Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bilgisayar sorunları
yycolak yazdı:Sevgili dostlar.Her şey bitti sıra bunamı geldi demeyin lütfen.Benim pc de fotolar ve videolar çok geç açılıyor.Örnek Bahadırın geçenlerde yazdığı Çeşme-Germiyan raporunun fotolarını daha bu gün görebildim.Küçük bir video bile bir saatte açılıyor.Hatla ilgili bütün bilgisi olanlara ttnete telekoma verdiğim arıza bildirimleriyle artık servisçilwerle akraba olduk neredeyse.Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.Özellikle raporlarda bütün hevesimi kaybediyorum.Hatta bazen foto ve video görmeden cevap yazıyorum.Yardım ederseniz çok sevineceğim.Şİmdiden çok teşekkürler.

Yalçın abi, senin şu bilgisayarın yaşını ve işletim sistemini yazarsan daha verimli cevaplar alabilirsin.

Misal; bilgisayarın 5-6 yıllık ve hiç bir işem görmeden dayanıyorsa çözüm yolun ya yenisini almak yada iyi bir formatdan sonra hafızasını fazla doldurmadan kullanmak senin çözümündür.

Yada işletim sistemin 2000 veya orjinal değilse yapmış olduğun güncellemeler başına dert açıyor olabilir.

Veya hafızası fazla dolu ise biraz temizlik gerekli. Uzun süredir bakım görmediyse içini açıp örümcek ağlarını, tozları aldırmak gerekli.

Explorerde çerez temizliği yapmıyorsan sebeplerinden biriside bu oabilir vs.. vs...

Sen en iyisi pc nin vukaatlı nüfus suretini burada belirtki sana daha iyi teşhisler koyabilelim.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
evet millet bende foruma yeni katıldım bilgisayar üzerine okuyorum "yycolak" abi bilgisayarım yavaş demiş bir MaVrUşGil açıklamış ilk önce bi format attın veye attırın daha sonra kasayı bi bilgisayarcıya temizlettirin çok fazla pislik işlemcinin yavaşlamasına neden olabilir.büyük bir ihtimalle sorun çözülür
Bul
en son 1 ay önce söylemiş bakmadım belkide yycolak abi sorunu çözmüştür pardonNayirolamaz
Bul
selam arkadaşlar benim pc'ye açık kalp ameliyatı yapacak dr arıyorum öyle dr olsunki masadan birdaha kalkmasın bıktım artık yarın son defa format attırcam olmazsa bolkondan atacam yavaşladı. kasıyor. donuyor.mozilla firefox yükledim ondada sorun yaşıyorum neyse yarın ola hayrolla..
Bul
özelliklerini bi yaz Fikret abi yardımcı olalım
Bul
aranan kan geldi fikret abi Smile)
İnsanın Büyüdükçe mi Artıyor Dertleri ? Yoksa İnsan, Büyüdükçe mi Anlıyor Gerçekleri ? Baby
Bul
kzltp yazdı:özelliklerini bi yaz Fikret abi yardımcı olalım
arif bu meretten anlamıyorum nasıl özelliklerini yazayım Hadiordan
gecenemi yazdı:aranan kan geldi fikret abi Smile)
kardeşim aranan kan geldi diyorsunda bizim kana uymadı Siyirdim
Bul
bilgisayarıma sağ tıkla ve "özelikler" kısmına tıkla orda bi pencere çıkacak "bilgisayar:" diye bir başlık var orda yazan ne var ne yok yaz buraya yardıncı olalım
Bul
bucalıfikret yazdı:selam arkadaşlar benim pc'ye açık kalp ameliyatı yapacak dr arıyorum öyle dr olsunki masadan birdaha kalkmasın bıktım artık yarın son defa format attırcam olmazsa bolkondan atacam yavaşladı. kasıyor. donuyor.mozilla firefox yükledim ondada sorun yaşıyorum neyse yarın ola hayrolla..

Abi öncelikle cihazın 5 yaş üstüyse bilki içindeki devreler yaşlanmaya başlamıştır yani benim mantığımla şunu söyleyeyim içinden elektrik akımı geçen herşey zamanla kurur ve yaşlanır kaldıki bilgisayarlar çok narin devrelerden yapılmıştır.

2nci olarak sistem konfigirasyonun zayıftır. Örnek olarak 512 MB Ram'in vardır ve ekran kartın onboard'sa ram'inin en az 64 MB'sini ekran kartına ayırır. Ayrıca ram düşük olduğundan 2 veya 3 tane aynı anda başka program çalıştırdığında yetersiz kalıp sanal ram'e yönelir buda Harddisk'ini sanal ram olarak kullanmaktır harddisk'in hızı senin ram kadar hızlı olmayacağından makinan yavaşlayaşlayacaktır.

Sana tavsiyem eğer ekran kartın onboard'sa yeni bir ekran kartı alıp Bios'dan onboard ekran kartını kapatman ve ayrıca mümkünse takabildiğin kadar Ram takman.

Ayrıca ayda bir makinanın içindeki tozları temizlertir. Tozlar makinanın daha çabuk ısınmasına yol açar bilgisayarlar araba gibi değildir tam tersi ne kadar soğutursan o kadar verim alırsın.

Birde sen farkında olmadan arka planda çalışan bir sürü program vardır bunların çoğunu kapattırmanı gerekmeyenleri ise "uninstall" etmeni tavsiye ederim çünki bu programlar hem makinanın geç açılmasını hemde gereksiz yere ram kullanmı yapar.

Ayrıca arada "win XP" kullanıyorsan "XP Manager" diye bir program var onu kur ve bilgiayarına bu programla gerekli uygulamayı yap. Burada ön önemlisi "Registry" çünki "Registry" ne kadar kalabalık olursa bilgisayar yine açılışta yavaşlar. "Registry" deki ölü komutların ve yer belirleyecilerinde temizlenmesi lazım.

Ayrıca arada bir "C"'de disk temizleme ve disk birleştirme yap.

Birde içerideki sıcak havayı atmak için içeriden dışarıya üfleyecek şekilde bir fan taktır.

Kısaca bilgisayarın hızlanması için yapılması gereken çok iş var. Öyle kurdum kullanmdım yaparsan bakmazsan bilgisayarda sana ona göre davranır.

Aklıma bunlar geliyor şimdilik.

Yada en kolayı abi sen kurtul o makinadan yenisin al Smile

Benim şuan
Core2duo 2.83GHZ
4 GB DDR2 ram
512 MB DDR3 Nvidia 8600 GT ekran kartı
2 tane seagate 7200 RPM Harddisk'li

bilgilsayarım var bu bile bana yavaş geliyor
Bul
Lapsetur yazdı:2 tane seagate 7200 RPM Harddisk'li

bilgilsayarım var bu bile bana yavaş geliyor
olmazsa birde ferrari verelim abi,Smilebizim 5400 leri çöpe atalım o zaman yaw Happy
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi