Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğazda Balık Durumu
enteresan şekilde sadece sinek çapariye geliyor birde dikkatimi çeken teknede bazen hafif kurşun takarım 40 gr gibi uzaga atarım çapari salına salına inerken tirsiler dolar ağır kurşunda pek vurmaz ne sanıyorsa artık
Bul
genel.de sardalya tirsi su üstü balığı,yeşilli tonlara bayıldıgı,bi gercek ama işin enteresan tarafı bu aylarda ,marmarada cok iri tirsi bulunması ,bu aralar banada denk geldi başka arkadaşlarla nerde aldıgını sordugumda ,onlarda dip,diyor ,haziranda su üstü aldıgımız balık bu aylarda bu kadar iri ve dip eteresan gercekten ,deniz suyu soğuk oldugundan sanırım dip te hareket ediyor,,,
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul
Deniz suyunda balıkları etkileyecek kadar bir ısınma olabilir. 1 ay önce istavritleri kıyıdan aldığımız suya koyunca şok oluyordu. Şu an gördüğüm kovada yüzebiliyorlar. Bu istavritler için geçerli.

Yinede balıklar kanalda. Yani dipte olması gerekiyor. Çünkü su o kadar da ısınmış değil.
Zaman zaman yer değiştirmeleri normal çünkü bu aralar kıyılarda bolca yunus var.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Bugün yine aşiyana kadar dolaştım boğazı. Pek balık yoktu.
Bul
Boğaziçi yazdı:Deniz suyunda balıkları etkileyecek kadar bir ısınma olabilir. 1 ay önce istavritleri kıyıdan aldığımız suya koyunca şok oluyordu. Şu an gördüğüm kovada yüzebiliyorlar. Bu istavritler için geçerli.

Yinede balıklar kanalda. Yani dipte olması gerekiyor. Çünkü su o kadar da ısınmış değil.
Zaman zaman yer değiştirmeleri normal çünkü bu aralar kıyılarda bolca yunus var.
deniz suyu sıcaklıgının tüm balık,familyalarının etkiliyen bir oluşum dur bu aralar balık biraz hareketli gectimiz aylarda capari doluyor bi vurş bile yoktu,bu aralar birazz daha hissedilir oldu,balık kanal da olabilr haklısınız ,tirsi icin bi gercek var kesinlikle dip balıgı diyildir ,ve marmaranın her yerinde oldukca iri tirsi cıkıyor,ve bölgelerin arasında yunus olmayan yerler var,bu balık aşırı derecede iri,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.
madein,,,osman
Bul
ottoman fishing team yazdı:deniz suyu sıcaklıgının tüm balık,familyalarının etkiliyen bir oluşum dur bu aralar balık biraz hareketli gectimiz aylarda capari doluyor bi vurş bile yoktu,bu aralar birazz daha hissedilir oldu,balık kanal da olabilr haklısınız ,tirsi icin bi gercek var kesinlikle dip balıgı diyildir ,ve marmaranın her yerinde oldukca iri tirsi cıkıyor,ve bölgelerin arasında yunus olmayan yerler var,bu balık aşırı derecede iri,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.

Benim yazılarım hep boğaz üzerine çünkü Marmara da fazla balığa giden biri değilim. Tirsi ve hamsi pelajik balıklar. Su sıcaklığı bir çok balığı etkiliyor ama şu an boğazda istavrit var. Onun için ondan bahsettim. Ayrıca çapariye hamsi ve tirsi de geliyor. Marmara da şu an yunus var mı bilmiyorum ama dün boğazda bol miktarda küçük yunuslar vardı.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Boğaziçi yazdı:Benim yazılarım hep boğaz üzerine çünkü Marmara da fazla balığa giden biri değilim. Tirsi ve hamsi pelajik balıklar. Su sıcaklığı bir çok balığı etkiliyor ama şu an boğazda istavrit var. Onun için ondan bahsettim. Ayrıca çapariye hamsi ve tirsi de geliyor. Marmara da şu an yunus var mı bilmiyorum ama dün boğazda bol miktarda küçük yunuslar vardı.
evet son zamanlarda yavru yunuslar görünür oldu bu cok sevindirici aslında ,daha öncelere bakıldıgında yunuslar o kadarda kücük gözükmüyordu bence sayıları artmış olabilr umarım öyledir ,cok sevinirim ,gerci sularımızdaki yunusları araştıran bi heyet bile yok malesef,hatırlarmısınz,2004 veya2005 te yaz ayları bogazda oldukca fazla yunus vardı ve bir tane bile balık cıkmıyordu .balıkcılardan,sesler yükselmişti bu kadar olmaları iyi deyil gibi,biraz daha kalsalar kim bilir neler söylerlerdi,
madein,,,osman
Bul
Eskiden Yunus gördük mü şaşırırdık. 2006-2007 tam 10 ay hergün yunus gördüm. Eskiye göre büyük artış var.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Arkadaşlar Kalender Aşiyan arası son balık durumu hakkında bilgi verebilecek olanlar varmı? Ben yarın Kalenderi denemeyi düşünüyorum.
Bul
birol bakiim birazdan çıkıcam duruma göre sahilden gidersem bakarım ama bu havada sanırım olta atan yoktur
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hava durumu oguzcanagca 13 3,038 23-09-2013, 16:52
Son Yorum: OZGUR__C
  Survivor da ne kadar çok balık var kurusogan 6 1,956 29-04-2013, 13:15
Son Yorum: polat_can
  Kurnaz balık 34lonely 9 1,720 29-10-2012, 21:04
Son Yorum: maxtar
  Balık yakalamanın kolayını bulmuş AmatörBalıkcı19 11 2,154 08-06-2012, 09:34
Son Yorum: orhanekmekci
  Karda Balık Izgara ufuktan26 35 4,416 24-02-2012, 14:55