Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amatörce yapılan balık avcılığı bir hastalıkmıdır yoksa bir tedavi şeklimidir.
Değerli site arkadaşlarım ben elli yaşını geçmiş biriyim.Bildiğim kadarıyla on yaşımdan beri balık peşindeyim,balık yüzünden anamdan yediğim dayağın haddi hesabı yok.Benim köyümden ırmak akardı sabah akşam balık tutup kolu komşuya dağıtırdım gel zaman git zamam yaş elliyi geçti aynı istek dahada fazlasıyla devam ediyor.Size soruyorum bu nedir,ben biriyle muhabbete başlasam balık mevzuuna mutlaka girerim.bir hobiniz varmı denildiğinde benim cevabım,bende balık hastalığı var kardeşim diyorum ve bazen düşünüyorum ben gerçekten hastayımda tedavimi oluyorum.Bende balık denilince akan sular duruyor.saatin hiç önemi yok kaç olursa olsun yeterki balık lafını duymuyayım anında takımlar hazır yola koyulurum.bunu sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim varmı benim gibi balık hastası diye.
Bul
olmazmı mehmet ali abi benide kim nerde görürse görsün balık varmı .balığa gidiyonmu gibi sorular çok oluyor kendim için balık hastasıyım demesemde çevremdekiler hastalık derecesinde bana soruyollar.bende mecburen hastayım abi denizsiz olmaz bizim işimiz vasiyet var ölünce bile beni deniz manzaralı yere gömün diye
Bul
tabiki bende hastayım..bi çok kişide bizim gibi hasta bu olaya..vazgeçilmez bir şey...balıktan geliyorum canım çıkmış üstelik balık bile tutamamışım,diyorum uzun bşir süre balığa gitmiyecem,ama ertesi gün balığa gidiyoruz diyolar,hemen koşa koşa gidiyoruz..bence en güzel hobi balık tutmak..bir oltanın ucuna gelen en ufak hareket bütün sitresimi atıyor beni heyacanlandırıyor..adrenalin olyı yani..sosyal yaşantımızı etkilemiyecek şekilde yaparsak daha iyi olur..hergün hergün de olmaz..ama biz neredeyse hergün balıktayız...muhabbetimizin %99 u balık neredeyse..konu için teşekkürler..mehmet ali bey akşam balık aldınızmı..ben yokken balık alamazsınız..bende modada idim..ama traş..herhangi bir şey olmadı...ben erken ayrıldım..yüceller kaldı belki balık almışlardır..ispari çokmuş sizin dün akşam takıldığınız merada.ama şu an çok lezzetsiz..saygılar sunuyorum..rastgele..
Bul
Abi Allah uzun ömürler versin... 15 yıllık amatör balıkçılığım olmasına rağmen gittiğin yolun henüz yarısına ulaşmışım.. Smile her neyse. Ben bu hastalığa karşıyım (ne o vebalı cüzzamlı gibi) hastalık yerine bağımlılığı tercih ederim. Bu sorunun (şimdilik kısayoldan) iki cevap şekli var birincisi: Amatör balıkçılıkla uğraşmayanların düşüncesi, ikincisi; amatör balıkçılıkla uğraşanların düşüncesi.. (haliyle biz ikinci gruptayız) birincisi ikincisini şu şekilde açıklıyor: Hiçbir yüzyılda tedavi şekli bulunamayacak bir hastalık, tam bir muamma. ikincisinin fikri ise: M.Ö. bilmem kaçıncı yüzyılın ilk yarısından itibaren günümüze kadar uzanan süre içerisinde etkisini hiç kaybetmeyecek bir tedavi şekli. (ikincisi, kendini hasta görmese de, balık olmadan rahatsız oluyorsa, ters giden bir şeyler var) Sözün özü, ortak kanaat: Bizler hastayız, fakat tedavimiz mümkün.. saygılar selamlar...rast gele, dayak yemeye devam edelim abi hep birlikte Smile Smile Smile
Bul
Balık avcılığının hastalık olarak tanımlanması beni rahatsız etmektedir. Bu sözü çevremden binlerce kez duymuşumdur belki. Birdefa hastalık nedemektir onu tanımlamak lazım; İnsanı rahatsız ve mutsuz eden bir durumdur. Balık olayı bizleri ne rahatsız ediyor nede mutsuz. Aksine mutlu edip rahatlatıyor. Maç ve fanatizm hastaları vardır örneğin.İşte onlarınki hastalık bence. Gidersin maça gerilirsin, gerersin takımın kaybederse hem sen hemde çevrendekileri mutsuz edersin. Balıkta ise durum çok farklıdır. Çoğu zaman elimiz boş dönmesine rağmen mutlu olur insan, gerginlik ve stres namına bişi kalmaz insanda. Pozitif enerji verir çevresine. Yani bir hastalık değil bir tedavi şeklidir balıkçılık bence. Kalın sağlıcakla balıkçı dostlar....
Bul
sende hastalıkmış ben hastalık hastası oluyorum balık olunca yaaa
Bul
bu hastalık olayı halk dilinden geliyor bence,bildiğimiz hastalıkla bir ilgisi yok,
sen balık hastasısın,sana tedavi olarak günde 3 öğün balığa çıkma yazıyorum Smile
tedaviye başlıyalım,kesmesse arada zıpkın avıda yazarız Smile
şaka bir yana bu bir hastalık değil bence bir yaşam tarzı,balık ,deniz ve tatlısu olmazsa ben karada fazla yaşayamam heralde Smile
saygılar, sevgiler,
Bul
Marjan yazdı:Abi Allah uzun ömürler versin... 15 yıllık amatör balıkçılığım olmasına rağmen gittiğin yolun henüz yarısına ulaşmışım.. Smile her neyse. Ben bu hastalığa karşıyım (ne o vebalı cüzzamlı gibi) hastalık yerine bağımlılığı tercih ederim. Bu sorunun (şimdilik kısayoldan) iki cevap şekli var birincisi: Amatör balıkçılıkla uğraşmayanların düşüncesi, ikincisi; amatör balıkçılıkla uğraşanların düşüncesi.. (haliyle biz ikinci gruptayız) birincisi ikincisini şu şekilde açıklıyor: Hiçbir yüzyılda tedavi şekli bulunamayacak bir hastalık, tam bir muamma. ikincisinin fikri ise: M.Ö. bilmem kaçıncı yüzyılın ilk yarısından itibaren günümüze kadar uzanan süre içerisinde etkisini hiç kaybetmeyecek bir tedavi şekli. (ikincisi, kendini hasta görmese de, balık olmadan rahatsız oluyorsa, ters giden bir şeyler var) Sözün özü, ortak kanaat: Bizler hastayız, fakat tedavimiz mümkün.. saygılar selamlar...rast gele, dayak yemeye devam edelim abi hep birlikte Smile Smile Smile
her ne kadar hastalıkmı değilmi diye düşünmeskte burda aşırı bir istek var.tabiki herkeste aynı istek olmaya bilir.benim yaşımı yazmamdaki gayem oydu zamanı göstermek ve bende bitmeyen balık tutma tutkusu ve bu tutku beni veya ben nezaman onu terk ederim belli değil ama ne ben onu nede o beni terk edeceğe benziyor
Bul
MABER yazdı:bu hastalık olayı halk dilinden geliyor bence,bildiğimiz hastalıkla bir ilgisi yok,
sen balık hastasısın,sana tedavi olarak günde 3 öğün balığa çıkma yazıyorum Smile
tedaviye başlıyalım,kesmesse arada zıpkın avıda yazarız Smile
şaka bir yana bu bir hastalık değil bence bir yaşam tarzı,balık ,deniz ve tatlısu olmazsa ben karada fazla yaşayamam heralde Smile
saygılar, sevgiler,
deniz ve tatlısu olmasa ben karada fazla yaşayamam diysun benimde demek istediğim o.deniz demek balık demek tatlısu demek balık demek. bence düşünülmesi gereken bir konu
Bul
birde bunu hanımlar sormak gerekir hastamıyım değilmiyim diye, bence onların diyeceği tek şey hastasınız onun için hemen bir doktora görünmen lazım.sayın balıkçım iyi bir doktor ismide tavsiye edebilirim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hangi balık muhammed tr 9 2,405 28-05-2012, 17:41
Son Yorum: muhammed tr
  Balık tutarken az daha sakata gelecekti! :) maxtar 1 1,467 09-02-2012, 18:08
Son Yorum: LeVrEkCi
  Balık tutma! (Kamera şakası) maxtar 0 1,196 09-02-2012, 17:53
Son Yorum: maxtar
  Marmarada balık durumu nasıl? Doğuhan34 9 3,874 30-08-2011, 00:54
Son Yorum: Doğuhan34
  suda çok balık var kzltp 20 4,166 04-07-2011, 09:41