Biraz gec bir katılım yapıyorum ama, kefal avında balığı hissetmek daha hassas olduğu için hafifi kurşunlar kulanıyoruz. peki resimdeki gibi avlanırsak iğneye yem takıp atsak oltayı, verimimiz nasıl olur. Bu tarz avlanmayı duymuştum, ne derece doğru bilmiyorum ama.
Hoşgeldiniz Ayvaz hoca keyifli paylaşımlar dileriz,
Deniz kefali avı için amatör balıkçıya zaman yasağı yok sadece avlanabilir boy ve toplam kg.kısıtlaması var,Ağustos ayından itibaren iyi av verir,tatlı su kefali için ise avlanabilecek toplam miktar kısıtlamasının yanında yörelere göre değişik zamanlarda (havyar dönemleri) av yasağı vardır.Amatör balıkçılığı düzenleyen 2/2 tebliğe (eski adıyla sirküler) göz atarsanız daha detaylı bilgilere ulaşırsınız,rastgele.. http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=7983
Açıkcası Kefalden pek Haz etmem fakat galata köprüsünde istemesinizde dipten ortadan yukardan çapari yada yemli takım nasıl atarsam atayım mutlaka geliyor 15 gün önce sarıkanata gidip 12 parça kefal tutan birisiyim onuda başkasına verdim zaten
Sokrates yazdı:Açıkcası Kefalden pek Haz etmem fakat galata köprüsünde istemesinizde dipten ortadan yukardan çapari yada yemli takım nasıl atarsam atayım mutlaka geliyor 15 gün önce sarıkanata gidip 12 parça kefal tutan birisiyim onuda başkasına verdim zaten
Kefalı o kadar da hor görmeyin, kirliliği had safhaya ulaşmış sulardan avlanmış kefal için görüşünüze katılırım ben de yemem ama yazları kaldığım İst.Burgazada'nın Kalpazankaya mevkiinde avladığım kefalin tadı bir başka ve tertemiz.