Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amatörce yapılan balık avcılığı bir hastalıkmıdır yoksa bir tedavi şeklimidir.
SATIŞIN SIRRI
Ateşli bir köy çocuğu şehrin en büyük marketinde işe başvurur. Dünyanın bu en büyük alışveriş merkezinde her şey ama her şey satılmaktadır. Patron sorar :

- Daha önce hiç satıcılık yaptın mı?

- Evet köyümde bu işi yaptım. Patronun gözü çocuğu tutar :

- İyi, yarın başlıyorsun.

Ertesi gün akşam olur ve patron çocuğu karşısına alır ;

- Evet, bugün kaç satış yaptın??

- Bir!

- Ne bir mi? Diğerleri 20-30 satış yaptılar, Nasıl bir? Kaç dolar tuttu peki?

- 320.334 USD doları. Patron şaşırır ve sorar:

- Nasıl becerdin bunu?

- Adama başta küçük boy bir olta, sonra orta boy ve sonra da büyük boy bir olta sattım. Adama nerede balık tutacağını sordum. Kıyıda diyince bir tekneye ihtiyacı olduğunu söyledim. Tekne bölümüne indik ve çift motorlu, yelkenli, lüks bir yat sattım. Vosvosuyla bunu çekemeyeceğini söyleyince son model 4x4 bir jeep sattım. Patron kendinden geçer:

- Ne diyorsun, bütün bunları bir küçük olta almaya gelen adama mı sattın? Genç çocuk cevap verir :

- Yoo aslında karısı için bir tane ped istemişti... Ben de ona şöyle dedim:" Hafta sonun mahvolmuş, sen en iyisi balığa git..."

adam balık için hiç bir masraftan kaçınmamış Bobo
Bul
abi herkesin keşke en büyük hastalıgı bu olsa, bak bizler bu sayede burada muhabbet edip paylasımlar ve güzel anlar yaşıyoruz.ne mutlu bizlere öyle deyilmi yaaaa
Bul
bu sitede hepimizin gerçek amacı balık ve balık avlamak.burda herkes kendi içinden geleni anlatıyor balıkla ilgili mazisini ,fıkrasını anlatıyor.ama hep duygular birbirinin aynı gibi. balık avcılığında demekki bir balık dili de var.arkadaşlar duyarlılığınıza teşekkür ederim.
Bul
balıkla ilgili fıkralarda olursa dahada güzel olur diye düşünüyorum
Bul
Bende düşüncemi yazayım bu balık hastalıkmı yoksa ne
Benim fikrim balık tutmak
1  adrenalindir adrenalin heyecan esnasında vucudun salgıladığı bir sıvı ve mutluluk verir insana
2 doğa sevgisidir
3denize olan tutkunluktur
4 sakinlik ve sessiz ortam arayışıdır
5 sağlık açısından sportif hareket ruh sağlığı açısından enerji boşalımı iyot demektir

Bu 5 maddeyi (ve daha aklıma gelmeyen olabilir )  içinde barındıran bir eylemdir ki Ruh ve sinir hastalıkları uzmanlarının  en başta tavsiye ettiği en önemli uğraşlardan biridir
Bence sevdikleriniz sizi böyle kabul etmeleri gerekir aksi halde beterine hazır olmaları gerekir
Ben boğazda çok gördüm karı koca balık tutmaya gelenleri ve şu ara dikkatimi çeken kadın balıkçıların sayısında gözle görülür bir artış yaşanması
Sonuç : arkadaşlar doğru yoldayız tam gaz devam anlamayan insanlara davul zurna az
Bul
Harun yazdı:Sonuç : arkadaşlar doğru yoldayız tam gaz devam anlamayan insanlara davul zurna az

Bobo siyaset yapar gibi konuştun
evet dediklerine aynen katılıyorum
Bul
Bnece balık tutan insanlarla tutmayanlar arasında ilginç bi fark var bizim gibi balık meraklıları diğerlerine oranla daha bi pozitif bakabiliyor hayata çevreye daha düşkün olabiliyor, ne biliyim daha sevgi dolu felan, tabiki istisnalar kaideyi bozmaz , yoksa ben ne psikopatlar gödüm balık tutan saygısızlar ama sanırım çoğıunluk dediğim gibi hatta insanlığa bile daha faydalı insanlar desem "ne kadar abartıtm acaba ?" sorusu çokda rahatsız etmez kendimi diye düşünüyorum.

şimdi önemli olan soru şu acaba balık tutanlarmı dedğim gibi pozitif insanlar oluyo yoksa pozitif insanlarmı balık tutma meraklısı oluyo ..?

bence balık tutma zevkimizin üzerine gölge düşürmemeli ve abartıyomuyum acaba sorusuna fazla takılmamalıyız. neticede zevk için adam öldürmüyoruz, zevk için balık tutuyoruz tamam balıklarda ölüyo ama sonuçta doğanın bi kanunu var, bi dengesi var ve bu dengenin bozulmaması lazım kim bilir belkide doğanın bu dengesini sağlamak için bizlerin içine böyle bir tutku yerleştirilmiştir.

vede çevremizdekilere özellikle çocuklara balık balık tutma tutkusunu edindirmemiz lazım, kahvede kağıt oynama tutkusu yada ne biliim discoda tepinme tutkusundansa balık tutkusu kat kat hayırlıdır !
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hangi balık muhammed tr 9 2,405 28-05-2012, 17:41
Son Yorum: muhammed tr
  Balık tutarken az daha sakata gelecekti! :) maxtar 1 1,467 09-02-2012, 18:08
Son Yorum: LeVrEkCi
  Balık tutma! (Kamera şakası) maxtar 0 1,196 09-02-2012, 17:53
Son Yorum: maxtar
  Marmarada balık durumu nasıl? Doğuhan34 9 3,874 30-08-2011, 00:54
Son Yorum: Doğuhan34
  suda çok balık var kzltp 20 4,166 04-07-2011, 09:41