından ahşap çok iyidir.eger ilk defa tekne alıyorsanız bence kesinlikle ya işi ögrenene kadar fiber alın yada önce işi başkasının yanında ögrenin.eger ahşap alacaksanız limanlı olsun yani biyere baglı olsun fiber alacaksanız kesinlikle çok araştırıp kullanışlı bi tekne alın
not:bu yazdıklarım 5metre altında amatör balıkçılık için kullanılacak tekneler içindi gezi için durum nedir bilemem.
Yorumları: 119
Konuları: 3
teşekkürler arkadaşlar güzel bilgiler. ben hiç tekneye binmedim dolayısıyla da hiç kullanmadım ama doğal olanın veya doğala en yakın olanın daha iyi olacağını düşünüyorum. bununla beraber teknolojinin hayatı kolaylaştırdığı da bir gerçek. sanırım yıllardır bunları kullanan veya kullananlarla içli dışlı olan abilerimizden tecrübeleri ışığında hangisinin-neye göre tercih edilmesi gerektiğini öğrenebiliriz. şuana kadar paylaşılan tecrübeler için ayrıca teşekkürler..
rastgele dostlar
Yorumları: 239
Konuları: 58
Çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım Teşekkürler.
Benimde bu konu hakkında birkaç sorum olacak.
1- Liman nasıl ayarlanıyor, ne gibi belgeler istiyorlar ve barınma ücreti nekadar oluyor ?
2- 5-6 m civarında fiber tekne için motor gücü ve modeli ne olmalıdır.
Bu motorların yakıt durumları nasıl oluyor ?
3- Tekne ile balığa çıkabilmek için ( boğaz ve Marmara ) ne gibi belgelere ihtiyaç var ?
4- Fiber tekne ve motor alırken en çok dikkat etmemiz nokta nedir ?
5- 4-5 milyar gibi böyle bir tekne bulunabilirmi ?
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
dostum kusura bakmıyacaksın ama bu konular hakkında aliço 3-4 kez yazı yazdı tekne için deniz için ne gibi belgeler lazım sitede var ayrıca liman için sanırım limanın kendi işletmesiyle anlaşabiliyorsun ücretleri konusunda ali veya küçükyalı cevap yazacaktır.tekne motor konusuna gelince teknenin yapısına göre motor almak lazım eger dıştan takma motorla avlanacaksan kesinlikle 4 zamanlı olanlardan almalısın çok az yakarlar ben 5 metrelik tekneye 9,9 mercury 4 zamanlı kullanıyorum ama 15 olsa sanırım daha iyi olacaktı işimi görüyor yinede.eger ahşap 5-6 metrelik bir tekne olacaksa içten takma motor olmalı ve dizel olmalı 4-5 milyara ikinci el bir tekne bulursun ama 4-5 milyara ikinci el alacagın tekne bayagı eski olur ve sık sık sorun yaratabilir tekne ve motorda özellikle motorda denizle şaka olmaz çok saglam motor olması lazım sıfır olmasını öneririm.aliço ve küçükyalı seni daha fazla aydınlatacaklardır