Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2011 ek sirküleri için talepleriniz...
aygroup yazdı:Mehmet Bey..

Zaten iki senede bir çıkan sirküler, uzun süreli çıksalar da,her yıl ilave edilen ek sirküler ile ,ihtiyaca cevap verilmeye çalışılıyor.

Hatta bence, hızla değişen dünya coğrafyası ve iklim koşullarına adaptasyonda hata yapmamak için, bir yıllık süreyi aşmamak gerekir diye düşünüyorum..

İlginize teşekkürler..Selamlar..

Bir yıllık süre çok az, zaten kimse doğru dürüst sirküleri okumuyor, Bakanlık kitapcık çıkartmada bürokrasiye takılıyor, internet den resmi gazeteyi takip etmiyoruz, ( ben mesleğim icabı her gün R.G. girip bakıyorum ne var diye.) Kontrol mekanizması çalışmıyor, bilgileri kimden öğreneceğiz,? Hadi üç yılda bir olsun. 2008-2012 sirküleri neden dört yıllık olduki ? bu zamana kadar da iki yönetmelik değişikliği yayınlandı o kadar. İnşallah altı yıla çıkarmazlar, Bakanlık kendi iş kapasitesine göre süre koyuyor kanımca.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
LeVrEkCi yazdı:o zaman neden tebliğ çıkıyorki ahmet abi yada neden tebliğe madde ekleyelimki,
araba hız yapınca radara giriyor ceza kesiliyor,arabada cep telefonu ile konuşunca,kemer takmayınca,evraklar eksik olunca,yanlış park...vs hatalarda ceza kesiliyorda neden tebliğe aykırı durumlar cezalandırılmıyor,neden denetlemeler çoğaltılmıyor,neden ihbarlar ciddiye bile alınmıyor,neden tv lerde alenen yasak kara ve deniz avcılıkları yayınlanabiliyor,neden bizim gibi birçok forumda yayınlandıgında kapanan konular ihbar edilince cezalar gelmiyor???
kısacası konu doğa olunca daha fazla hassas olunması gerekirken aksine hiç hassas olunmuyor.tebliğe maddeleri eklemek isteyen kişiler önce uygulanırlıgını nasıl sağlarızı tartışmak vede sağlamak lazım.Seerf

Sevgili Nihat..

Yazdıklarında tümü ile haklı olduğun için sana bir cevap veremiyorum.. Doğaya karşı hassasiyet göstermediğimiz müddetçe ,en büyük zararı yine biz göreceğiz ama, gel de anlat bunu insanlara..

Yasaları ormanda uygulamak ayrı bir maliyet..Sorun da bu zaten..Herhalde yine iş eğitime dayanıyor..

Zamanında yasak av yapanların yakalandığı ve teşhir edildiği bir ortamda bulunanlar benim tanıdığım kişilerdi..İnan bana bundan dolayı hiç bir rahatsızlıkları yoktu..Çünkü toplum daha bunu kabul etmedi..Yani hırsızı ayıplayan toplum yasak av yapanı ayıplamıyor.Hatta uygulamayı yanlış buluyor.

Bir çok kişi ,çok daha önemli sorunları olan devletin ,amatör balıkçılar ile ilgili konuşmasını dahi ,abesle iştigal olarak değerlendiriyor..

Yani konuya hiç bir taraf gereken önemi vermiyor..Verilene kadar da böyle devam edecek galiba..

Sevgiler..
Bul
ahmet abi biz balıkçıların en büyük sorunu zaten tebliğde yazan ile uygulamanın farklı olması.Arkadaşlarımızın mesajlarını okuyunca herkesin tebliğden yana problemi olduğu bir gerçek.tebliği hazırlayanların acaba hangi kriterleri göz önüne alarak bunu hazırlıyorlar anlamış değilim.Aslında tebliğe bakınca bazı maddelerde yorum yapmak gerekiyor.mesela tatlı suda küspe kullanmak yasakmı değilmi diye sorsalar her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.sebebide tebliğin tam anlaşılır olmaması.Öyle ki 3-4 yıl önce bizim çabamızla tebliğde anlaşılmayan bir yeri faks çekerek ,telefonla irtibat kurarak istediğimiz şekilde yada olması gereken şekilde düzelttirdik.sıkıntılarımızı burda toplayarak yine bakanlığa bir faks çekebiliriz.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
SerenaY66 yazdı:ahmet abi biz balıkçıların en büyük sorunu zaten tebliğde yazan ile uygulamanın farklı olması.Arkadaşlarımızın mesajlarını okuyunca herkesin tebliğden yana problemi olduğu bir gerçek.tebliği hazırlayanların acaba hangi kriterleri göz önüne alarak bunu hazırlıyorlar anlamış değilim.Aslında tebliğe bakınca bazı maddelerde yorum yapmak gerekiyor.mesela tatlı suda küspe kullanmak yasakmı değilmi diye sorsalar her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.sebebide tebliğin tam anlaşılır olmaması.Öyle ki 3-4 yıl önce bizim çabamızla tebliğde anlaşılmayan bir yeri faks çekerek ,telefonla irtibat kurarak istediğimiz şekilde yada olması gereken şekilde düzelttirdik.sıkıntılarımızı burda toplayarak yine bakanlığa bir faks çekebiliriz.

İlker Bey..

Çok haklısınız..Hatta geçen senelerde ,sirküler yanlış yazıldı diye, sonradan düzeltme metni yapıştırılmıştı..Maalesef sirküler o kadar düşünülmeden yazılıyor ki bazı sularda solucan kullanmak yasak mı serbest mi anlaşılamıyor.Daha doğrusu hem yasak hem serbest..

Zaten amacım da bu konuları bir başlıkta toplayıp gücümüz yeterse yetkililere ulaştırabilmek..

İlginize teşekkürler..

Sevgiler..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  tekne kayıtları için af istiyoruz LeVrEkCi 12 2,906 27-02-2015, 12:17
Son Yorum: bucalıfikret
  bursa narlı için acil yardım teksasgkn 35 5,390 16-04-2014, 17:19
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  sitemiz için logo çalışmaları buraya... naxos 5 11 2,809 18-04-2012, 09:49
Son Yorum: LeVrEkCi
  şapka ödemesi için hesap bilgileri LeVrEkCi 203 31,481 01-06-2011, 16:00