Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kıyıdan at-çek yöntemi ile balık avı ve Levrek'ler
ben tekneden başka hiçbir şekilde levrek avlamadım ama bunun için zamanda harcamadım,bu nedenlede av zamanım sadece nisan-ekim ayları arasında ve sadece yazlık meramda olmuştur,
bu atçek yöntemine benimde ilgim çoğaldı ve ilk rırsatta malzeme almaya gidip bir spin kamış üstünede güzel bir makine almak istiyorum.
bu sistemle av aslında tam bana göre çünkü ben yem takıp oltayı atıp beklemeyi sevmiyorum hareketli olacak av bana daha uygun ki bu sistemde devamlı at çek yapmak tam hareket dolayısıylada tam bana göre.
bilgiler için teşekkürler hepsini kaydettim malzeme alırken faydası olacaktır.
ayrıca levrekler harika görünüyor maşallah.
saygılar.
Bul
cahit abi bu güzel bilgiler için çok teşekkurler. yaklaşık 1 yıldır levrek ve at çek üzerine yazılar okuyorum ve nerdeyse okumadıgım yazı kalmamıştır seyretmedigim video kalmamıştır umarım bu sezon levrek tutarak sizleri anacam saAlkisygılar sevgiler sayın abim.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Cahit Acun yazdı:[Resim: b7llvqirg1ptiw3f00u_thumb.jpg]
CAM RAPALA

[Resim: hdzvnd791qo7i8ouorgc_thumb.jpg]
PROCATCH 4 PLAY HUNTER

[Resim: jlyc68sstz0l22xxz7v_thumb.jpg]
SHİMANO EXAGE 3000 MRA

[Resim: xfy78jabu48qcxu526g_thumb.jpg]
SHİMANO EXAGE 3000 MRB
teşekkürler abicim şu cam rapalalar sizin imalatınızmı acaba..fazla soru sordum heralde ..bu sonMahcup
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Tropheus yazdı:cahit abi bu güzel bilgiler için çok teşekkurler. yaklaşık 1 yıldır levrek ve at çek üzerine yazılar okuyorum ve nerdeyse okumadıgım yazı kalmamıştır seyretmedigim video kalmamıştır umarım bu sezon levrek tutarak sizleri anacam saAlkisygılar sevgiler sayın abim.
sen at çek uğraşacaksın ama ilk levreğini kısmetse tekneden el oltasıyla çakecaksin bende sen balığı çekerken video çekeceğim Gulumsezaman yaklaştı kardeşim Gulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:sen at çek uğraşacaksın ama ilk levreğini kısmetse tekneden el oltasıyla çakecaksin bende sen balığı çekerken video çekeceğim Gulumsezaman yaklaştı kardeşim Gulumse
tutamaz gör bak iddaya girerimSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
yok şaka bir yana bizim orada at çek yöntemiyle balık alan çok kişi var ve bu sene ona çok takılacağız hele sedat ve ozanla bi sabaha kadar takılalım bak sen levreklere.
bu at çek yöntemi ciddi etkili bir yöntem ve balığın oltaya takılana kadarki kısmı çok zor değil.
aslında önemli olan tabii balığı oltaya almak ama birde sonrası var levrek öyle kolay çekilecek balık değildir yormak hatta bazen bayıltmak gerekir sonrada kepçeyle almak gerekir.
balıkta iddiaya girmem gider tutarsam tutarım tutamazsam yediğim içtiğimle kalır dönerimGulumse
Bul
Albatros-gr yazdı:Cahit abi bilgiler icin tesekkurler..Seerf
avlarinizin guzel gectigini fotograflariniz anlatiyorAlkis
guzel avlarinizin devamini dilerimSeerf

Teşekkürler ediyorum sevgili Faruk.Sağol.Daha irileri sizlere nasip olsun.
Bul
LeVrEkCi yazdı:ben tekneden başka hiçbir şekilde levrek avlamadım ama bunun için zamanda harcamadım,bu nedenlede av zamanım sadece nisan-ekim ayları arasında ve sadece yazlık meramda olmuştur,
bu atçek yöntemine benimde ilgim çoğaldı ve ilk rırsatta malzeme almaya gidip bir spin kamış üstünede güzel bir makine almak istiyorum.
bu sistemle av aslında tam bana göre çünkü ben yem takıp oltayı atıp beklemeyi sevmiyorum hareketli olacak av bana daha uygun ki bu sistemde devamlı at çek yapmak tam hareket dolayısıylada tam bana göre.
bilgiler için teşekkürler hepsini kaydettim malzeme alırken faydası olacaktır.
ayrıca levrekler harika görünüyor maşallah.
saygılar.

Nihat,

Kamış alırken özellikle dikkat edeceğin bir kaç şey söyleyeyim.Cam rapala kullanacaksan kamışın biraz daha sert olsun ki cam rapalaya aksiyon verebilesin.Ucu oynak kamışla bu aksiyonu veremiyorsun.Twister için kamış ucunun sert olması gerekmiyor.Twisteri sadece atıp çekmek yeterlidir.Twisterin tüm aksiyonu kuyruğun dönerek gelmesidir.Ucunun ince olmasının bir artısıda,Twisteri daha ileri atmanı sağlar.İnce misina kullanmanda yarar var.
Bul
Ustam eline sağlık,,deniz balığı olayını bilmediğim için heyecenını tahmin edemiyorum levrek avının,tatlı suda herkesin genel favorisi sazandır.. denizlerin sazanı olarak (heyecen bakımından ) levrek avını gösterebilirmiyiz..AlkisSeerf
Bul
Tropheus yazdı:cahit abi bu güzel bilgiler için çok teşekkurler. yaklaşık 1 yıldır levrek ve at çek üzerine yazılar okuyorum ve nerdeyse okumadıgım yazı kalmamıştır seyretmedigim video kalmamıştır umarım bu sezon levrek tutarak sizleri anacam saAlkisygılar sevgiler sayın abim.

Sedat,

En önemlisi okuduklarını uygulamaktır.Levrek olsun olmasın,mutlaka bir deniz kenarına gidip,kamışını,makinanı ve rapalalarını dene.Aralarındaki uyumu izle.Kendini denetle.Hazır olduğunu hissettiğinde Levrek senindir.Tabii ki en önemlisi sabır ve azimdir.Bu ikisi yoksa hiç kendini yorma.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dikili levrek'leri Cahit Acun 26 5,586 04-02-2015, 11:32
Son Yorum: Cahit Acun
  Levrek avlarimdan seçtiklerim.. Cahit Acun 14 2,803 15-10-2014, 15:12
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Levrek'lerle güzel bir sabah... Cahit Acun 24 3,430 01-10-2014, 23:29
  Şafak Levrek'leri Cahit Acun 38 5,404 18-07-2013, 19:53
  Kıyıdan Lüfer avı ve teknikleri Cahit Acun 44 5,530 14-02-2012, 22:01
  Kıyıdan bırakma tekniği ile Levrek avı Cahit Acun 50 8,800 01-02-2012, 17:42
  Hayalimizdeki Levrek kamışları Cahit Acun 28 3,752 02-11-2011, 21:26
Son Yorum: yycolak
  Saros'da At-çek Levrek avlarımız Cahit Acun 49 9,012 08-05-2011, 18:54
  Lüfer,Levrek ve Sinarit rapalaları Cahit Acun 52 12,383 26-12-2010, 23:09
  At-çek Levrek avcılığında dikkat edilmesi gereken hususlarSevgili arkadaşlarım,, Lev Cahit Acun 30 6,447 14-09-2010, 09:00

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi