Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
manavgat ırmagı 10
harun tebrikler maşallahın var evlatlarla güzel gün geçirmişin afiyet olsun rast gele paylaşımın için teşeşekkürler.AlkisSeerf
Bul
abi tebrikler balıklar çok güzel yanlız gerçi ben bu yazıyı daha öncede yazıp göndermiştim bazı abilerim burda bunlar nasıl orda yaşıyor falan gibi sorular sormuşlar aydınlanmaları amacıyla yineliyorum gözden kaçmış olabilir tabi bu balıkların hepsi eurhalin yani geniş tuzluluk töleransına sahip balıklar bakınız böyle dalyan ve nehirlerdeki bu deniz balıklarının hep daha iri büyük olduklarını gözlemlemişizdir bunun nedeni tamamen deniz suyu yani %35-%25 gibi yada tamamen tatlı suda balıklar vücutlarındaki su iyon dengesini ayarlayamazlar ve bunu ayarlamak için çok fazla enerji harcarlar bu dengeye ozmoregülasyon denir fakat böyle az tuzlu yerlerde yani ortamın ve balığın vücudundaki iyon derişimi birbirine yakın olursa bu olay için az enerji harcarar ve buda geri kalan enerjinin ete dönüştürülmesi demektir böylece buradaki balıklar daha çabuk büyürler ama tabiki bunu her balık yapamaz ozmoregülasyon sistemleri iyi gelişmiş balıklar yapabilir dalyanlar lagünler plankton açısından da zengin olduklarından bu balıklar buralara beslenmeye gelirler çok verimli bölgelerdir ...okuduğunuz için teşekkürler
Bul
Lakerda yazdı:Bereketli olsun,alabalıklar şelalenin ordan tesislerden kaçanlar herhalde..

abi kacan varda onlarmı bilmem yanlız kacanlarla aramız epey uzak abi
Bul
shipmen yazdı:abi tebrikler balıklar çok güzel yanlız gerçi ben bu yazıyı daha öncede yazıp göndermiştim bazı abilerim burda bunlar nasıl orda yaşıyor falan gibi sorular sormuşlar aydınlanmaları amacıyla yineliyorum gözden kaçmış olabilir tabi bu balıkların hepsi eurhalin yani geniş tuzluluk töleransına sahip balıklar bakınız böyle dalyan ve nehirlerdeki bu deniz balıklarının hep daha iri büyük olduklarını gözlemlemişizdir bunun nedeni tamamen deniz suyu yani %35-%25 gibi yada tamamen tatlı suda balıklar vücutlarındaki su iyon dengesini ayarlayamazlar ve bunu ayarlamak için çok fazla enerji harcarlar bu dengeye ozmoregülasyon denir fakat böyle az tuzlu yerlerde yani ortamın ve balığın vücudundaki iyon derişimi birbirine yakın olursa bu olay için az enerji harcarar ve buda geri kalan enerjinin ete dönüştürülmesi demektir böylece buradaki balıklar daha çabuk büyürler ama tabiki bunu her balık yapamaz ozmoregülasyon sistemleri iyi gelişmiş balıklar yapabilir dalyanlar lagünler plankton açısından da zengin olduklarından bu balıklar buralara beslenmeye gelirler çok verimli bölgelerdir ...okuduğunuz için teşekkürler

daha öncede yazınızı okumuştum bilgitekrarı icin teşekkürler
Bul
bucalıfikret yazdı:harun tebrikler maşallahın var evlatlarla güzel gün geçirmişin afiyet olsun rast gele paylaşımın için teşeşekkürler.AlkisSeerf

teşkürler abi
Bul
mariner8 yazdı:Yani orada kuzu balığı da tuttuğun varmı ? O zaman orada yılanbalığı da herhalde tutulur 76

teşekkürler ben kuzu tutmadım eger benim gördügüm kuzubalıgıysa bu balıkta yaklaşık 10 kilo kadar buyurse kefalleride kovalıyorsa kuzudur bazı balıkcılara sordum gerci onlarda gördü kimi kuzu dedi kimi levrek dedi benim bildigim ikisinden biriydi yılan balıgıda cıkıyor
Bul
ufuktan26 yazdı:Tebrikler Harun kardeşim, afiyet olsun.Seerf

Kefaller denizden ırmağa girip çıkıyorlar zaten. Orada iri levrek de olur herhalde

teşekkürler evet cok iyi levrek cıkıyor ama bana hic nasip olmadı nasıl tutulacagınıda bilmiyorum yalancı balıkla tutuyorlar ben hic denemedim
Bul
araphüso26 yazdı:harun yine çoluk çocuk almışsınız balıkları bu kefal deniz balığı tatlısuda yakalanıyoSiyirdimepey karışık bi iş gelde çık işin içindenSiyirdim

abi bende şaştım ön tarafım ırmak arka dönsem deniz
Bul
fish or die yazdı:bereketli olsun harun abi yine yemekliği çıkartmışsın bukez alabalıkta çeşit olmuş yanında Seerf

teşekkürler onlar süpriz yapıyor
Bul
balıkcı uğur yazdı:Winkharun abi bereketli olsun alalarda ortama başka birk katmış eline sağlık afiyet olsunAlkisBobo

teşekkürler ugur
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  02.01.2011 Antalya Aksu Çayı, Serik ve Manavgat Çayı Balık Avımız alperburdur 30 8,617 07-01-2011, 08:34
Son Yorum: yycolak
  manavgat ırmagı - 2 - ztfh 28 4,891 22-01-2010, 15:05
Son Yorum: Lakerda
  manavgat ırmagı ztfh 20 3,813 08-07-2009, 22:08
Son Yorum: Ege
  manavgat ırmagı ztfh 20 4,327 23-05-2009, 00:40
Son Yorum: adem77
  manavgat ırmagı ztfh 11 2,699 04-05-2009, 08:42
Son Yorum: thomas1925
  manavgat ırmagı ztfh 17 3,108 27-04-2009, 14:51
Son Yorum: tali_off
  manavgat ırmagı ztfh 19 3,572 21-04-2009, 01:01