Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bilgisayar sorunları
Bilgilendirme için teşekkürler Oktay..

Fikret kolay gelsin..Siyirdim
Bul
bucalıfikret yazdı:arif bu meretten anlamıyorum nasıl özelliklerini yazayım Hadiordan

kardeşim aranan kan geldi diyorsunda bizim kana uymadı Siyirdim
Fiko,halaDovsSiyirdim
Bornova - izmir
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:olmazsa birde ferrari verelim abi,Smilebizim 5400 leri çöpe atalım o zaman yaw Happy
bende ne var onu bile bilmiyorum ki Siyirdim
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:olmazsa birde ferrari verelim abi,Smilebizim 5400 leri çöpe atalım o zaman yaw Happy

Valla bilgisayarda hız önemli. Siz birde ben ilk başladığımda 8080 makinaları görseydiniz. Bırakın makinayı atmayı balkondan arkasından sizde atlardınız Gulumse
Bul
Lapsetur yazdı:Abi öncelikle cihazın 5 yaş üstüyse bilki içindeki devreler yaşlanmaya başlamıştır yani benim mantığımla şunu söyleyeyim içinden elektrik akımı geçen herşey zamanla kurur ve yaşlanır kaldıki bilgisayarlar çok narin devrelerden yapılmıştır.

2nci olarak sistem konfigirasyonun zayıftır. Örnek olarak 512 MB Ram'in vardır ve ekran kartın onboard'sa ram'inin en az 64 MB'sini ekran kartına ayırır. Ayrıca ram düşük olduğundan 2 veya 3 tane aynı anda başka program çalıştırdığında yetersiz kalıp sanal ram'e yönelir buda Harddisk'ini sanal ram olarak kullanmaktır harddisk'in hızı senin ram kadar hızlı olmayacağından makinan yavaşlayaşlayacaktır.

Sana tavsiyem eğer ekran kartın onboard'sa yeni bir ekran kartı alıp Bios'dan onboard ekran kartını kapatman ve ayrıca mümkünse takabildiğin kadar Ram takman.

Ayrıca ayda bir makinanın içindeki tozları temizlertir. Tozlar makinanın daha çabuk ısınmasına yol açar bilgisayarlar araba gibi değildir tam tersi ne kadar soğutursan o kadar verim alırsın.

Birde sen farkında olmadan arka planda çalışan bir sürü program vardır bunların çoğunu kapattırmanı gerekmeyenleri ise "uninstall" etmeni tavsiye ederim çünki bu programlar hem makinanın geç açılmasını hemde gereksiz yere ram kullanmı yapar.

Ayrıca arada "win XP" kullanıyorsan "XP Manager" diye bir program var onu kur ve bilgiayarına bu programla gerekli uygulamayı yap. Burada ön önemlisi "Registry" çünki "Registry" ne kadar kalabalık olursa bilgisayar yine açılışta yavaşlar. "Registry" deki ölü komutların ve yer belirleyecilerinde temizlenmesi lazım.

Ayrıca arada bir "C"'de disk temizleme ve disk birleştirme yap.

Birde içerideki sıcak havayı atmak için içeriden dışarıya üfleyecek şekilde bir fan taktır.

Kısaca bilgisayarın hızlanması için yapılması gereken çok iş var. Öyle kurdum kullanmdım yaparsan bakmazsan bilgisayarda sana ona göre davranır.

Aklıma bunlar geliyor şimdilik.

Yada en kolayı abi sen kurtul o makinadan yenisin al Smile

Benim şuan
Core2duo 2.83GHZ
4 GB DDR2 ram
512 MB DDR3 Nvidia 8600 GT ekran kartı
2 tane seagate 7200 RPM Harddisk'li

bilgilsayarım var bu bile bana yavaş geliyor
oktay vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim kopyaladım arkadaşa yaptırırım Alkis
Bul
Lakerda yazdı:Bilgilendirme için teşekkürler Oktay..

Fikret kolay gelsin..Siyirdim
mehmet abi sanada kolay gelsin sende sorun yokgibi.Siyirdim

orhanekmekci yazdı:Fiko,halaDovsSiyirdim
yakında orhan baba Rolleyes

Lapsetur yazdı:Valla bilgisayarda hız önemli. Siz birde ben ilk başladığımda 8080 makinaları görseydiniz. Bırakın makinayı atmayı balkondan arkasından sizde atlardınız Gulumse
BoboBoboBobo
Bul
kzltp yazdı:en son 1 ay önce söylemiş bakmadım belkide yycolak abi sorunu çözmüştür pardonNayirolamaz
Arifcim.Pcden değilmiş sorun.Evi değiştirdik sorun çözüldü.Siyirdimİlgine teşekkürler.Alkis
bucalıfikret yazdı:selam arkadaşlar benim pc'ye açık kalp ameliyatı yapacak dr arıyorum öyle dr olsunki masadan birdaha kalkmasın bıktım artık yarın son defa format attırcam olmazsa bolkondan atacam yavaşladı. kasıyor. donuyor.mozilla firefox yükledim ondada sorun yaşıyorum neyse yarın ola hayrolla..

Pc'nde senin gibi hayırsız çıktı şekerim.
Bak sana en güzel öneri:PcsevFursDovsWink
Bul
yycolak yazdı:Arifcim.Pcden değilmiş sorun.Evi değiştirdik sorun çözüldü.Siyirdimİlgine teşekkürler.Alkis

Pc'nde senin gibi hayırsız çıktı şekerim.
Bak sana en güzel öneri:PcsevFursDovsWink
bak şimd hayırsızda olduk nedendir kardeş.Nayirolamaz
Bul
evi değiştirince nasıl oldu anlamadım.yoksa evle birlikte bilgisayarıdamı değişridin
Bul
bilgisayar kadın gibidir.narin davranırsan işini görür.sert davranırsan bir yerden sonra o da olmaz .kullanmassan başkaları kullanırSmile.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi