Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amatörce yapılan balık avcılığı bir hastalıkmıdır yoksa bir tedavi şeklimidir.
her hastalığın bir çaresi vardır.yada çaresi olmasa bile çare arayan ,uğraşan o denli insan var.
şimdi şunu söyleyeyim.bizim bu balıkçılık hastalık yaptıysa yani tutulmuşsak bir kere bu hastalığa hiç duydunuz mu bizim için uğraşan bizim bu hastalığı yenmek için gecesini gündüzüne katan.yok yok yok.
kısaca bizi gözden çıkarmışlar.
Bul
Abi bende senin yaşadıklarını kısmen yaşadım. Evde hep gürültü patırtı olurdu. Bazen kaçar gibi. Bazen de yalvara yalvara balığa gittiğim olmuştu. Bende siteye girmeden önce insanlara bakınca sadece zevk olsun diye balık tuttuklarını zannediyordum. Yani benim gibi hasta olanların olduğunu bilmiyordum. Siteye girince dedim benim gibi bir çok insan varmış.
Bul
mehmet agbi hastalık olsunda böyle doga ve balıkcılık olsun böyle hastalıga çan kurban insalarımıza başka kader vermesin hastalıgın peşini bırakma sakın böyle hastalıga kurbanıııııııııııım
Bul
Bu hastalıksa tedavisi kolay,evle problemi olanlara 30 yıllık evliyim eşim balıkla ilgili herşeye karşıydı şimdi beraber cıkıyoruz.hele arkadaşımın eşi bu balıkcılık hastalığına tutuldu ki sormayın bu sefer evde huzursuzluğu o çıkarıyor.dedikya bu hastalıksa tedavisi balık tutmak bu nasıl hastalıksa, şehrin o sesli, kirli havasından uzaklaşarak ciğerlerimizi,kulaklarımızı deniz veya akarsu cevresindeki doğal güzellikler ğözlerimizi, yüreğimizi, yürümek,balık tutarken yapılan hareketler, azalarımızı,balık tutmak için yapdığımız planlar beynimizi,olta takımını hazırlamak el emeğimizi hemen aklıma gelenler ,en önemlisi hiç bir çıkar gözetmeden sitemizde oluşan arkadaşlıkları gördükce ben bu hastalığı sevdim arkadaşlar.
Bul
valla arkadaşlar ben balığa çıktığım andan itibaren tüm borçları bile alacak görüyorum, ister hasta desinler, ister bağımlı, ister deli, adına ne derlerse desinler ben balığa giderim, o kadarSmile))TongueTongueTongueTongueOhyandanOhyandanNanik1Nanik1HeheheHehehe8989
Bul
Bu bir hastalık değil sadece bir tutkudur. öylesine bir tutku ki zaman zaman bedensel olarak yormasına rağmen ruhumuzu dinlendirmektedir. işte olay burada başlıyor...Ruhunu dinlendirmiş bir insan olarak en iyi gıdayı almış evrene ve yaşadığımız bir çok varlığa sevgiyle yaklaşan bir hal içine giriyoruz. bu da bizim mutluluk hormonlarımızı çalıştırıyor hele av iyide gitmişse deymeyin keyfine. gerisi hikaye sigarayı bırak hayata balık avıyla bak mutlu ol
Bul
bu dediğimiz hastalıksa keşke her hastalık böyle olsa.acısız,ağrısız,sızısız...tedavisi de yok,ne güzel.ama benim anladığım,öğrendiğim kadarıyla hepimiz bu noktada hemfikiriz.balığa gitmemek,gidememek bizi çok rahatsız ediyor.bu artık bizim yaşamımızın bir parçası
Bul
benim için balığa gitmek tutmak çokta önemli değil
yorgunluk atmak stresten kurtulmak kafa dinlemek
geçmişteki özlemleri gidermek eğlenmek arkadaşlar
edinmek farklı yerler görmek tatlı bir yorgunluğun ardından
alınan keyf sürmek kısaca en büyük zevk kısaca ilaç be abi.
Bul
değerli arkadaşlar bu konu aslında bana göre çok önemli bir konu.düşünülmesi gereken bir konu.birçok arkadaşım kendi fikirlerine göre cevap yazmışlar sağolsunlar ama konuya birazdaha yakın bakarsak daha ilgiç ve değişik cevapların geleceğinden eminim.fikir ve düşüncelerinizi daha duyarlı yazarsanız memnun olurum.
Bul
balık haslağı bende çok küçüklükten beri var
arazimizin hemen kenarında dere olduğu için daha okuma yazmadan önce balık tutmayı öğrendim balık merakı meraktan çok içimde yanan bir alevdir
elle balık tutmayıda çok küçük yaşlarda öğrendim ve 9-10 yaşlarında iken balıkla beraber tuttuğum su yılanları tarafından iki defa ısırılmama rağmen hala vazgeçmedim vazgeçmemde
yılan balığı yakalamış bende balıkla beraber yılanı kavramışım ve beklenen olay yılan can havliyle parmağımdan ısırdı

evden kaçar soluğu derede alırdık
okuldan çıktığımız gibi doğru balığa giderdik
daha ilkokulda iken bahri ben ve seçkin eve yemeğe değilde okula yakın olan dereye balık tutmaya giderdik
15-16 yaşlarında iken herkes kız arkadaşlarından bahsederken bahri ve ben balıktan bahsederdik
hiç kimsenin giremeyeceği yerlere korkmadan dalar elle balık yakalardık

bir yerde balık varsa aklımıza hiç birşey gelmezdi yılan yengeç sülük hak getire balık vardı ya gerisini boşver derdik

balık insanı dinlendiren stresini alan rahatlatıcı ve hoş bir alışkanlık
oltayı eline alıp yada suya daldığınızda dış dünyayla irtibatınız kesiliyor
o zevki yaşamak kadar rahatlatıcı bir terapi varmıdır başka

bahrinin avustralyaya 20 yaşında gitmesine rağmen kolay adapte olmasının en önemli sebebi balıktır
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hangi balık muhammed tr 9 2,421 28-05-2012, 17:41
Son Yorum: muhammed tr
  Balık tutarken az daha sakata gelecekti! :) maxtar 1 1,469 09-02-2012, 18:08
Son Yorum: LeVrEkCi
  Balık tutma! (Kamera şakası) maxtar 0 1,198 09-02-2012, 17:53
Son Yorum: maxtar
  Marmarada balık durumu nasıl? Doğuhan34 9 3,876 30-08-2011, 00:54
Son Yorum: Doğuhan34
  suda çok balık var kzltp 20 4,184 04-07-2011, 09:41